Returning of the written off #68 Invited only - Page 56

Created

Last reply

Replies

1k

Views

54.7k

Users

6

2.6k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 10 years ago

Originally posted by: Kety76

kod mene je tako vec par dana

Meni mozila blokira na svakih 25-20 minuta 😕
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Bikica

Dobro vece i ovde svima🤗

Jedna pesmica 😳
Inace jedna moja prijateljica iz Nisa ,rekla mi je da je ova pesmica za mene ,pa sad ne znam da li je pogodila😳

Pogledala sam epizodu sta reci,fascinantne scene,fascinantni SagUn,oboje.Mene Prats nije iznenadila svojim delovanjem,jer ona je prosto rodjena kao veliki umetnik,to je u venama i nema te prepreke sto se tice glume koju nece odraditi najbolje jer ona je lavica.😳
Zato i nisam iznenadjena kako je ovu scenu odradila-savrseno a to je upravo ono sto lavovi vole da sve dovedu do perfekcije i daju sve od sebe i zele jos vise da napreduju u svemu sto rade.
Takodje Kanwar ,sta da kazem on me odavno osvojio svojim izrazima,da ne pominjem njegov savrseni glas,njegova gluma je isto perfektna bar sto se mene licno tice,a i on zeli da napreduje sto verujem da i hoce ,jako je mlad ali je perfektan.
Mene to jedino i zanima u samoj emisiji koju gledam,da me osvoje kao glumci,svojim glumackim sposobnostima,kvalitetu i lepoj hemiji a to i jesu-osvojili su me.😳
Uopste mi nije bitan izgled,bitna mi je ta unutrasnja lepota kojom zrace ,bitne su mi oci kroz koje mogu da vidim sve i kao sto sam napomenula bitan mi je kvalitet samog delovanja.

A kako je kais izdrzao,mora da je plakao,😆hladjenja je bilo i bivace ,kako ovako tako i onako😆
ps.Eto nesto mi doslo da ovo sve napisem😆

Ti si plavi delfin..🤗
PS i ja se nesto raspisala iako mi ne ide uz personaliti..😆

Daltoni thumbnail

Ono o cemu ti govoris je iz stvarnog zivota, nasilni partner, bez kontrole i sa zeljom da se na nekome iskali..ne ovaj fiktivni lik koji na kraju postaje pajac i papucar..ali hej, to je samo masta...😆
Edited by Daltoni - 10 years ago
Daltoni thumbnail
Odoh da se istusiram..opasno me zeza IF..😡 A taman sam se raspisala...😆
nn027 thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Ja priznajem. Jesam. Mene je fascinirala ta sudbinska privlacnost, hemija, strast koja je buknula izmedju dvoje ljudi koji su se prvi put videli. To se nekako uklapa u moje vidjenje prave ljubavi, nalazenja srodne duse na ovom svetu. Deo sa nasiljem mi se nije dopao.

pa taj dio sa nasiljem vecina nije ni registrovala,jer je upakovan pod krinkom romanse i ljubavi
na pitanje ispitivaca u kakvoj vezi je bila gl.junakinja,samo 2% je odgovorilo u nasilnickoj vezi 😕
ostali su lupetali o nevidjenoj romansi,ljubavi bez granica,...jednostavno im do mozga nije ni dosla informacija o nasilju
ali,bar sad mnogi mogu razumjeti zasto zene ostaju u vezi gdje partner nasilan,jer vecina ih pametuje kako su te zene glupe,seljanke,bla,bla,..a onda se tim pametnim zenama desi da procitaju Kristijana i podju razmisljati upravo kao te zene koje su zestoko pljuvale

Ja ne bih rekla da se tu radilo o nasilju..mislim da ni same Eli nije htela da stvori mracnog psihopatu vec crnog viteza,koga ne mozes procitati lako..Tek tu i tamo se naslucuju potencijali kako je prica mogla realnija a samim tim i mracna, nesrecna ,za sve osim za Kristijana koji bi u svakom slucaju dobio ono sto zeli, novu potcinjenu..i sva ta njegova paznja kojom je obasipao je u stvarnom zivotu lazna i sluzi samo za mazanje ocima potencijalnoj zrtvi..
Sve one zene koje su zaista pomislile da je tanka linija izmedju ljubavi i bola po meni nisu glupe, niti neiskusne..ljubav prema muskarcu ne mora iskljucivo da znaci bol i blagosloveni su oni koji mogu da se zadovolje kada su idealnoj vezi, ali ne i neki koji vole komplikovano, sto bolnije to bolje, to izazovnije, da izazovu sebi bol tako sto ce nekome drugom zadati bol i ceznju, dok ne osete nalet adrenalina koji se granici sa ludilom..Ko to nije osetio, ne moze da kaze da je isprobao sve nijanse uzivanja..

sad sam zabrinuta Dal 😕 nije se radilo o nasilju sjecas se onog kaznjavanja po du...,,duso moja to je samo mali dio nasilja koji je on radio,da ne pricam o onom bicevanju,vezanju,cupanju,grizenju...ovu su samo djelici fizickog nasilja,a tu je puno psihickog nasilja sa njegove strane
onaj koji uziva u boli,bilo da ga prima ili nanosi ima ozbiljan problem sa nasiljem i pogledom na zivot,a to svakako nije ljubav,nego nesto sto zahtjeva ozbiljan tretman
bol nije i nikad nece biti uzivanje,ako se covjek osjeca tako ima veliki problem koji sze daleko u proslost
Eli je stvorila od psihopate crnog viteza koji ne postoji niti moze postojati,jednom nasilnik uvijek nasilnik ,nazalost dala je laznu sliku da ljubav nasilnika moze promjeniti
on moze samo prikriti,u jednom trenutku,svoju prirodu,kojoj je devoljan mali,bas mali plamicak da se raspali u pozar ogromnih razmjera

Ja mislim da joj to nije bio cilj..ona i naglasava da Kristijan tako vidi samog sebe, kao emotivnu nakazu, kao izopacenika, ali samo Kristijan to misli o sebi , ni Ana, ni njegov psihijatar to ne misle..on u knjizi pomaze Ani da pronadje svoj ukus, ona uziva u vezivanju, u svim tim igricama sa spravicama i jedino joj smeta kad Kristijan ugrozava njen privatni prostor,smatrajuci ga lepom igrackom kojom moze da se poigra i ode kuci ostavljajuci ga do sledeceg zakazanog susreta..ali u knjizi se tu desila Elina masta i Kristijan se zaljubljuje u Anu, on je zeli svakog trenutka, potrebna mu je kao vazduh i ta ga spoznaja boli..Kad se ona ponasa kao razmazeno dete i uradi nesto nezrelo on je kaznjava ispunjavajuci svoju fantaziju koja po opisima u knjizi ne ostavlja modrice, niti krv, cak ni otisak dlana a sigurna sam da znas kako izgleda kad zrtva nasilja dodje kod lekara da joj se ukaze pomoc..Ana nije cak ni obelezena tim ujedima i takozvanim udarcima po zadnjici..dakle, rec je o Elinoj mastovitosti i subjektivnom osecaju o tome kako Kristijan pokazuje svoju dominantnost...

Ono o cemu ti govoris je iz stvarnog zivota, nasilni partner, bez kontrole i sa zeljom da se na nekome iskali..ne ovaj fiktivni lik koji na kraju postaje pajac i papucar..ali hej, to je samo masta...😆

Problem je u tome sto je spisateljica kroz ovu pricu relativizovala nasilje. Ispada da je normalno recimo ako zakasnis na sastanak da te partner istuce malo po gu..i jer valja te kazniti zbog greske da je ne ponovis. Ovo je samo primer. I onda ti poverujes. u stvarnom zivotu, da to tako treba i da ako ti se bas i ne dopadne valja istrpeti jer, boze moj, kad tad ce on videti da ne moze bez tebe pa ce od mracnog Kristijana postati Zucko.
Sve dok ti uvidjas da je Kristijan fikcija i da u stvarnom zivotu nikad ne moze biti Zucko, kao recimo i onaj zabac koga je princeza poljubila i koji je postao princ, sve je OK. Jer ni jedno ni drugo jednostavno nije moguce. Spisateljica se poigrala i to poprilicno .
Edited by nn027 - 10 years ago
nn027 thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Odoh da se istusiram..opasno me zeza IF..😡 A taman sam se raspisala...😆

😆 😆 😆
Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail

velike rijeci,svaka na mjestu 👏
nn027 thumbnail

Originally posted by: Kety76

velike rijeci,svaka na mjestu 👏

Da. I meni se ovo jako dopalo.
nn027 thumbnail
Stvari nisu uvek onakve kakve nam se cine, Pogledajte kako se lako covek moze prevariti 😉
Edited by nn027 - 10 years ago