Returning of the written off #68 Invited only - Page 55

Created

Last reply

Replies

1k

Views

54.7k

Users

6

2.6k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 10 years ago
Edited by nn027 - 10 years ago
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Kety76

tako je Dal
uticaj roditelja i rani utisci,vezani za samo djetinjstvo oblikuju licnost
ljudi uopste nisu svjesni koliko se ruzna rijec ureze djetetu u mozak,a kamoli neko fizicko ili sex.nasilje 😭
vecina psihopata,zlostavljaca,silovatelja,su i sami sve to prezivjeli u djetinjstvu
cesto ljudi ne razumiju,kako oni sto su to dozivjeli mogu to raditi drugima,kad znaju kakva je bol
objasnjenje postoji,nikada,nikada se nisu oporavili od toga,dusa,mozak,svaki djelic vristi da im se pomogne,a posto vecinom nikog nije briga i malo ko to i primjecuje,okrecu se ovoj drugoj strani 😭😭 da se osvete cijelom covjecanstvu tako sto ce uraditi ono sto su njima,smatrajuci da ce ih tako neko cuti i uciniti nesto povodom toga
ponavljajuci zlocin dokazuju da nikoga nije briga 😭😭

Edited by Daltoni - 10 years ago
Daltoni thumbnail

Originally posted by: nn027

Sta samo napred? Da mastam? E to jedino i mogu. 😆 Imam para isto koliko i ti 😕

Mislis, nemas para isto koliko i ja 😆

Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Ja ne bih rekla da se tu radilo o nasilju..mislim da ni same Eli nije htela da stvori mracnog psihopatu vec crnog viteza,koga ne mozes procitati lako..Tek tu i tamo se naslucuju potencijali kako je prica mogla realnija a samim tim i mracna, nesrecna ,za sve osim za Kristijana koji bi u svakom slucaju dobio ono sto zeli, novu potcinjenu..i sva ta njegova paznja kojom je obasipao je u stvarnom zivotu lazna i sluzi samo za mazanje ocima potencijalnoj zrtvi..
Sve one zene koje su zaista pomislile da je tanka linija izmedju ljubavi i bola po meni nisu glupe, niti neiskusne..ljubav prema muskarcu ne mora iskljucivo da znaci bol i blagosloveni su oni koji mogu da se zadovolje kada su idealnoj vezi, ali ne i neki koji vole komplikovano, sto bolnije to bolje, to izazovnije, da izazovu sebi bol tako sto ce nekome drugom zadati bol i ceznju, dok ne osete nalet adrenalina koji se granici sa ludilom..Ko to nije osetio, ne moze da kaze da je isprobao sve nijanse uzivanja..

sad sam zabrinuta Dal 😕 nije se radilo o nasilju sjecas se onog kaznjavanja po du...,,duso moja to je samo mali dio nasilja koji je on radio,da ne pricam o onom bicevanju,vezanju,cupanju,grizenju...ovu su samo djelici fizickog nasilja,a tu je puno psihickog nasilja sa njegove strane
onaj koji uziva u boli,bilo da ga prima ili nanosi ima ozbiljan problem sa nasiljem i pogledom na zivot,a to svakako nije ljubav,nego nesto sto zahtjeva ozbiljan tretman
bol nije i nikad nece biti uzivanje,ako se covjek osjeca tako ima veliki problem koji sze daleko u proslost
Eli je stvorila od psihopate crnog viteza koji ne postoji niti moze postojati,jednom nasilnik uvijek nasilnik ,nazalost dala je laznu sliku da ljubav nasilnika moze promjeniti
on moze samo prikriti,u jednom trenutku,svoju prirodu,kojoj je devoljan mali,bas mali plamicak da se raspali u pozar ogromnih razmjera

Daltoni thumbnail

👍🏼 zato sam ti i napisala sta je na stvari 🤗

Hvala ti za to...Pogledacu seriju posle filma, vidim da ima dosta dobrih scena sa golim Dornanom u drugoj sezoni..😉
Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail

Originally posted by: Bikica

Mene IF zah... uopravo vec pola /h niti cujem pesmu niti mogu sve da lajkujem ,zato idem traziti HD da radim caps.

kod mene je tako vec par dana
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Daltoni

Da imate para, gde biste volele da otputujete? 😊

http://www.filiptravel.rs/grupna-putovanja#novogodisnja-putovanja

Mozda Bec...

Moja sestra odavno zeli da idemo u Rim. Eto, mozda bi Rim mogao biti taj. Inace kad bi smo imale pare za Bec i Rim sigurna sam da bi smo za par godina posetile i ostala lepa mesta u Evropi. 😃

Bilo bi to lepo, ali na zalost ne usudjujem se ni da mastam o tome s obzirom koliko nemam para..😕 Ali tebi kazem Samo napred !

Sta samo napred? Da mastam? E to jedino i mogu. 😆 Imam para isto koliko i ti 😕

Mislis, nemas para isto koliko i ja 😆

Tako nekako 😆
Daltoni thumbnail

bilo je toga i prije,samo se nije pricalo
znas,kada bi djeca i rekla zapusila bi im se usta zbog srama 😭
kod nas je bilo puno incestnog sex.nasilja nad djecom,gdje najblizi rod prijeti i ucjenjuje djete
da ne smije nista reci 😭😭
vjeruj da nikoga nije briga 😭 prica se par dana,ljudi se snebivaju i padne u zaborav 😭 a to sta male dusice prezivljavaju je strasno,bez velike psiholoske,pedagoske,drustvene pomoci oni se ne mogu izvuci iz tog stanja,prepusteni su sami sebi 😭
krenes od sebe,koliko puta sam ja preskocila takav clanak ili vijest jer ne mogu podnijeti,a to isto rade i drugi,svi okrecemo glavu,a svakom od nas moze dozivjeti istu sudbinu 😭😭
nase se drustvo bavi ko je kome sta uzeo,kako se ko zove,koje je nacionalnosti,ko igra na svjet.prvenstvu,... to su pitanja koje nase drustvo razglaba 😡

.u ovoj dzungli nikada ne mozes biti i suvise na oprezu..

Daltoni thumbnail

a vi ste zrele,ostvarene zene,ali ipak ste pomalo mastale o Kristijanu
ali kod vas je ostalo na tome,samo u masti
problem su one koje nemaju formiranu licnost,svijest,...koje zaista misle da ljubav moze nasilnika uciniti macom koje ce nakon ove knjige smatrati da je sasvim ok ako te decko ili muz uhodi,ponekad opsuje,pocupa te za kosu,istuce te ako ne slusas,..jer sve je to iz ljubavi
kod nas na Balkanu inace uvazeno je misljenje da je ok ako ti je muz ili zena ljubomorni i zbog toga prave scene 😕 to se jos uvijek smatra ogromnom ljubavi zivi sam svjedok kako mnoge zene to smatraju normalnom pojavom uz komentar da te ne voli,ne bi to ni radio

..kad bih ja pisala takvu knjigu, bila bi mnogooo mnogoo drugacija..😳

Daltoni thumbnail

Originally posted by: nn027

Ostale mi ove dve od sinoc pa sam resila da ih potrosim. A usput i da joj ulepsam vece 😉😆

🤗