Returning of the written off #68 Invited only - Page 44

Created

Last reply

Replies

1k

Views

54.8k

Users

6

2.6k

Frequent Posters

Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail
Posted: 10 years ago

Originally posted by: Bikica

Neko za caj mozda????šŸ˜†

moze,moze šŸ˜›
Kety76 thumbnail

Originally posted by: nn027

Za par sati ustajem. Laku noc moje devojke. 😊

laku noc Nado 😊
Kety76 thumbnail

Originally posted by: nn027

Ja sam trilogiju dozivela kao bilo koju drugu bajku. Nikada nisam podrzavala ni podnosila nasilje bilo koje vrste i sad si me naterala da o knjizi razmisljam na sasvim drugi nacin. Kad pogledam na nju iz tog ugla koji si mi predstavila stvarno nije naivno. Zaboravljam da ljudi ne moraju na stvari gledati kao ja. Eto nije mi na na pamet palo da bi neko zbog knjige, koja je izmisljena, mogao neke stvari shvatiti olako. Za mene je knjiga jedno a stvarni zivot nesto drugo.

Istrazivanje Univerziteta Michigan otkriva da citanje erotske trilogije 50 nijansi: Siva moze imati ozbiljne posledice po zene.

citanje ove knjige, a posebno sva tri dela moze dovesti do drustveno neprihvatljivog ponasanja kod zena, to ukljucuje promiskuitet, konzumiranje alkohola, tendenciju da biraju nasilnog partnera i slicno.

Uocene su razlike u ponasanju izmedju onih zena koje su procitale knjigu i onih koje nisu, ali i izme'u onih koje su procitale samo jedan nastavak i onih koje su procitale sva tri.zene koje su procitale samo prvi nastavak erotske trilogije, pokazale su vecu ansu da imaju partnera koji pokazuje ljubomorne sklonosti, sklonosti spijuniranja kao i onog koji ce ih psihicki zlostavljati.

Jos je gora situacija sa onima koje su procitale sva tri nastavka. Za njih je verovatnije cesce konzumiranje alkohola kao i veci broj seksualnih partnera.

"Svi znamo kakvi se rizici povezuju sa vezama u kojima vlada nasilan odnos, bas kao sto je slucaj sa vezom koju ostvaruje glavni lik knjige, Anastasija", kae Ejmi Bonomi, vo'a studije.

Ipak, Bonomi kaze da ne sugerise da bi knjiga trebalo da bude zabranjena, niti da zenama treba zabraniti da je citaju.

Ona, me'utim, istice da zene treba da shvate koji su faktori rizika time sto ostaju u nasilnoj vezi.

Ranija istrazivanja dokazala su da su nasilni televizijski programi povezani s nasiljem u stvarnom zivotu i asocijalnim ponasanjem.

U poredjenju sa ucesnicama koje nisu citale knjigu, one koje su procitale prvi deo "50 nijansi", imale su 25 odsto vece anse da su u vezi s muskarcem koji vice na njih ili ih psuje; 34 odsto da imaju partnera koji ih je proganjao, a vise od 75 odsto da gladuju ili isprobavaju nezdrave dijete.

One koje su procitale sve tri knjige imale su 65 odsto vece sanse da se opijaju i 63 odsto vece sanse da budu promiskuitetne.

izdvojen samo mali djelic,o ovoj temi ce se tek raditi istrazivanja

nazalost,dosta ljudi nije sposobno razlikovati fikciju od stvarnosti

Edited by Kety76 - 10 years ago
Kety76 thumbnail
Biki,caps ti je super,uspjela sam pregledati 😊
hvala ā¤ļø
Kety76 thumbnail
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Devojcice drage,urradila sam ovaj poseban caps iz zadnje epizode u 6 delova,od kako mu je dala ceduljicu pa do kraja. to se nalazi u PG na str 76 i 77.
Vi prenesite ovde sta vam se dopada od toga,a ja cu postaviti samo ove vecešŸ˜‰ u par delovašŸ˜‰
Nadica ā¤ļøvoli sve vecešŸ˜†

Bikica_Biki thumbnail
I ja cu vas pogoditi ovim kao i Saags Buntyā¤ļø

Bikica_Biki thumbnail
Nadam se da cu uspeti danas da vas prelistam,ono sto sam propustila.😳
A ovako Saags zavodi,vec smo videli kako to radi Pratsiā˜ŗļø

Kety76 thumbnail

Originally posted by: Bikica

Devojcice drage,urradila sam ovaj poseban caps iz zadnje epizode u 6 delova,od kako mu je dala ceduljicu pa do kraja. to se nalazi u PG na str 76 i 77.

Vi prenesite ovde sta vam se dopada od toga,a ja cu postaviti samo ove vecešŸ˜‰ u par delovašŸ˜‰
Nadica ā¤ļøvoli sve vecešŸ˜†

prava zavodnica šŸ˜› hvala Biki
Bikica_Biki thumbnail
Ja nisam jos zaspala ,a svi vec ustali.
Sta cu ponese mešŸ˜† sad ovo radila onako svrljala šŸ˜†
Ne znam koja se vama dopada da twitnem jednu danas ako je moguce od ovog probratišŸ˜•
A uradicu avise danas i jos neke kombinacije sigiees i kolazašŸ˜†