MALA NEVESTA – EPIZODA OD 20.09.2012
U medjuvremenu, JG vodi zestoku diskusiju sa svojih jos 5 licnosti, od kojih su 4-vorica na jednoj strani , a on i jos jedan na drugoj. U sred te bure i oluje koju visestruke licnosti JG vode medjusobno, JG vise nezna koga da slusa. Jedan od one cetvorice mu kaze kako JG nije nizasta kriv, vec An koja treba da plati za sve - dok mu drugi, koji stoji po strani usamljen govori zasto mu truje um, zasto za sve uvek krivi Anandi… ona nije kriva – ali, jedan od one 4-tvorice ponavlja, daa, ona nije, ali je kriva zato sto nece da mu oprosti, zasto ga je odbila kad je on toliko molio za oprostaj. JG je samo to ocekivao, sta je jos trebao da uradi da mu An oprosti. Ipak je sve to zbog Anandi, zbog nje je on sad potpuno sam. Slusajuci sve ovo, onaj usamljeni lik JG mu odgovara… daa, ti si se izvinio i molio je za oprostaj, ali za koja svoja nedela si trazio oprostaj ?Seti se samo da je poslednjih nekoliko godina AN provela sama, ponizena… provodeci noci u suzama, cekajuci od tebe neki znak, neki odgovor, bila je udata a zivela kao neudata, nanosio si joj bol iz dana u dan, ne ostavljajuci joj nikakvu nadu za bolju buducnost niti putokaz kako da nastavi dalje sa svojim zivotom - a sad trazis od nje oprostaj ?! Mislis li da ti ona tako lako moze oprostiti samo zato sto si ti to od nje trazio? Koje joj to greske ti spocitavas i zasta je optuzujes ? Slusajuci sve ovo onaj glavni JG se postideo i osecao se potpuno zbunjeno… vise nije znao koga od njih da slusa…
Slusajuci ovo, onih preostalih 4-tvorica su pokusali da kazu JG da ne slusa ovoga jednoga, usamljenoga, posto bas TAJ nece dozvoliti da postanes covek i zbog toga treba da ga izbacis iz glave, on ti nece dozvoliti da povratis sve sto je nekad bilo tvoje, a zbog AN si sve izgubio i sada si potpuno bankrot, uz to si ostao potpuno sam. I tada se jedan od "dobrih" JG pojavio ispred (pravi JG) dok su preostala 4-tvorica pokusavala da ne dozvole da ga obuzmu pokajnicke misli. Jedan po jedan su se ponovo vratili u JG i potpuno preuzeli njegovo bice i kad je JG ponovo otvorio oci, one su mu bile krvave pune otrova ! Iz dubine njegovog bice se prolomio urlik u etar : Anaaandiii, ti si mi sve uzelaaa, ostavila si me potpuno samog, nisi prihvatila moja izvinjenja i moje molbe za oprostaj i pogledaj me sada, gde sam ? Zato ces morati da mi platis za sve, da mi sve nadoknadis, nisi me cekala, ali sad cekaj vreme kad cu ti ja sve naplatiti i kada cu te kaznati za sve sto si mi ucinila, sve cu ti visestruko vrartiti ! Sve je moje i samo moje i ja cu sve to povratiti od tebe budi sigurna u to !
A to vreme Lale Sing ( doktor ) je zabrinut gde bi JG mogao da ode i pokusava da szna gde se nalazi, ali neuspeva da ga pronadje, na kraju se odlucio da nazove Haveli. Gena se javila na telefon, i na njegovo pitanje da li je JG tamo, ona odgovara da nije - sve to slusa Dadisa i nakon sto je Gena spustila slusalicu , pita se na glas, zabrinuta, gde bi JG mogao da bude, posto je dosta vremena proslo od kako je napustio hram .
Zatim, u sledecoj sceni An i Sh ulaze u Shivovu kucu gde zaticu sve kako sede u dnevnom boravku. CM (strina), otac, majka, deda - kad su ugledali Sh i An na vratima svi su se nasmejali od uva do uva, a deda se nasalio, govoreci da kad je video AN da mu sad duguje 200 godina zivota - svi se nasmejase , a otac kaze da je to kod dede najcesce 100 godina – deda mu na to odgovara da je u pravu, 100 godina se odnosi samo na tebe, a ovo se odnosi na An i Sh.
Jedino se strina kislelkasto smeska, dok se otac i majka smeju od sveg srca… Otac se obraca Sh i An i kaze da im su im priredili prijatno iznenadjenje svojim dolaskom.. Zatim pita zasto je An tako tuzna, navikli su da se ona uvek slatko osmehuje i da sva sija, a danas se ne smeje… i deda postavlja isto pitanje, zasto se njegova slatka An ne smeje, mama takodje pita zasto je osmeh nesato sa njenog lica i sta je uzrok tome. Shiv sve vreme stoji pored Anandi i posmatra je sa izrazom punim ljubavi, svi su se okupili oko nje sa toliko paznje, cak i strina pokusava da ublazi svoj kiseo osmeh. Anandi ih slusa sa paznjom, oseca se ugodno i opusteno i objasnjava im da je dosla da im kaze da se njen bivsi muz JG pojavio u selu, da je dosao iz nekih svojih razloga, da nije dosao zbog nje, i da ona vise nista ne oseca prema njemu i moli sve ukucane, sklapajuci ruke, da joj oproste za sve probleme kroz koje su prosli zbog nje– AN im obecava da nece nikada vise povrediti nikoga od njih niti im naneti neki bol, a to se narocito odnosi na Shiva – jer ona ne moze ni da zamisli da moze Shivu da nanese bilo kakav bol ili patnju.
Slusajuci ovo, majka kaze da je ona to vec znala i da je od pocetka imala poverenja u nju, otac takodje kaze da nema potrebe da se pravda i da ih uverava u svoje iskrene namere, i da je ona odavno stekla njihovo poverenje i da mu je drago sto je dosla i sto im je ovako otvoreno i iskreno sve ispricala, sto sve govori o njenom karakteru, sto ih je samo uverilo da je njihovo poverenje koje vec imaju u nju sasvim opravdano. Deda kaze eto to je njegova prava mlada snajka – izabranica srca njegovog Shiva. Deda zna da An nece nikad povrediti njegovog unuka. Shiv i Anandi, nakon ovih dedinh reci, izmenjuju dug pogled pun neznosti i ljubavi.
Prica se nastavlja sa JG koji se nalazi u apoteci, gde objasnjava kako je on doktor po struci i pita ih moze li da dobije posao, medjutim biva odbijen. Nakon toga odlazi na polje gde pokusava da trazi posao, ali ponovo biva odbijen, a kad se malo udaljio, seljani komentarisu da je ovaj momak iz Havelija i ko bi zeleo da natovari sebe na ledja probleme zbog njega. Zatim JG odlazi u os jednu prodavnicu, trazeci posao – ali covek ga iz prodavnica ga izbacuje, govoreci mu zasto bi mu on sad pomogao kad se on tako lose poneo prema njihovoj poglavarki, ni on nije mislio na nju, zasto bi oni sad mislili na njega ! I tako JG odlazi sav ogorcen, zanosi se u hodu dok prelazi put, ugazi u blato - utom spazi napustenu zgradu i odlazi da sedne na kameni zid koji se tamo nalazio. Oseca strasnu glad, creva mu krce i on se drzi rukom za stomak - nije u stanju cak ni da ode do bolnice – do te bolnice koja je izgradjena za njega i zbog njega – ali njegovi ne zele da mu oproste, tako da on nema vise ni lekova koji su mu neophodni. Na kraju govori besno, glasom punim otrova i mrznje: sve je to zbog Anandi - pogledaj sta si mi to ucinila, platices mi zbog toga !
Sledeca scena deda odvodi sve ukucane u vrt i kaze im da su poslovi raspodeljeni na sve njih i da svako dobija po 15 minuta da nesto uradi i onda im daje znak da otpocinje da meri vreme. Svi se prihvataju nekog posla a deda nadgleda, a onda spazi kako Sh otac (Alok) sece grane na neobican nacin… i deda mu kaze da sece grane kao da sece neprijatelju glavu, i kaze mu da se smiri i ohladi emocije i da posao obavlja kako treba !
Shiv sve vreme posmatra Anandi – deda to primecuje pa mu govori da radi svoj posao umesto sto gleda Anandi – pogledi dvoje mladih se ponovo susrecu. An spazi strinu koja je petljala nesto sa vodom oko biljaka, An posmatra strinu razmisljajuci o njenim recima nepoverenja za opstanak njene veze sa Shivom, ikrece prema strini, kao izgovor joj nosi jedan rasad ruze da je zajedno posade, sa zeljom da sa njom porazgovara. Strina joj kaze da ona nema pojma sa bastenskim radovima i da ne moze da se bavi tim poslom. Slusajuci ovo An je iskoristila priliku da ponovo uveri strinu u svoje obecanje da ni po koju cenu nece povrediti Shiva, na sta joj strina odgovara da ce vreme pokazati koliko ce An ostati cvrsta i odrzati svoje obecanje. Deda primecuje da njih dve vode neprijatan razgovor (kiseo i neljubaznom izrazu lica strine ne treba ni komentarisati !), sa puno ljubavi gleda prema An i shvata njen napor da ubedi strinu u svoje namere - duvajuci u pistaljku prekida poslove u vrtu i udaljava An i Sh iz baste – na sta se Sh otac i majka smeju, kapirajuci dedin trik, dok strina i dalje ima smrznutu facu br.6 !
An i Sh ulaze u kucu i An uocava da je Shivova soba vrlo jednostavno opremljena, na sta joj on kaze da on ceka nju da dodje i da po svom izboru i ukusu namesti sobu. Njih dvoje ponovo izmenjuju stidljive poglede uz osmeh koji ohrabruje An da se opusti i da se konacno oseca prijatno u drustvu Sh. Shiv joj predlaze da pogledaju video snimak sa njihove veridbe, i An se udobno smesta u fotelju dok Shiv ukljucuje video. Odjednom An trazi od Shiva da zaustavi snimak i da vrati traku nazad…. Ustaje iz fotelje i prilazi ektanu da izbliza pogleda ono sto je uocila - a spazila je JG u uglu, sakrivenog iza zavese. Shiv takodje ustaje i on u soku ugleda JG lice iza zavese….Oboje se pitaju odkud on tamo, kako ga niko nije video..
NARAVOUCENIJE: Prvi brak svakako zauzima veoma vazno mesto i ima poseban znacaj u necijem zivotu , ali da bi i drugi brak uspeo neophodno je da se trudimo da nam secanja na prvi brak izblede , treba da nastavimo dalje i da dopustimo da nam nova ljubav oboji zivot radoscu .
GLEDACETE U SLEDECOJ EPIZODI: Anandi su pune oci suza dok gleda JG lik na snimku sa veridbe i govori kako je ON dosao tog dana da je vidi – bio je tamo a niko nije znao da je dolzaio -- ali, ako je neko i znao da je dolazio zasto joj nisu kazali… zasto su je drzali u mraku…