Originally posted by: Kety76
Ja sam prelezala male boginje i zauske. Rubeole , mislim da nisam. I,da,ovcije boginje. Njih sam dobila sa 18 godina. Bilo mi je nevidjeno veselo 3 nedelje 😊
I ja sam sve to prelezala Tada nisu bile vakcine za ove bolesti Nekako su mi najgore bila zauske,bas sam bila natekla
Znas,najgore sto oni nemaju vakcinu protiv meningitisa a to je najopasnije sto bebu moze pogoditi. Ustvari ne samo bebu,nego i odrasle Ali eto do 5 god djeca spadaju u najrizicniju skupinu. Ove vakcine protiv boginja mislim da su bzv,bolje da se skoncentrisu na ono sto je stvarno opasno
I ja sam prelezala zauske. Znam da sam primila vakcinu protiv velikih boginja. Ostalih se niti secam niti znam. I cudno mi sto se uopste i vakcinisu za ovakve bolesti. Ne secam se da sam cula da je iko imao problem zbog bilo koje od ovih bolisti niti u mojoj generaciji a ni stariji i mladji od mene.
Nedavno je djevojcica od 4 god umrla od ovcijih boginja,cini mi se iz Nisa 😭😭 Uvijek mogu nastati komplikacije Sve zavisi od organizma,imuniteta,ima li nekih nasljednih bolesti,alergije,...Ova djevojcica je imala i virus,streptokoka A 😭 Ni jedno ni drugo samo po sebi nije neizljecivo ali eto u kombinaciji i kad se ne lijeci ispravno zna biti pogubno 😭😭
Kako god okrenes roditelji ne mogu biti mirni Niti je ok da ih vodis dr za svaku sitnicu,jer oni samo uvaljuju lijekove.niti mozes da ne vodis,kad se svasta desava Ne mozes biti pametan