Returning of the written off # 87 Invited only - Page 50

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

40.9k

Users

6

3.5k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 9 years ago

Originally posted by: Kety76

Ja sam prelezala male boginje i zauske. Rubeole , mislim da nisam. I,da,ovcije boginje. Njih sam dobila sa 18 godina. Bilo mi je nevidjeno veselo 3 nedelje 😊

I ja sam sve to prelezala Tada nisu bile vakcine za ove bolesti Nekako su mi najgore bila zauske,bas sam bila natekla
Znas,najgore sto oni nemaju vakcinu protiv meningitisa a to je najopasnije sto bebu moze pogoditi. Ustvari ne samo bebu,nego i odrasle Ali eto do 5 god djeca spadaju u najrizicniju skupinu. Ove vakcine protiv boginja mislim da su bzv,bolje da se skoncentrisu na ono sto je stvarno opasno
I ja sam prelezala zauske. Znam da sam primila vakcinu protiv velikih boginja. Ostalih se niti secam niti znam. I cudno mi sto se uopste i vakcinisu za ovakve bolesti. Ne secam se da sam cula da je iko imao problem zbog bilo koje od ovih bolisti niti u mojoj generaciji a ni stariji i mladji od mene.

Nedavno je djevojcica od 4 god umrla od ovcijih boginja,cini mi se iz Nisa 😭😭 Uvijek mogu nastati komplikacije Sve zavisi od organizma,imuniteta,ima li nekih nasljednih bolesti,alergije,...Ova djevojcica je imala i virus,streptokoka A 😭 Ni jedno ni drugo samo po sebi nije neizljecivo ali eto u kombinaciji i kad se ne lijeci ispravno zna biti pogubno 😭😭
Kako god okrenes roditelji ne mogu biti mirni Niti je ok da ih vodis dr za svaku sitnicu,jer oni samo uvaljuju lijekove.niti mozes da ne vodis,kad se svasta desava Ne mozes biti pametan

Tesko je biti pametan. Sta raditi. Znam da su sad druga vremena, drugaciji zivot.
Znam da ti nije lako, da strepis i da si ova dva dana kao na iglama. Drzim palceve da sve bude dobro. ❤️
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Bikica_Biki

@Nadice moja divna dusice❤️Hvala tebi na tvom divnom prijateljstvu i ljubavi kojom me svakodnevno obasipas od kada smo se upoznali.🤗

---------------
Drugari...🤗Zelim da vam kazem iako neki i znate da sam u startu zelela odmah napraviti VMs sa nasim porukama,posvetama Prats😭 Ali nisam mogla od tolike tuge,bola,gusilo me je🥺,pratila sam vesti,na raznim mestima...nocima nespavala...pokusavala da krenem da radim ali nije moglo😭 i onda sam resila naknadno da to uradim...trebala sam poceti koliko danas sa pripremama ,nego iskrslo mi je vazno putovanje za Bosnu gde trebam da resim veoma vazna pitanja i razne dokumente da prikupim,da predamo za neke,jer sin mi je maturant kao sto znate sad toliko obaveza ima sve dok ne upise fax...
Uglavnom pre neki dan sam javila tamo na FC devojkama da imam u planu i da cu javiti kada krecem sa tim da bi mi mogle poslati svoje posvete da bi ja to nekako uklopila-jer mislim uraditi 2-3 VMs -ali ovaj prvi bice sa nasim posvetama i pretezno crno-beli kako i dolikuje onom ko ga pravi i srazmerno samim njegovim osecanjima.😭🥺
Dok drugi ce biti nesto drugacije ...dok mi dodju ponovo boje😭 ... to ce biti uspomene i secanja...i trudicu se sa vremena na vreme kada stignem da posvetim bar jednom godisnje u narednim godinama po jedan VMs sa secanjima na ono nesto dragoceno sto nas je spojilo a koga smo izgubili.🥺
Ja sam Vibha rekla da obavesti devojke da mi iskrsao sada taj put i da cu verovatno za 7 dana po povratku uspeti krenuti sa tim..a do tada da oni svi koji zele uputiti posvetu da je uvrstim u VMs-da imaju dovoljno vremena da sastave i da mi posalju putem PM,a ja kada stignem javicu se i reci kada krecem sa radom.
Trebace mi vremena za video bar 2 dana jer posle reinstalacije kompa,morala sam ponovo skinuti program na kom radim videa ali mi se izgubili naravno neki dodaci sa kojim sam ga nadogradjivala tokom vremena,sad je veoma tesko ponovo da pronadjem nesto ali cu taj jedan dan odvojiti i potruditi se da nesto nadjem o toga da bi krenula praviti.
Ubacicu i neke vase i moje siggies ...u njega ... i neki instrumental...bez pesme...dok drugi VMs ce biti kao sto sam rekla malo i drugaciji...ali otom potom da prvo uradim ovaj prvi...😉
Tako moji drugari🤗...uskoro cu da se pakujem ,ujutro krecemo ako BOG da ...a kada cu se vratiti ne znam,zavisi od tih dokumenata...a i Sale ce mi izostati iz skole posto i on ide zbog njegovih dokumenata...pa sad bre momak punoletan❤️ i treba licna karta😳
Nadam se da cu vas kada se vratim zateci u malo boljem raspolozenju🤗
Puno vas voli❤️ vasa Biki🤗

Srecan put Biki ❤️ Nadam se da ces lepo putovati, da ce te vreme posluziti i da ces nam doneti neke lepe fotografije i utiske..
Edited by Daltoni - 9 years ago
nn027 thumbnail

Dal ❤️ 🤗
Ne znam sta da ti kazem. Izazvala si pometnju 😆 Moji se cudom cudili sta je to stiglo😃

Malo je reci da sam iznenadjena. Hvala ti sto mislis na mene, sto me podrzavas, hvala za sve. ❤️😭❤️

PS. Palo je jedno brzinsko pregledavanje knjige. Sad cemo je iscitati polako 😃
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: nn027

Dal ❤️ 🤗
Ne znam sta da ti kazem. Izazvala si pometnju 😆 Moji se cudom cudili sta je to stiglo😃

Malo je reci da sam iznenadjena. Hvala ti sto mislis na mene, sto me podrzavas, hvala za sve. ❤️😭❤️

Ja i Keti smo zapravo skovale zaveru 😉 😈 😆 , drago mi je ako ti se poklon dopao, ali mi je zao sto nisam stigla nista da napisem u knjizi..Htela sam da stavim barem papiric sa zeljama za brzim ozdravljenjem..sve je ispalo brzo i ja sam bila u guzvi ,pa tako otislo..Ali ti znas sta sam mislila ,zar ne ? 🤗
nn027 thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Dal ❤️ 🤗

Ja i Keti smo zapravo skovale zaveru 😉 😈 😆 , drago mi je ako ti se poklon dopao, ali mi je zao sto nisam stigla nista da napisem u knjizi..Htela sam da stavim barem papiric sa zeljama za brzim ozdravljenjem..sve je ispalo brzo i ja sam bila u guzvi ,pa tako otislo..Ali ti znas sta sam mislila ,zar ne ? 🤗

Volim vas do neba i nazad. Najbolje ste. ❤️ 🤗
Hvala vam. Pretpostavljam da je Kety bila zaduzena za Miligram a ti za knjigu .😃

Edited by nn027 - 9 years ago
Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Ja nisam lezala nista od toga, moji nesto jesu,ali eto, mene jos nije uhvatilo 😕 I slazem se sa Keti da trebaju da se skoncentrisu na ono sto je zaista opasno po zivot .
PS Ja nisam znala da postoji vakcina protiv meningitisa. Da li se to u svetu daje, i zasto je nema kod nas 😕

Dobijaju i nase bebe,od prije par godina,odmah po rodjenju,u bolnici protiv jednog tipa meningitisa To ti je ona Hepatitis B Postoje vakcine protiv meningitisa C i A,ali ona na nasim prostorima nisu obavezne Za nas je problematican onaj tipa B ali za njega jos nema vakcine Odnosno,2014 se nesto davalo u Engleskoj ali dokle je se s tim stiglo ne znam Ali kod nas ni jedan ovaj tip,osim ove Hib,nije u obaveznoj imunizaciji Ali znam sigurno da za tip C i A,vakcine postoje i mogu se i kod nas nabaviti ali na vlastiti zahtjev
Kety76 thumbnail

Tesko je biti pametan. Sta raditi. Znam da su sad druga vremena, drugaciji zivot.
Znam da ti nije lako, da strepis i da si ova dva dana kao na iglama. Drzim palceve da sve bude dobro. ❤️

Hvala ti ❤️ i ja se nadam i molim da sve prodje ok 😊
Kety76 thumbnail

Volim vas do nema i nazad. Najbolje ste. ❤️ 🤗
Hvala vam. Pretpostavljam da je Kety bila zaduzena za Miligram a ti za knjigu .😃

Zasluga je Daltonina ❤️ ja sam samo ispipavala teren a da ti ne primjetis 😉
Kety76 thumbnail

Dragice,dobro nam dosla 🤗
Ivone12 thumbnail
11th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail

Dragice,dobro nam dosla 🤗

Hvala puno , evo imene.😆