Returning of the written off # 87 Invited only - Page 49

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

40.9k

Users

6

3.5k

Frequent Posters

Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail
Posted: 9 years ago

Originally posted by: Bikica_Biki

Zivot ti vrati ono sto mu das

Otac i sin su jednog dana otisli u setnju u planinu. Iznenda je sin zapeo o korijenje koje je izronilo iz zemlje i padajuci na pod uzvikivao je "Ajjj!".
Nakon toga je cuo iz daljine krik "Ajjj!".
Toliko je bio znatizeljan da je zaboravio na bol i odlucio potraziti osobu koju je cuo. Decak glasno upita "Tko je to?", a dobio je odgovor "Tko je to?". Sav besan, decak odluci ponovno upitati: "Kukavico!" Glas odgovori: "Kukavico!" Decak pogleda oca i upita ga: "Tata, sto se ovo dogadja?"
I otac pokusa objasniti sinu pa mu rece "- Sine", "poslusaj sad." Tada otac iz sveg glasa viknu: "Lep si! "Glas odgovori: "Lep si!" Otac ponovo uzviknu: "Hvala ti!"
Glas rece: "Hvala ti!" Decak je stajao iznenadjen, ali jos uvek ne shvatajuci sto se dogadja.
I tako mu otac podje objasnjavati: "Sine, ljudi ovo zovu "jeka" ili "eho".
Ali, to je ustvari "zivot".
Zivot ti uvek vraca ono sto ti dajes. Zivot je ogledalo tvojih dela. Zelis li vise ljubavi, podaj vise ljubavi. Zelis li vise dobra, podari vise dobra. Zelis li razumijevanje i postovanje, tada razumijevaj i sam postuj. Ako zelis da ljudi budu strpljivi s tobom i da te postuju, tada i ti budi strpljiv s ljudima i postuj ih. Ovo pravilo odnosi se na svaki aspekt zivota. Zivot ti uvek vraca ono sto dajes.Tijek tvoga zivota nije slucajnost, on je ogledalo tvojih dela."

Jedini put koji vodi napred

Jedna neobicna ali jednostavna tajna mudrosti svih epoha uci nas da i najmanji cin altruizma, svaka ljubaznost i davanje obogacuju, a da svaki napor da se osvoje bogatstvo i moc slabi i osiromasuje.
To su znali i o tome nas ucili Indijci, grcki filozofi i Krist, i poslije njih tisuce mudraca i pesnika cija su dela prezivljavala epohe u kojima su
ziveli, dok su kraljevstva i kraljevi njihovog doba nestali i zaboravljeni. Mozete se sloziti s Kristom ili s Platonom, sa Shilerom ili Spinozom: svuda vrhovna mudrost uci nas da nisu ni moc ni bogatstvo ono sto nas cini sretnim vec samo ljubav.
Svaki altruizam, svako odricanje u ime ljubavi, svako suosecanje, svako davanje sebe izgleda kao gubljenje vremena, kao lisavanje, ali nije: to je obogacivanje i uzdizanje i jedini put koji vodi naprijed. | Hermann Hesse

❤️
Kety76 thumbnail

I za odjavljevanje sada posto krecem uskoro sa pakovanjem-ne verujem da cu moci i odspavati...
imam jos nesto zavrsiti ovde na netu.
Iako nije sad mozda vreme za neku pesmu-ali posto treba nastaviti ziveti,siriti pozitivnu energiju i ljubav ja vam postavljam jednu pesmu koju volim...jeste da sada mozda nije vreme za nju ali ovo je samo podsticaj i vama da nastavljamo zivot iako nosimo bol i rane na srcu...🥺

Do ponovnog susreta i mog povratka zelim vam jos jednom reci koliko vas volim i koliko mi znaci vase prijateljstvo.❤️🤗
Povodom ljubavi ...pesma

player😉

@Nadice ❤️Hvala draga,🤗javicu se cim budem mogla😉

---------
Neki covek je s ljubavlju uzgajao ruzu. Pazljivo se brinuo o njoj i zalevao je.
Pre nego sto je procvetala on ju je pomno promatrao. Vidio je da ce se pupoljak uskoro otvoriti... ali je primetio trnje na stabljici i pomislio:
"Kako moze predivan cvet nastati iz biljke koja je opterecena s tako mnogo ostrog trnja?"
Ozlovoljen tom mislju, covek je zanemario ruzu, uskratio joj vodu i pre no sto se je ruza rascvetala - uvenula je.
Tako je i s mnogim ljudima.
U dusi svakog coveka nalazi se ruza. Bog je usadjuje u nas prilikom rodjenja medju trnje nedostataka. Mnogi ljudi gledaju sebe i vide samo trnje - nedostatke.
Ocajavaju, misleci da nista vredno ne moze proizici iz njih. Nikad ne realiziraju svoje potencijale kojima ih je Bog obdario. Oni sami ne mogu videti ruzu u svojoj dusi. Netko im drugi mora pomoci - pronaci je.
Pomozi ljudima oko sebe da nadjacaju nedostatke. To je karakteristika Bozje ljubavi koju mozemo udeliti svakome.
Ako pomogne nekome da nadje ruzu u njegovoj dusi, on ce pobediti trnje.
I cvetat ce uvek... iznova...i iznova...
-----------

Cuvaj se draga 🤗 Hvala ti za sve rijeci utjehe ❤️ Znam koliko i ti bolujes i kako ti sve ovo tesko pada 😭😭
Kety76 thumbnail
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Kety76

Dal,nije to zakasnjela reakcija,nego su u toj vakcini tri virusa i smjenjuju se Prvo ide virus morbila od kojih se moze prvih 48 sati pojaviti temperatura i bol na mjestu uboda Od 6-7-og dana ide rubeola Ovu vakcinu djecaci nisu obavezni ni primiti ali zbog djevojcica koje ce biti majke i oni primaju ovo zbog zastite buduce trudnoce I ovaj virus je aktivan 6 dana i onda idu zauske Zato se reakcija na ovu vakcinu razvuce na tri sedmice
A to sto se tice starosti djeteta,to se odnosi na bebe,jer je nekom idiotu naum palo da ovu vakcinu daju sa godinu dana i bebe se tesko izbore 😡 a reakcija koju moze proizvesti MMR je ista Upravo je kod revakcinacije ovom vakcinom uocen veliki broj pojave autizma
On nije imao ni temperature ni bol u ruci,samo je bio navece malo nervozan Meni je veci problem kad nastupi virus rubeole A to je od utorka-srijede

Aha..ok..Nikad nisam toliko duboko ulazila u sve to..Mislim, hvala Bogu nisam ni imala razloga za to..Naravno, ti najbolje znas svoje dete i njegovu reakciju na to..Ali budi pozitivna, ne ocekuj uvek najgore..Bice sve ok..😉
Daltoni thumbnail

Originally posted by: Kety76

I ja sam sve to prelezala Tada nisu bile vakcine za ove bolesti Nekako su mi najgore bila zauske,bas sam bila natekla
Znas,najgore sto oni nemaju vakcinu protiv meningitisa a to je najopasnije sto bebu moze pogoditi. Ustvari ne samo bebu,nego i odrasle Ali eto do 5 god djeca spadaju u najrizicniju skupinu. Ove vakcine protiv boginja mislim da su bzv,bolje da se skoncentrisu na ono sto je stvarno opasno

Ja nisam lezala nista od toga, moji nesto jesu,ali eto, mene jos nije uhvatilo 😕 I slazem se sa Keti da trebaju da se skoncentrisu na ono sto je zaista opasno po zivot .
PS Ja nisam znala da postoji vakcina protiv meningitisa. Da li se to u svetu daje, i zasto je nema kod nas 😕

Daltoni thumbnail

😭 😭
Daltoni thumbnail

Prats i Shanki..do kraja..💔😭
Daltoni thumbnail

Noc...tisina...i naravno ja...

Vece moje drage devojcice🤗
Vec sam bila ispisala dug post i nisam ni zavrsila ode negde nestade -zahvaljujuci ovom cudnovatom misu koji mi je sin promenio
I sad znam da necu napisati isto kao sto sam pre napisala sto mi je dolazilo ali pokusacu...😕
Brzinski sam prelisatala stranice,nesto i uspela procitati...
Pre svega zelim da vam se svima vama zahvalim na postavljenim linkovima,gifovima,videa itd...🤗
Nadice🤗 i Kety 🤗hvala za prelepe kreacije❤️🥺

Vidim da se savrseno razumemo i da nam je svima zajednicko-da posle ovog sto nam se desilo 😭otisli bi odavde,ali i ono sto nam je jos zajednicko jeste opstanak i nastavak dalje a svi znamo razloge koje sam pomenula u predhodnom postu od pre neki dan-uspomene i nase prijateljstvo.🤗
Zivot je surov,u nasim privatnim zivotima nailazimo i susrecemo se sa tragedijama,tugama,bolovima,raznim problemima...ali pored toga mi ponovo dolazimo ovde na ovo nase divno mesto...mesto uspomena,prijateljstva i ljubavi.
Tako i sada...izgubili smo ono nase dragoceno i zajednicko🥺...bol,tuga postoji i dalje kao i prvog dana...cak kod nekih kako dani odmicu to se i uvecava🥺
...ali zivot je borba..prolazimo kroz razna iskusenja i desavanja,kako ovde tako i u nasim licnim zivotima...ali ne smemo izgubiti sebe ,uspomene i prijateljstvo...🤗
Mi smo ti koji trebamo da delimo pozitivnu energiju,da hrabrimo i podsticemo jedni druge,da dajemo ljubav kao i do sada ,da delimo uspomene i lepa secanja jednako onako kao i do sada...jer prijatelji zato i postoje ...prijatelji se cene,postuju i vole...i dele mnogo toga medjusobno,a mislim da smo mi upravo takvi...i zato nastavimo napred...❤️🤗
Bol ce ostati...tuga ce vremenom prestati a ljubav ce uvek ziveti!!!
Onaj kome se neko poseban uvukao u srce,ko je poklonio deo svog srca oseca veliku bol...jer umemo i znamo da volimo..i tako nam je svima...i takav je zapravo i zivot,takvi smo zapravo mi ...koga volimo tolikom snagom i ljubavlju bilo da je to neko blizi,dalji ali je u vasem srcu...tako da je normalno da se osecamo kako se osecamo...🥺ali zivot treba nastaviti i suociti se sa daljim iskusenjima,skupiti snage za dalje i nauciti se hrabro nositi sa onim sto nam zivot donosi...
Treba se penjati uzbrdo..a ne ici nizbrdo-unazad-jedino mozemo deliti nase uspomene i secanja...
A bol ostaje...to i jeste cena ljubavi...

Svaka cast 👏 Divno receno...❤️🤗
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Kako ga je prijatelj strpljivo cekao, dok je temeljno istrazio baru 😃
Daltoni thumbnail

@Dal draga moja❤️🤗

Posebnu zahvalnost dugujem tebi,jer ono juce sto si mi poslala toliko ali toliko mi je znacilo i znaci...🤗to je ono sto mene dize takoreci sa dna,lepe scene,divne melodije i prelepi textovi ispisani,
to je ono sto i sama u svojoj tisini i cutanju radim kada sam bezala odavde sa IF,od raznih problema koje se desavaju svuda ,kada sam bila najtuznija-muzika i divne i tuzne pesme,poezija...to je ono sto me leci...kako dusu tako i telo...kroz pesme se isplacem...istresem iz sebe pretezno da niko ne zna,a nekad neko jedno i zna...jer to sam ja...ja volim da sve resim sama sa sobom...jer tako najbolje ide ...tesko mi pada razgovor o problemima i mojim licnim desavanjima,uvek mi izaziva vecu bol umesto da mi razgovori olaksavaju kao mnogima od vas ali kod mene je obrnuto...naucila sam sama sa sobom da odbolujem,ali mi toliko znaci kada neko kao ti ❤️zna da ubode i to sa jednom porukum...i ne znam kako da ti se zahvalim na tome🤗...veruj da mi je lakse od kada si mi ono poslala..mogla sam konacno malo i da odspavam za razliku od ove prve polovine ovog meseca...
I jos ono sto i sami znate da sam ime dobila po pesmi...😳
Puno ljubavi od mene ❤️🤗

Nemas pojma koliko mi je drago da cujem da si bolje, to se sada i oseca u tvojim tekstovima. Neizmerno mi je zadovoljstvo da te cujem takvu, ti si moja stena ! 🤗 ❤️

Edited by Daltoni - 9 years ago