Returning of the written off # 85 Invited only - Page 5

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

46.5k

Users

5

3.2k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 9 years ago

Edited by nn027 - 9 years ago
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

.... divno je biti nekome nesto,
divno je biti tebi sve,
ljubomorno cuvam, ove nezne sate,
da me uvek prate dok nisam tu...
Edited by nn027 - 9 years ago
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvecen Svetom Trifunu, koji se u narodu slavi kao zastitnik mnogih zanata.
Postoji verovanje, ako na danasnji dan pada sneg ili kisa, bice kisna i rodna godina, ako je vedro, godina ce biti susna i nerodna.

Praznici hriscanske ljubavi 14. februara (po starom, 1. februara).

Praznici Sveti Trifun, koji slave pravoslavni vernici i/ili Sveti Valentin, koji je deo zapadne tradicije, obelezavaju se istovremeno, kao zastitnici iskrene ljubavi svih hriscana.

Srpska pravoslavna crkva Svetog Trifuna slavi kao velikomucenika, koji je stradao za hriscansku veru, ne iskljucujuci njegov znacaj i kao zastitnika bracne ljubavi i vernosti, koje su deo hriscanske propovedi.
Prema hriscanskom ucenju, bracna ljubav je u ravni ljubavi prema Bogu, o cemu u svojim delima najbolje svedoce Hristovi velikomucenici, medju kojima je i sveti Trifun.
Sveti Trifun ziveo je u trecem veku, a rodjen je u Kampsadi, u Frigiji. Roditelji su mu bili vrlo pobozni i tu poboznost su preneli i na svog sina.
U svom zivotu bavio se domacom ekonomijom i cuvanjem gusaka, ali posto je bio odan Hristovoj veri, Bog ga je obdario darom cudotvorstva, te je svojim molitvama lecio mnoge bolesnike od raznih bolesti.
Po predanju Sveti Trifun, je izmedju ostalih iscelio i Gordu, kcerku rimskog cara Gordijana, koja je patila od neke teske dusevne bolesti od koje nijedan lekar nije mogao da je izleci. Car ga je zbog toga bogato nagradio, ali on je sve svoje darove razdelio siromasima. Za vreme rimskog cara Decija, Trifun je pretrpeo strasno mucenje i na kraju umro.
Srpska pravoslavna crkva, verujuci u cudnu moc molitvenog zastupnistva svetog mucenika Trifuna, ustanovila je narociti molitveni cin, koji se vrsi sa njivama, bastama ili vinogradima. Sveti Trifun se smatra zastitnikom poljskih useva.
Postoji verovanje, ako na Trifundan pada sneg ili kisa, bice kisna i rodna godina, ako je vedro, godina ce biti susna i nerodna. Svetog Trifuna slave i gostionicari, a on je i zastitnik grada Kotora.
Zitija i hriscansko stradanje oba svetitelja oisana su i u Ohridskom prologu vladike Nikolaja Velimirovica, prema kome je velikomucenik Trifun poginuo 250. godine u Nikeji od maca hristobornog rimskog cara Dakija.
Vladika Nikolaj govori o skromnosti i isceliteljskoj moci svetitelja Trifuna, koji je u detinjstvu cuvao guske i jedini je mogao pomoci bolesnoj kceri cara Gordija.
Sahranjen je skromno, na sopstveni zahtev, u selu Kampsadi u Frigiji, gde je i rodjen.

------------------------ --------------------------------
Sveti Valentin, kako pise vladika Nikolaj, bio je episkop u italijanskom gradu Interamni, gde se proslavio kao iscelitelj brata rimskog tribuna Frontana i Herimona, sina poznatog filosofa Kratona, cime je mnoge preobratio u hriscansku veru.
Valentin je sa svojim sledbenicima posecen macem 273. godine, zapisano je u Prologu.
Po zapadnohriscanskom verovanju Valentin je mucenik iz 3. veka nove ere. Priznat je kao svetitelj koga su postovale sve mlade devojke nesrecne u ljubavi. Kada je u starom Rimu, imperator Klaudije II zakljucio da su neozenjeni muskarci bolji ratnici od onih koji imaju zene i porodicu, zabranio je brak mladim muskarcima, kako bi oni bili njegovi potencijalni vojnici. Zato je Valentin u tajnosti vencavao mlade parove, sve dok ga nisu otkrili. Klaudije je naredio da ga ubiju, sto je i ucinjeno 14. februara 269. godine nove ere. Po legendi, Valentin je pred smrt poslao slepoj tamnicarevoj cerki pismo u kojem se nalazio safran i zahvalnost na njenoj ljubaznosti. Onda se desilo novo cudo, jer ona je progledala posle tog njegovog cudotvornog pisma.
Veruje se da, od tada muskarci na taj dan svojim "draganama" salju ljubavne poruke.
Praznik zaljubljenih
Obicaj da se polovinom februara slavi praznik zaljubljenih potice iz vremena anticke Grcke i Rima, kada su slavljena bozanstva plodnosti i zastitnici svetosti braka.
Na Dan zaljubljenih, ili Valentinovo, obicaji su razliciti i sve vise se vezuju za potrosacko drustvo, dok se u pravoslavnim hramovima i u pravoslavnim domovima na Trifundan postuje pretezno vekovna tradicija crkve.
Svetog Trifuna slave mnogobrojni esnafi, vinogradari, mehandzije, a na liturgijama se pominju stradanje svetitelja Trifuna.
Edited by Bikica - 9 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Divno Nadice❤️Bravo ti ga "bate"👏 zaista lepo
Volim i raduje me kada ugledam da nesto uradis
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Bikica

Cestitke na novom #85 CC🥳

Da pocnemo sa LJUBAVI❤️🤗

Naravno ovo sam ja,koja se pricuti,razmislja,misli na one koje voli i uziva u dobroj muzici😳
-------------
Od klupice do klupice,
Od skolice do skolice
Mi smo uvek najbolje frendice...🤗
-------------
Nekad kad ti suza niz oko kane😭,kad pocnu da ti dusi nanose rane,🥺 javi mi se kad ti lose krene, da pokusam uciniti ono sto si ti za mene...❤️🤗
-----------
Mozda nisam uvek tu pored tebe,ali za nase prijateljstvo dajem sve od sebe...🤗
Jer vreme prolazi i shvatam da pravi prijatelji vrede...
Godine ce i dalje teci...
ali ja ti moram reci i kad budes daleko i u mislima ti bude drugi neko,volecu te kao sad❤️...iskreno i jako,❤️🤗
jer se NAJBOLJE DRUGARICE VOLE TAKO...🤗
Ako ti u zivotu tesko bude i sretnes zle ljude, ako ti srce duboko rane, ja necu dati da ono stane, ❤️necu ti reci zbogom,🤗 bicu drug i plakacu sa tobom!❤️🤗
-----------
Kazu da je ljubav ❤️vaznija od prijateljstva❤️,ali i da je prijateljstvo vaznije od zivota prema tome ti si prijatelj❤️
kog cu voleti do kraja zivota!❤️🤗
-----------
Kada se reke zamute prijatelji naljute... zivot te umori dusa te zaboli... lazi zamore svi ti vrata zatvore nedaj srcu da ti vene jer znaj da uvek sam uz tebe!🤗

---------
Kad bi prijateljice imale etiketu na tvojoj bi pisalo:
100% posebna!
Boja-vesela!
Vrednost-neprocjeniva!
Made in - my heart! ❤️
Cuvati-od svega!❤️
Voleti -do neba!❤️
---------

Ovo je bas za danasnji dan😛 ...Srecan vam dan ljubavi ..volite nekog i neka neko voli vas..❤️ ❤️

Daltoni thumbnail

Originally posted by: nn027

Za Dal ❤️ 🤗

Hvala i tebi Nado 😉 i Biki...🤗 🤗
Bikica_Biki thumbnail
Samo upadam,u poslu sam...😊
Nesto novo izaslo a tu su nasa dva- savrseni i lepi❤️❤️

5. Vivian Dsena
After playing a vampire in a show, Vivian won over many fans with his eccentric and powerful role in Madhubala-Ek Ishq Ek Junoon. He is best known for his butch personality with a gentle dimpled smile.

6. Barun Sobti
Eyes that could petrify and a smile that could kill! This charmer has best of both the worlds. That dimpled smile has worked way too well for this otherwise intense looking actor. He won a million hearts flaunting his stimulating smile on the show 'Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?

Daltoni thumbnail
A evo i od mene jedan pokloncic za vas povodom dana ljubavi 😉 ..Malo ce potrajati ali vredece na kraju...

JUDE DEYERAUX
PRINC NA
BIJELOM KONJU

ENGLESKA 1564.
Nicholas se pokusavao usresreditii na pismo majci, pismo koje je vjerojatno bilo
najvazniji dokument sto ce ga ikad napisati. Sve je ovisilo o tom pismu: njegova cast,
njegova imanja, buducnost njegove porodice " i njegov zivot.
No dok je pisao, zacuo je zenski plac. Iznerviran, ustao je od grubo izradjenog malog stola i
bacio pogled na dvoriste ispod kroz maleni otvoreni prozor. Njime su hodala cetiri muskarca,
ali nije bilo znaka bilo kakve zene. Osim toga, Nicholas se nalazio tri sprata vise pa je nikako
nije mogao cuti. Prostorija je imala tako debele zidove da u nju nisu dopirali nikakvi zvukovi
izvana, a hrastova su vrata bila teska i pojacana zelezom.
To nije zena s ovog svijeta, rekao je sam sebi i osjetio kako ga prolaze srsi kad se
prekrstio. Seo je za sto i ponovno poceo pisati.
Ali onog trenutka kad je seo, ponovno ju je cuo. Njezin je plac isprva bio tih, ali postupno
je postajao sve glasnijim.
Daltoni thumbnail
Nicholas je na trenutak nagnuo glavu u stranu i slusao. Da, plakala je, ali to nisu bile suze
straha, pa cak ni tuge. Ne, osjecao je da je izvor njezine boli dublji.
Ne! rekao je naglas. Nije imao vremena pokusavati razumjeti tu zenu, bez obzira je li
bila zivo bie ili kakav duh. Sad njegova potrebitost nije bila nista manja od njezine. Ponovno
je posvetio pozornost pismu, ali nije se mogao koncentrirati. Zenine su ga suze vukle k sebi.
Za necim je vapila, ali on nije mogao razaznati za cim. Je li joj trebala utjesna rijec?
Umirenje? Sto li je zeljela od njega?
Odlozivsi pero presao je rukom preko ociju. Nije mogao otjerati zenine jecaje iz misli. Ne,
pomislio je, njoj je potrebna nada. To je bio plac nekog tko je izgubio svaku nadu.
Odlucan u zelji da usredotoci misli na vlastite probleme, Nicholas je skrenuo pogled na
pismo. Zenini problemi nisu bili njegovi. Ako ne dovrsi ovo pismo i uskoro ga ne preda
kuriru koji ceka, ni za njegov zivot nece ostati nikakve nade.
Nicholas je napisao jos dva retka, a zatim je morao stati. Plac se pojacavao i postajao sve
glasniji. Kako je dobivao na glasnoci, tako se cinilo se da raste dok nije ispunio svaki kutak
prostorije " i svaki djelic njegova mozga.
Gospo, sapnuo je glasa prepuna ocaja, mir mi treba. Dao bih vlastiti zivot da vam
uzmognem pomoci, ali ne mogu. Moj zivot vec je zalozen u drugu svrhu.
Ponovno je uzeo pisaljku u ruku i pokusao pisati. Ovaj je put drugom rukom poklopio uho
nastojeci blokirati zvukove koji su dopirali od zene.
Ali Nicholas ju je i dalje cuo. Ispustio je pero i tinta je zamrljala dokument kad je objema
rukama poklopio usi i cvrsto zatvorio oci. Sto zelite od mene? povikao je. Dao bih vam
sve sto imam, ali nista mi ne preostade.

Edited by Daltoni - 9 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Novi video Vivian i njegova "biwi"

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=QNcBgcc6UBg&feature=youtu.be[/YOUTUBE]