Originally posted by: Daltoni
Evo Smeki, ako bas budes morala da ides u hitnu,svrati kod mene 😆
15:51, 23.07.2014.
Na pohovan mozak i kembie - u "Hitnu pomo"
Autor S. Janakovi Izvor June vesti |
Ni Restoran sa teleom glavom i juneim repovima u zgradi Hitne pomoi? Veina ljudi to smatra nemoguim. Ipak, u Niu se kuvani specijaliteti i rotilj nude ba na ovako neobinom mestu za restoran.
Od otvaranja pre mesec i po dana, u "Mae" uglavnom dolaze lekari, sestre i tehniko osoblje Hitne, ali je restoran otvoren za sve goste, pogotovo "dobre i lepe", pria njegov vlasnik Milorad or'evi, dugogodinji niki ugostitelj.
Gostoprimstvo na prvom mestu
Ono to bi goste moglo da odbije od elje da probaju orbice, pohovane kembie, gula, nicle, pohovan mozak, sve vrste rotilja, teleu glavu, junee repove i salate, jeste to to se do restorana na drugom spratu zgrade Hitne pomoi stie istim hodnicima kroz koje jure lekari spasavajui ivote pacijenata.
Ako reite da tamo odete na ruak, mogue je da vas na putu do prostorije du hodnika na drugom spratu zaustave lekari i pitaju koga traite ili ta vam treba, jer ni sami jo nisu navikli na injenicu da je restoran otvoren za sve.
Me'utim, kad kaete gde ste krenuli, pokazae vam kuda da idete, mada e vas na cilj voditi i strelice i plakati koji su uz stepenice izlepljeni jo od samog ulaza.
Njima se u "Mae" poziva na "proveru gostoprimstva" i hranu sa "povoljnim cenama".
- Tu je do pre 2 godine postojala kantina samo za zaposlene, a ja sam na savet prijatelja lekara odluio da otvorim restoran za sve goste. Glavni gosti jesu medicinari koji ovde uju razglas, pa kada ih pozovu zbog hitnog sluaja, odmah bee i idu da rade, a ja im ostatak ruka uvam - pria or'evi.
Telea glava i junei repovi, najee zahtevi gostiju
Sa svojom kuvaricom odgovara na narudbine iz razliitih klinika jer se vest o kvalitetu hrane brzo proula me'u kolegama.
Da restoran otvori u zgradi "Hitne" nateralo ga je to to za svoju prvu kafanu, koja je 24 godine radila na Bulevaru Nemanjia, mora da uz sve manji promet plaa skupu zemljarinu, dok ga mesena renta Hitnoj kota neto manje.
- Sutina je sledea: ne moemo vie da ekamo da posao sam do'e. Dolo je vreme da ovek mora sam da se za njega bori, kao to se borim ja sada. Bilo je drugo vreme kad sam nekad radio u drutvenoj firmi - pria ovaj ugostitelj,
Bogat meni iz kompletno opremljene kuhinje
Iako medicinske radnike, zbog nekih prohteva o kojima nije eleo detaljnije da govori, naziva "komlikovanom felom", kae da su ipak "disciplinovani" jer u radno vreme ne trae i ne piju alkohol.
- Za vreme radnog vremena niti trae, niti piju. Dodue, meni i njihov direktor kae da im ne dajem pie, a ja mu kaem da nisu maloletni. Ne bih mogao da im zabranim ako potrae, znaju ta smeju, a ta ne - kae vlasnik "Maeta".
Stalne muterije tog restorana povremeno svrate i u novi restoran, a miris tenosi za dezinfekciju koji se osea u svakoj zdravstvenoj ustanovi i povremeni prizori pacijenata na nosilima ispred ulaza u zgradu, ne smanjuju im apetit.
ansu da zaradi or'evi vidi u ideji da hranu priprema za bar dve stotine zaposlenih u Hitnoj, ali i radnike novog Klinikog centra ija je izgradnja u blizini tek poela.
Gosti, kae on, u "Mae" mogu i bez zdravstvene knjiice.
Pogled iz kafane