Majka povre'enog deteta e tuiti medicinare na Novom Beogradu
SRAMOTA Lekari brinu vie za kolege nego za deaka kojeg je udario automobil
Ana Vuovi Markovi | 06. 05. 2014. - 18:02h
18:01h | Foto: D. Milenkovi, Z.Lonarevi |
Komentara: 148 "Kod kue smo, moj sin je dobro, ali se pria nee zavriti samo na suspenziji lekara koji nisu eleli da mu pomognu, kae Ivana Rudi, majka N. R. (11).
Suspendovano je dvoje lekara
Deak kojeg je udario automobil kod Doma zdravlja "Novi Beograd" jue je iz Deje klinike u Tirovoj puten kui.
- Tuiemo dom zdravlja i lekare - najavljuje majka, a u me'uvremenu su se javili i drugi oevici, uz rei da su lekari mogli da pomognu pre dolaska Hitne pomoi.
Medicinari iz Doma zdravlja su, govorei o svemu, "upadali" jedni drugima u re.
Ne odustaje: Ivana Rudi sa sinom u Tirovoj pre odlaska iz bolnice
- Videli smo da ena bukvalno ulee s ulice, prola je alter i uletela kao bez glave u ordinaciju dr Jovanovia, ne znajui da li unutra ima pacijenata. Vikala je na doktora, pitajui kako moe samo da sedi, umesto da iza'e. On je pitao ta se deava, ona je rekla za deaka, istrala iz ordinacije i ula kod dr Arsi i na nju poela da vie, a ni ona nije znala za nesreu - tvrdi jedan od zaposlenih u DZ.
| Novinari isterani Direktor DZ Novi Beograd dr Radomir Kovaevi rekao je ranije da je suspendovao dvoje lekara i odbacio tvrdnje da su medicinari uskratili pomo deaku. On je jue odbio da primi novinare "Blica" i da komentarie sluaj. |
Njegove kolege priaju da niko od njih nije video nezgodu i da su, kada im je ena rekla za deaka, "svi krenuli ka izlazu i videli Hitnu pomo".
- ao nam je suspendovanih kolega. Oni su rtve nesporazuma - kau lekari.
Me'utim, oevici koji su se javili "Blicu" kau da je vremena za reakciju bilo i da su prolaznici pokuali da pomognu. Andrej Vuini, spasilac na bazenu i lan jedinice za delovanje u nesreama u okviru Crvenog krsta, kae da je hteo da pomogne poto zna prvu pomo.
- Rekao sam ljudima da ne pomeraju dete jer to moe biti opasno po kimu. Ali nala se tu neka ena, tvrdila je da je lekar i insistirala da ga pomerimo na ostrvo kod semafora. Ljudi su je posluali, a strano je to ga nije ni opipala da vidi ima li jo povreda, nije ga nita pitala. Bila je skroz neprofesionalna, ako je uopte lekar. Mogla ga je jo vie povrediti. Gra'ani bolje da u slinim situacijama ne pomau uopte, nego da grekom nekom ugroze ivot - istie Vuini.
| Trebalo je da pomognu! Stevan Otaevi, voza autobusa "MM trans kompani" na liniji 88, prvi je pozvao Hitnu pomo. - Pristajao sam na stanicu i video da dete pretrava ulicu na crveno. Automobil ga je oeao i deak je pao. Odmah se okupilo nekoliko ljudi, a kada sam priao video sam da se niko ne hvata za telefon. Dete je lealo i jaukalo. Zvao sam Hitnu i sluao aparat koji se "javio". To je katastrofalno organizovano, dok pitaju za ime, adresu, povrede, pro'e pola sata. Iznerviran, prekinuo sam vezu, zvao policiju i rekao da pozovu Hitnu i do'u. Nije prolo ni dva minuta - stigli su. Ipak, od momenta kada je dete udario auto prolo je bar 10 minuta i lekari doma zdravlja mogli su izai da pomognu - kae on. |