Originally posted by: smeker
Slazem se da ona nije nevinasce i da i tekako zna da se brani,samo kazem da sve sto mu je uradila kod njene kuce ,sasvim je zasluzeno.Seti se kako je izbacio na terasu posle vencanja,kako je stalno podseca odakle je dosla,kako stalno pominje brak od 6 meseci ugovor.Sve je to nju mnogo bolelo,pa to da niko nije razgovarao s njom,da je se njena porodica odrekla.Znaci da ono sto je ona njemu uradila u svojoj kuci nije nista u odnosu na njegovo ponizenje.Seti s pocetka serije kad je nicim izazvan pusti da padne sa sprata njegove kancelarije,znaci mnogo je ona od njega pretrpela.Pa ono sa Lavanijom kada je pravim ljubomornom,pa kad joj stavlja nanogicu i zamalo poljubi a onda iznenada se zaruci sa Lavanijom ihaaa ima toga dosta .Sasvim zasluzeno je dobio to sto mu je uradila,kupanje na cesmi,prskanje crevom ๐ ima jos nisam ja na njenoj strani ali covek je zasluzio u tom trenutku da mu tako uradi๐
Ok,budi realna i reci mi sta bi ti uradila na njegovom mjestu.Znaci ne govorim o pocetku nego nakon sto je prisilio na brak.Nije samo ona odbacena i povrijedjena i on je.Sto rade njoj i njemu su.To sto je muskarac ne znaci da ga manje boli.Istina,ona ne zna zasto je to uradio.Ali zamisli njegovu bol.Svi znamo koliko je zastitnicki nastrojen i slab na sestru.I onda vidi to na terasi,bas u trenutku kad je srusio zid oko svog srca.Zena zbog koje je porusio sve svoje principe,promjenio stav i covjek kojem je vjerovao i smatrao ga za brata.Zaboravi istinu koju ti znas,on je ne zna.Samo zamisli taj trenutak,kad ides punog srca nekome priznati da ga volis i ta scena.To je bol koji zaustavlja dah.Dvostruka izdaja,a povrh svega strah jer ce osim njega njegova sestra dozivjeti istu bol.Znas li da u takvim trenutcima svi covjekovi organi rade na minimumu,zbog stanja soka.Ono sto covjeka vrati je bijes i mrznja,a onda idu nekontrolisane reakcije.Um i normalno rezonovanje su blokirani.Imas zelju samo da prezivis.To je emocionalni sok od kojeg se tesko oporaviti.Njegova reakcija je normalna i ljudska,nije idealizovana.Sta mu imas objasnjavati kada je vidio svojim ocima.Da li bi bilo ko nakon ovoga sto je on vidio zelio objasnjenje,ne,niko.Bol te zaslijepi,zelis pobjeci.On se branio od bola.
Ako zaboravis cinjenicu da zans istinu za Kushi i Shijama i stavis se u poziciju ASR tvoje reakcija bi bila potpuno ista.A on ipak zeli da se nesto promjeni,da ona nadje nacin da ga uvjeri u suprotno.Sjeti se scene na aerodromu,kad se vratio da cuje sta mu ima za reci.Nadao se,cekao cudo.Zaboravi da ti znas sta Shijam radi.Samo se skoncentrisi na to da on,takav kakav jeste,tvrdoglav,ponosan,ipak se vraca da cuje objasnjeneje.Mozes li zamisliti kakva oluje se kod njega desava.Osjecanja protiv razuma.Dobro znamo da ce se vecina muskaraca odluciti za razum.Samo njegovo vracanje da je saslusa pokazuje koliko mu je stalo,koliko zeli da vjeruje njoj a ne svojim ocima.Samo posmatraj njega i skoncentrisi se na ono sto znas o njemu,ne sto si vidjela kao gledalac,i tad ce ti biti jasno kako se on osjeca.Njegova bol je intenzivnija i izrazenija,jer je srusio kulu oko srca koju je gradio od djetinjstva.Sve se slomilo a on se raspao u hiljadu komada.Prekrsio je obecanje dato samom sebi da nece dozvoliti da ga osjecanja izdaju.Sad je srusen i ranjen,potpuno otkriven i nezasticen.Iz njegove ljubavi prema sestri vidis koliki je emotivac,da se svojom gruboscu samo krije da nebi bio povrijedjen.Kad je odlucio da spusti masku,dobio je noz direktno u srce.
Tacno je da su i njena osjecanja povrijedjena,ali ona ih zna pokazati a on ne.Ona nema predrasuda prema tome ali on ima.Odlucio se prepustiti i sanjati a dobio je takvo budjenje.
Ne mislim da neke stvari nije zasluzio,ali ne bas tako.S obzirom da je moj posao takav da analiziram ljude,znam tacno kako je on to dozivio.Bol takvih ljudi kao ASR se moze opipati,u tom trenutku oni osjecaju da umiru.Ono sto ih odrzi u zivotu je bijes,mrznja.Voljela bih ti pokazati,a jednom cu postaviti,sta se dogadja u organizmu takvih ljudi,kod ovakvih stvari.Znaci,bol im preplavi cijeli organizam,od krvotoka,misica,srca,pluca,mozak zadnji reaguje.Skoro da prestanes reagovati,funkcionises na minimumu.Osobe kao ASR ako se predaju,su najdivniji i najosjecajniji ljudi,koji te nece izdati,a njihov najveci strah je laz i izdaja.Tesko ih je izvuci iz ljusture,ako to uradis i povrijedis ih,pa makar i nenamjerno,vracaju se i zatvaraju u svoju skoljku,ranjenog srca i duse koje krvari.A onda se pretvaraju u zvijer,da bi prezivjeli i vratili bar malo dostojanstva.Ona bajka koju ona prica Ljepotica i zvijer,govori upravo o ovome sto ja pisem.To su i htjeli pokazati ovom pricom.
Znaci ne branim ni jedno,ali samo zelim da vidis koliko je njegova bol intenzivnija od njene๐