Returning of the written off #17*invited only* - Page 31

Created

Last reply

Replies

1k

Views

50.2k

Users

7

4.7k

Frequent Posters

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail
Posted: 12 years ago
Samo za spavalice..🥱

ta treba, a ta ne treba jesti pre spavanja

Nema nita iritantnije od nesanice, posebno kada se zna koliko je san vaan za zdravlje. Odre'ene namirnice loe utiu na kvalitet spavanja, ali ima i onih koje postiu dobar san.

Liste najgore i najbolje hrane za va san:

1. Najgore: Piletina

Varenje bi trebalo da se uspori za 50 odsto kada spavate, ali ako jedete dosta proteina, varenje e biti jo sporije. Umesto da se usmeri na spavanje, telo e biti zauzeto varenjem.

2. Najgore: Vino

Bilo koji alkohol je "uasan" za san, jer ini da se budite nou, pogorava kvalitet sna, a utie i na hrkanje.

3. Najbolje: Mleko

Pored lepih uspomena koje budi na detinjstvo, mleko sadri i amino kiselinu triptofan, koja utie na dobro raspoloenje i olakava san.

4. Najgore: Tamna okolada

okolada je ne samo kalorina, ve sadri i kofein, posebno tamna okolada. 45 grama mlene okolade sadri oko 12 miligrama kofeina, a tamne 20 mg, to je isto kao pola oljice espresa.

5. Najbolje: itarice

Ugljeni hidrati su dobri za san, ali nije dobra ideja pojesti kutiju kolaia. Treba izabrati sloene ugljene hidrate, npr. kornfleks, koji se ionako dobro slae sa mlekom.

6. Najbolje: Banane

Banane su dobre za san jer sadre magnezijum i kalijum koji prirodno oputaju miie, a koji su potrebni i za kardiovaskularno zdravlje i kognitivne funkcije.

7. Najbolje: aj od valerijane

U nekim studijama se pokazalo da koren biljke valerijane ubrzava poetak sna i poboljava kvalitet sna.

Stephi thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Jes vala..😆 bas ko da je nas 😆..a meni je i ona slatka..mozda tebi i Smeki nije,ali meni je i kao glumica,i kao pojava i privatno,bas bas devojka na mestu..ipak ja "malo" duze pratim MB od vas..verujte mi na rec da je kao covek dobra,vredna i da zasluzuje ovu slavu koju ima jer se sama izborila za nju bez icije pomoci a ne kao pojedini koji ulaze cak i u tudje cipele i svasta rade i pricaju radi novca i slave..

Ne, ne taman posla da ti ne verujem, pogotovu jer ti zaista jesi mnogo duze u ovim vodama od mene , a ja nesto i ne pratim privatne zivote glumaca, sem naravno da me mnogo toga interesuje u vezi Prats, ona je bila i ostaje moja ljubimica. Naravno da cenim to sto je ova mala DD napravila u karijeri i to sto ti rece sama, svojim snagama za razliku od nekih, pritom je ne cuh da je na oblaku 9 opet za razliku od nekih . Juce sam procitala isto tako jedan dogadjaj u vezi '' bajne glumice '' koja voli tudje cipele kako joj je smetalo kad se ekipa na snimanju Yahaan Ke Hum Sikandar u kojoj je ona valjda tumacila glavnu ulogu zezala . Oni su valjda u pauzama snimanja hteli da naprave dobru atmosferu pa su glumili feminizirane muskarce iliti gejeve a ona je'' jadnica'' vristala na producenta da intervenise. Mos misliti, toliko o tome kako je sa njom zabavno raditi i na setu i van njega, zato je valjda toliko omiljena. Ali da se vratim na DD, dakle cenim njen rad, trud, ali kad pricam o seriji i dalje na mene mnogo jaci utisak ostavlja on i moje licno misljenje da serija ne bi imala toliko sarma da je neki drugi glumac u pitanju . Po meni , kao sto je Prats vukla u BV, tako on vuce ovde
Stephi thumbnail

Veceras u Nisu formiramo casni krst..pozivam vas sve da budete moji gosti.
Nis je prepun ljudi iz okruzenja i za to postoji veliki razlog..pogledajte :

14:12, 03.10.2013.

estica asnog krsta sutra u Niu

Autor A. S. Izvor June vesti | Ni
ruka-jovana-krstitelja.jpg
Desnica Jovana Krstitelja i estica asnog krsta koji se uvaju u Cetinjnskom manastiru, foto: cetinje-mojgrad.org

Povodom proslave jubileja Milanskog edikta, iz Crne Gore u Ni stie deli asnog krsta, ali i desnica Svetog Jovana Krstitelja.

Kako je ranije najavljeno svete relikvije bie izloene vernicima narednih dana. One se uvaju u Cetinjskom manastiru i poslednji put su u Niu bile 1941. godine.

- Doek estice asnog krsta i desnice Svetog Jovana je sutra u 19:30h na nikom Aerodromu. Zatim se put nastavlja ka Sabornom hramu. U subotu, tokom dana, relikvije e biti izloene u Sabornom hramu, a kasno uvee se prenose u Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene - stoji u zvaninom saoptenju Eparhije nike.

mapa
Mapa za 6. oktobar
Ve danas, u etvrtak, 3. oktobra, u 17h na platou ispred Hrama na Bulevaru Nemanjia bie sveano doekana ikona Majke Boije sievake, a u nastavku e biti odrana veernja sluba sa Akatistom Presvetoj Bogorodici.

Za subotu uvee je najavljena manifestacija "I ja sam deo krsta", a u nedelju u 9 sati ujutru bie sluena, kako je najavljeno, velika liturgija. U 17 sati svete relikvije kreu put Podgorice.

Organizatori su izradili i posebnu mapu Parka svetog Save za 6. oktobar na kojoj su obeleeni posebni punktovi.

Hvala na pozivu, smatraj da cu duhom i duhovno biti prisutna ❤️
Stephi thumbnail

Samo za spavalice..🥱

Nema nita iritantnije od nesanice, posebno kada se zna koliko je san vaan za zdravlje. Odre'ene namirnice loe utiu na kvalitet spavanja, ali ima i onih koje postiu dobar san.

Sve bih ja tebe poslusala , al sta cu kad volem piletinu , pogotovu pred spavanje 🤣
Stephi thumbnail
@ Daltoni

Kad smo vec kod ishrane i zdravih namirnica , sta tebi dodje gospodin

TESLA BIO PROTIV GMO: Patentirao prirodni nacin da prehrani planetu!

Hiljadu drugih zala mozemo pomenuti, ali sva ona zajedno... nisu ravna jednom jedinom: nedostatku hrane, koji donosi bedu, glad i osiromasenje."

Genije iz Smiljana nije mislio na apsolutni nedostatak hrane, vec samo na nedostatak zdrave hrane", dobre i obilne hrane", takodje i ciste pijace vode

smeker thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail
Laku noc😕

Edited by smeker - 12 years ago
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: saska

Pa kad sam onako zgrozena komentarisala taj dogadjaj u BB, ja sam upravo htela da kazem da bi trebalo da se reaguje na tako nesto, ali nisam htela da ne bude da stalno ja nesto pametujem

Badi nisi jedina koja tako misli ali na zalost ja mislim da nikakva reakcija nece nista promeniti. Oni su se debelo zastitili i nema sanse da odgovaraju za bilo sta. Ima zemalja u kojima ovako nesto ne sme ni da se prikazuje na TV a kod njih to ocigledno nije problem. Jos vise mi je muka od onih koji pisu kako to nisu bili nikakvi sokovi i kako je ona sve odglumila. 😲
Edited by nn027 - 12 years ago
nn027 thumbnail

Originally posted by: saska

Bravo za nase tenisere

👏

Procitala sam lepu vest. Izgleda da ce Viktor biti oslobodjen optuzbi. Sta nam rade ... 😕
nn027 thumbnail

Veceras u Nisu formiramo casni krst..pozivam vas sve da budete moji gosti.
Nis je prepun ljudi iz okruzenja i za to postoji veliki razlog..pogledajte :

14:12, 03.10.2013.

estica asnog krsta sutra u Niu

Autor A. S. Izvor June vesti | Ni
ruka-jovana-krstitelja.jpg
Desnica Jovana Krstitelja i estica asnog krsta koji se uvaju u Cetinjnskom manastiru, foto: cetinje-mojgrad.org

Povodom proslave jubileja Milanskog edikta, iz Crne Gore u Ni stie deli asnog krsta, ali i desnica Svetog Jovana Krstitelja.

Kako je ranije najavljeno svete relikvije bie izloene vernicima narednih dana. One se uvaju u Cetinjskom manastiru i poslednji put su u Niu bile 1941. godine.

- Doek estice asnog krsta i desnice Svetog Jovana je sutra u 19:30h na nikom Aerodromu. Zatim se put nastavlja ka Sabornom hramu. U subotu, tokom dana, relikvije e biti izloene u Sabornom hramu, a kasno uvee se prenose u Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene - stoji u zvaninom saoptenju Eparhije nike.

mapa
Mapa za 6. oktobar
Ve danas, u etvrtak, 3. oktobra, u 17h na platou ispred Hrama na Bulevaru Nemanjia bie sveano doekana ikona Majke Boije sievake, a u nastavku e biti odrana veernja sluba sa Akatistom Presvetoj Bogorodici.

Za subotu uvee je najavljena manifestacija "I ja sam deo krsta", a u nedelju u 9 sati ujutru bie sluena, kako je najavljeno, velika liturgija. U 17 sati svete relikvije kreu put Podgorice.

Organizatori su izradili i posebnu mapu Parka svetog Save za 6. oktobar na kojoj su obeleeni posebni punktovi.

Nis je ovih dana centar sveta. Mnogo lepih dohadjaja se desilo i tek treba da se dese. Zao mi je sto nisam u mogucnosti da budem deo toga. Da sam mogla da biram jedan dogadjaj, kojem bih prisustvovala, bila bi to svakako velika liturgija.
Hvala ti na pozivu Dal. Cudni su putevi Gospodnji, Verujem da cemo se jednom sresti u Nisu ❤️
Edited by nn027 - 12 years ago
nn027 thumbnail

Samo za spavalice..🥱

Varenje bi trebalo da se uspori za 50 odsto kada spavate, ali ako jedete dosta proteina, varenje e biti jo sporije. Umesto da se usmeri na spavanje, telo e biti zauzeto varenjem.

2. Najgore: Vino

Bilo koji alkohol je "uasan" za san, jer ini da se budite nou, pogorava kvalitet sna, a utie i na hrkanje.

3. Najbolje: Mleko

Pored lepih uspomena koje budi na detinjstvo, mleko sadri i amino kiselinu triptofan, koja utie na dobro raspoloenje i olakava san.

4. Najgore: Tamna okolada

okolada je ne samo kalorina, ve sadri i kofein, posebno tamna okolada. 45 grama mlene okolade sadri oko 12 miligrama kofeina, a tamne 20 mg, to je isto kao pola oljice espresa.

5. Najbolje: itarice

Ugljeni hidrati su dobri za san, ali nije dobra ideja pojesti kutiju kolaia. Treba izabrati sloene ugljene hidrate, npr. kornfleks, koji se ionako dobro slae sa mlekom.

6. Najbolje: Banane

Banane su dobre za san jer sadre magnezijum i kalijum koji prirodno oputaju miie, a koji su potrebni i za kardiovaskularno zdravlje i kognitivne funkcije.

7. Najbolje: aj od valerijane

U nekim studijama se pokazalo da koren biljke valerijane ubrzava poetak sna i poboljava kvalitet sna.

A Plazma keks? Sme li on da se jede? 😲