Originally posted by: jadra211
Ja sam nasla... I bas me briga sta drugi misle. 😆
Evo jos jedne istomisljenice! Potpuno ista prica, iako sam jezicar po struci, moje usi ne primaju sve jezike podjednako (turski npr. nikako, zao mi je ali tu ne mogu nista da ucinim), posto sam ljubitelj uporedne gramatike indoevropskih jezika (gde sanskrit ima jako veliku ulogu), mozda i zato hindi ima kod mene uvek prednost, tako da je BV jedina serija koju trenutno gledam i uzivam iz sve snage ⭐️😳 ❤️
Narode, ovo mi je 50.-ti po redu, jel bese sad imam pravo na 20 dnevno??? Jedva docekah, otkacinjali su me bas kad najmanje treba 😭😭 valjda sam sad postala dobar djak 😉
Moje misljenje je drugacije od vaseg. Meni ne smeta ni jedan jezik, ni bilo sta drugo. Gledala sam jos 90-tih ''Kasandru'' i nekoliko meksickih serija, tada sam gotovo bila naucila spanski, jer volim da slusam jezik i uz prevod reci se pamte same. Onda godinama nisam gledala nijednu, jer nisam htela da se ''navlacim''
Na poslu su svi pricali o turskim serijama, pogledala sam jednom jednu, nije bila dugacka i svidela mi se, ali ne volim sto ima tragican kraj, jer ipak su ovo savremene bajke u koje zelimo svi da verujemo. Mogu reci da njihove serije su dobro uradjene i da imaju lepe glumce, sto mislim da je presudno za uspeh serija, kao takvih. Tako da ovi nasi, pored ovoliko lepog naroda izgleda na tu glumacku akdemiju priliko prijema to ne uzimaju kao kriterijum i zato nikada necmo nista ni uraditi.
Sada pratim ''Sulejmana'' i serija je odlicna, lepi glumci, haljine koje nose glumice su ekstra, a o nakitu, za koji kazu da je pravi, pozajmljen iz muzeja, da vam ne pricam. Meni je interesantan turski jezik zbog prepoznavanja reci koje postoje u nasem jeziku.
''Malu nevestu'' sam slucajno pocela da pratim negde oko 100-te epizode na Pinku, jer mi je bila simpaticna mala An, medjutim ubrzo sam pronasla da preko neta mogu da pratim tekuce desavanje i onda je, u stvari stalno gledam bez prevoda i to je glavni razlog sto mi je Hindu slabo, da tako kazem ''usao u usi''.
To je moje misljenje. Ovde nadam se, vlada demokratija.