EX YU AnSh SCENARIO MALE NEVESTE #11 - Page 44

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

85.1k

Users

24

15.2k

Frequent Posters

Sneha.Love thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail + 2
Posted: 12 years ago

Originally posted by: alisa112

Love,
Istopila sam se kao sladoled na suncu... i sad ne znam kako da se sastavim ❤️.

I ja cesto citam njihove price, ali kad nam ti prevedes... sasvim drugi dozivljaj...
neprocenjivo! 🤗

Drago mi je da ti se svidja, ne znam koliko Zarna, koja je napisala ovu pricu, ima godina, ali je sa toliko emocija opisala Anandine osecaje da nitko ne moze da ostane ravnodusan. Ja se stvarno nadam da ce se ovi CVs prizvati pameti, i ako im je vec ponestalo inspiracije,prekopirati neku od ovih prica na forumu i tako obradovati mnoge napacene duse.😊
dadisabih thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Voyager Thumbnail

evo malo stiva, i vama ce biti interesantno😊 Nisam znala da je EVA druga zena Adamu😆
Znaci muski su svaleri od kako su postali😆

O Adamu i Evi:

Sama imena nisu identicna sa Hebrejskim originalom jer kad se kaze Adam onda to u svim jezicima zvuci samo kao ime dok u Hebrejskom ima i svoje znacenje a to je od rijeci 'ADAMA' ili u prijevodu 'ZEMLJA'.
S obzirom na to da je BOG prvog covjeka napravio od Zemlje a njegovu partnerku HAVU(na Hebrejskom Eva) od njegovog rebra kako nam je iz Starog zavjeta i poznato.
Iako ce mnogi tvrditi da je bas ta cinjenica tocna, opet ce to biti oni koji se ne bave simbolikom svake rijeci ponaosob u Hebrejskom jeziku.
Naime rijec rebro se na Hebrejskom kaze 'CELA' dok se sjena kaze 'CEL'.
Pa tako mozemo slobodno zakljuciti da je Eva napravljena kao sjena tj. originalna kopija Adama dok je Bogu samo kao njen DNK posluzilo Adamovo rebro. (Vidi clanak o kostima i srzi!)
Kakogod malo je poznato da je postojala i druga zena Adama, koja se zvala Lilit, a spominje se kako u samom ZOHARU tako i u Hazardskom rjecniku, plemena koje je prihvatilo Judaizam kao svoju religiju a zivjeli su u predjelu Crnog Mora.
Inace se zna da je Adam za vrijeme boravka u Raju imao samo ime 'IŠ' ili u prijevodu 'MUSKARAC' koje se na Hebrejskom pise slovima 'Alef'+ 'Jud'+ 'Šin' ili u prijevodu 'Alef' kao broj 1 ili baza+'Jud' kao prvo Bozje slovo te na kraju 'Šin' sto je prvo slovo neba 'Šamaim'.
To bi u slobodnom prijevodu znacilo Bazni Prvi koji dolazi u ime Bozje sa Neba.
Svoju je partnericu nazivao samo po imenu 'ISA' ili u prijevodu 'ZENA' na Hebrejskom bas kao i 'IS'=COVJEK samo se na kraju dodaje slovo 'Hej' koje je jedno od Bozijih slova a u Judaizmu oznacava skracenicu za samoga Boga.
To slovo 'Hej' joj je dodano zato sto ona donosi na ovaj svijet novi zivot.
Tek po izlasku iz Raja su dobili imena 'ADAM' i 'HAVA' sto je u slobodnom prijevodu 'ZEMLJANIN' i 'FARMA'.
U Raju je postojalo, kako znamo iz Biblijskih opisa, tkz. drvo mudrosti, sa kojega je bilo zabranjeno ubirati plodove i kojeg je cuvala opasna zmija.
Ali kako je Bog zelio da iskusa Adama i Evu on je naredio zmiji da ucini sve kako bi barem netko od njih dvoje tj. Adama i Eve prekrsio Bozju zapovijed.
Zmija je pocela govoriti kako Adamu tako i Evi da si uberu jabuku sa drveta jer ce postati jako mudri a to je bas ono sto im Bog zabranjuje da budu.
Medjutim kako reakcije nije bilo zmiji nije bilo jasno zasto njih dvoje ne reagiraju na njene rijeci.
I tada je zmija shvatila da su njih oboje u stvari gluhi!!!
Potom je prisla Evi i pocela joj oblizivati uho jezikom te joj uvlaciti jezik doboko u uho dok Eva odjednom nije vrisnula od boli ali je tada bila sposobna cuti.
Zmija je pocela ponovo sa svojom pricom o plodu sa drveta mudrosti ali bez uspjeha.
Tada je shvatila da su njih oboje nijemi i da ne mogu odgovoriti.
Prisla je Evi i strasno ju poljubila gurnivsi joj jezik doboko u grlo nakon cega je ona vrisnula grcajuci se od bola ali odjednom progovorila
Sada je Eva mogla da sa zmijom vodi razgovor kojeg i cuje a zmija joj je upo*no objasnjavala kako treba pojesti jabuku sa zabranjenog stabla kako bi postala mudra kao Bog.
Ali Eva je bila dostojna rijeci dane Bogu i rekla zmiji da oni imaju sve sto im treba te da ne zeli ispovocirati Boga prekrsivsi njegovu zapovijed.
Zmija je razmisljala kako da im doskoci i rekla joj da im Bog zeli uskratiti uzitak braneci im plodove sa drveta mudrosti.
Kad je Eva rekla zmiji da ne zna sto je to zadovoljstvo zmija je odmah krenula prema njenim nogama lizuci joj i ovlazujuci dzunglu te uvlaceci jezik u genitalni otvor nakon cega je Eva svrsla dozivljavajuci pri tom zadovoljstvo kojeg nikada prije nije osjetila.
Odmah zatim je ubrala jabuku i kad ju je Adam upitao zasto je to ucinila ona mu je takodjer oblizala uho, te ga poljubila a poslije toga joj uopce nije bilo tesko nagovoriti na spolni odnos s njom, nakon cega je i on poceo jesti jabuku a odmah potom su im od najezde silnih hormona narasle stidne dlacice na genitalijama.
Kada je Bog dosao u "inspekciju Raja" i vidio njih dvoje skrivaju svoje genitalije listom od vinove loze odmah ih je upitao da li su jeli sa zabranjenog stabla, nasto je Eva rekla da nisu, ali im je Bog rekao da lazu jer je ocito da sakrivaju svoj stid a to cine samo oni koji su zgrijesili Bozju zabranu.
Inace na hebrejskom se grm, asocijacija na stidne dlacice, kaze bus pa otada vjerojatno i rijec BUSA koja znaci STID!!!
Odmah potom su protjerani iz Raja a zmiji je Bog rekao da ce odsada samo moci puzati bez nogu, nece dobro vidjeti osim svjetla i tame a nece moci ni pricati ljudskim govorom pa joj je jezik razrezao napola.
Grijeh Adama i Eve se naziva "Istocnim grijehom" ne zato sto je Raj bio na Istoku vec zato sto je to bio trostruki grijeh!!!
O drugoj zeni Lilit se zna jako malo ali postoji jedna jasna indikacija po kojoj se zna koji sve ljudi dolaze preko nje i to po polozaju madeza na odredjenim dijelovima tijela,sto me podsjeca na biranje inkarnacije Dalaj Lame kojeg se pronalazi po 13 oznaka na tijelu od kojih je jedna da mu ruke dosezu cak do koljena!!!

LILIT

Prva zena Adamova koja je jednako kao i Adam bila nacinjena od zemlje.

Na osnovu cinjenice da su nastali na isti nacin, Lilit je zahtijevala ravnopravnost s Adamom, ne pristajuci biti njegovom sluzavkom. No kako se nije mogla izboriti za svoj polozaj, ona napusti Raj i od tada baca mrznju na sav zemaljski rod. Pokusavajuci je vratiti Adamu, Bog posla po nju tri andjela, ali ona se odbi vratiti. Stoga je Bog prokle da stotinu potomaka njenih umre svaki dan. Lilit postane zenom Samaelovom koji ce uzeti oblik zmije, koja ce zavesti Evu. No nakon sto je Adam prognan iz Raja, Lilit je jos jednom spavala s njim i tako rodila zloduhe Sedime. Druga njena djeca nazvani su Lilini. Imali su ljudsko tijelo, straznjicu poput cegrtaljke i krila. U babilonskim legendama, nazivaju je djevom unistenja. Krade djecu, osobito zensku u dobi od dva do tri tjedna. Zavodi muskarce koje susrece na raskrscima i ubija ih. Amajlije za zastitu od nje nose imena triju andjela koja su je pokusala vratiti Adamu: Samvij, Sansavij i Smangelaf, odnosno imena Adama i Eve i zelja da Lilit bude protjerana. Te se amajlije rasporedjuju po prostoriji po magijskom uzorku. Za Lilit se smatra da skuplja spermu rasutu za vrijeme snosaja muza i zene i od nje stvara demone i duhove.

😊😊😊Koja li nam je pra,pra,pra...morali bi raditi DNK😆😆😆

Sneha.Love thumbnail

Originally posted by: kaliopa

Bilo je tu pitanje koje je morao da postavi: 'Anandi."'.."Da?"''

'Jesi li sigurna da su razlozi koje si navela stvarni razlozi zbog kojih se plasis fizicke intimnosti?"

'Da, Shiv, zasto, sta si ti mislio da je razlog?"

'Mislio sam da mozda mislis da sam ruzan i ..."

Zacuo je njen smeh ciji je zvuk bio poput onih zvoncica koje joj je jednom poklonio. Pala je na ledja na kaucu smejuci se.

Bogami i ja bih crkla od smeha da sam na njenom mestu i da on ovo kaze...🤣

Love, hvala puno na ovome! ❤️ 🤗

Nema na cemu😊 Procitaj celu pricu (jos nije gotova) jer je fenomenalna, osim romantike i ljubavi, ima i puno humora jer je glavni Mahi koji pomaze A u preuredjenju kuce, pa se oni skompaju i u stvari on je taj koji joj pomogne da shvati svoje osecaje prema Shivu. Osim toga nema Singovih ni J , sto je bonus.
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Hvala ti loveansh na predivnoj prici koju si nam prevela. Kad je citam imam sliku u glavi, kao da ih gledam. 😳
Sneha.Love thumbnail

Originally posted by: sladjana333

Love,

I ja cesto citam njihove price, ali kad nam ti prevedes... sasvim drugi dozivljaj...
neprocenjivo! 🤗

Divna si.👏 Hvala na ulozenom trudu, trebalo je sve ovo odkucati.❤️Citam i ja price nasih domacina, ali je problem, sto uglavnom upravni govor daju na njihovom jeziku i onda, ono glavno u stvari,ne razumem, a sa druge srane gugl prevodilac (davno sam ucila engleski, da bih sve razumela) daje zbrckano, ali se snalazim, a ovo je prekrasno.👏

Nema na cemu😊 U zadnje vreme dosta njih daje prevod dijaloga na engleski, pa se vise razume, a sto treba da zahvalimo Jasni, jer to rade radi nje👏👏👏 Meni se mnogo svidja cela ova prica a posebno ovaj deo, pa rekoh da podelim sa vama ovde.😊
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Love...thanks ...za pricu❤️...Dadisa...hvala za stivo 😉
Sasha,Alisa...
Sida sam malo uslikala,tu je i njegova draga mama😳
sss
sid
Edited by Bikica - 12 years ago
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Serviana

Moze ako si dobra glumica kao Prats!!! Nado Nado...taman sam htela da se obradujem sto si za dva dana van ogranicenja...a ti meni tako...noz u ledja!

Izvini Jasna, trudim se, al sta cu kad sam slaba na njih dvoje, pa ocas pokleknem 😳. Jel se stvarno neces radovati kad izadjem iz ogranicenja? 😕
Edited by nn027 - 12 years ago
smeker thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail

Originally posted by: alisa112

Love,

neprocenjivo! 🤗

Uh love ubi me ovom pricom nemogu da se sastavim😭😳😉
Serviana thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail + 3
Bikice cestitam na promeni boje!

A sad odoh opet jel vidim da ste se urotile protiv mene 😭
smeker thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail
Biki cestitam na unapredjenju👏