SRPSKI SCENARIO MALE NEVESTE #2

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail
Posted: 13 years ago
I evo posto smo ispunili svih 150 stranica...idemo dalje...Od sada koristimo ovaj drugi topic #2. ok?
Ne postavljajte vise komentare na prvom topiku jer je protivno pravilima foruma...nastavljamo gde smo stali...😉
Edited by Daltoni - 13 years ago

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

88.6k

Users

29

2.2k

Frequent Posters

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail
Tinoo, thank you for the recepi for jalebies, this is breackfast time ,here in Serbia and I am going to make those for breackfast...At least I will try...😆
cardigan thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Navigator Thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Tinoo, thank you for the recepi for jalebies, this is breackfast time ,here in Serbia and I am going to make those for breackfast...At least I will try...😆

I understood almost all the ingredients necessary to make jalebi (curd, corn flour, 1 spoonfull of hot oil etc) exept for the one which is put in the quantity of 100 grams. I first thought it was butter but it's some powdery substance (like flour). Does anyone know what it is? The cook calls it "maida" or sth. like that😕
Edited by cardigan - 13 years ago
kabakaba4 thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Voyager Thumbnail

Originally posted by: cardigan

I understood almost all the ingredients necessary to make jalebi (curd, corn flour, 1 spoonfull of hot oil etc) exept for the one which is put in the quantity of 100 grams. I first thought it was butter but it's some powdery substance (like flour). Does anyone know what it is? The cook calls it "maida" or sth. like that😕

Evo nas na novim stranicama!😊
Nadam se da ce i tinoo tu da predje, jer je za sada na 152
cardigan thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Navigator Thumbnail

Originally posted by: kabakaba4

Evo nas na novim stranicama!😊
Nadam se da ce i tinoo tu da predje, jer je za sada na 152

Tinoo, I've already read your explanation from the previous thread, so you needn't write it again. Jalebi is really easy to make, though I prefer "salty" food (with a lot of vegetables and not much spices). Is there some traditional food in Indian cuisine that you'd like to recommend?... I heard they mentioned sth like "pakoda" or similar to it...
Edited by cardigan - 13 years ago
kabakaba4 thumbnail

Originally posted by: cardigan

Tinoo, I've already read your explanation from the previous thread, so you needn't write it again. Jalebi is really easy to make, though I prefer "salty" food (with a lot of vegetables and not much spices). Is there some traditional food in Indian cuisine that you'd like to recommend?... I heard they mentioned sth like "pakoda" or similar to it...

Jalebis lepo izgleda, ali ne znam zasto tako dugo treba da stoji, kao nase dizano testo, da uskisne.
Ja volim da vidim te njihove umake kad serviraju, uvek mi ide vodica na usta i pitam se kakvog li su ukusa😊
Mirzaaa thumbnail
@ tinoo

Shiv ne zna da je period zalosti smanjen sa godine na 15 dana,zato sto je nakon sahrane otisao nazad za Jaitser.Vrati ce se sutra za "baithak" (vjerska ceremonija). Khajan je donio odluku u njegovoj odsutnosti i saopstit ce mu je sutra kada dodje.On jos uvijek misli da mora cekati godinu dana da bi se ozenio sa Anandi.

(Sedam dana je razmaka izmedju pogreba i baithaka tako da je shiv otiso u jaitser na jednu sedmicu).

Prije polaska on i Khajan su razgovarali - Khajan ga je uveo u jednu sobu da porazgovaraju nasamo.

Tamo je Bagina slika i Khajan joj se obraca i govori:"Znam da si se razbolila zbog Anandine situacije i da te briga za njenu buducnost izjela i ubila.Volio bih da si vise vjerovala,da nisi gubila nadu,jer Bog je odgovorio na tvoje molitve i poslao ovog mladog covjeka.Zove se Shiv i dat ce Anandi priliku za novi zivot.Ne samo da ce biti Anandin muz,vec je i obavio duznosti sina noseci sanduk (s obzirom da Anandi nije sin,ona nije mogla nositi sanduk).Shiv je dijamant,zato nastavi da se smijes Bhago i nikad nemoj da prestajes jer dobili smo novog zeta".

Zatim je pogledao Shiva – sklopio je ruke ispred Shiva (moleci ga) i rekao:" Niti mi njeni roditelji,niti njena sudbina ne moze joj dati srecu i utjehu.Ona ima mnogo neostvarenih snova i molim te ostvari joj snove koje joj mi njeni roditelji nismo mogli ostvariti".

(Scena zavrsava 30-og jula)

Sljedeca scena je 31-og jula kada Shiv razgovara sa Anandi u njenoj sobi.Reako je: „ Ja nisam izgubio majku tako da ne znam kakva je tvoja bol i necu moci reci da razumijem.Ali mogu vidjeti tvoju bol i osjecam se bezpomocno gledajuci te takvu.Umjesto da pokusavam da te razveselim samo cu ti reci da sam ovdje i da ako u bilo kom obliku i na bilo koji nacin mogu da ti pomognem,samo mi reci i bit ce mi vise nego drago da to ucinim".

Anandi je kimnula glavom i nastavljajuci da place rekla:"reci cu ti".

kabakaba4 thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Just saw loads of recipes on Google. Jalebis has to be dipped in sugar syrup, which reminds me of our tulumbe and baklava, but not for that long to go soft.
kabakaba4 thumbnail
@ tinoo

Shiv ne zna da je period zalosti smanjen sa godine na 15 dana,zato sto je nakon sahrane otisao nazad za Jaitser.Vrati ce se sutra za "baithak" (vjerska ceremonija). Khajan je donio odluku u njegovoj odsutnosti i saopstit ce mu je sutra kada dodje.On jos uvijek misli da mora cekati godinu dana da bi se ozenio sa Anandi.

(Sedam dana je razmaka izmedju pogreba i baithaka tako da je shiv otiso u jaitser na jednu sedmicu).

Prije polaska on i Khajan su razgovarali - Khajan ga je uveo u jednu sobu da porazgovaraju nasamo.

Tamo je Bagina slika i Khajan joj se obraca i govori:"Znam da si se razbolila zbog Anandine situacije i da te briga za njenu buducnost izjela i ubila.Volio bih da si vise vjerovala,da nisi gubila nadu,jer Bog je odgovorio na tvoje molitve i poslao ovog mladog covjeka.Zove se Shiv i dat ce Anandi priliku za novi zivot.Ne samo da ce biti Anandin muz,vec je i obavio duznosti sina noseci sanduk (s obzirom da Anandi nije sin,ona nije mogla nositi sanduk).Shiv je dijamant,zato nastavi da se smijes Bhago i nikad nemoj da prestajes jer dobili smo novog zeta".

Zatim je pogledao Shiva ' sklopio je ruke ispred Shiva (moleci ga) i rekao:" Niti mi njeni roditelji,niti njena sudbina ne moze joj dati srecu i utjehu.Ona ima mnogo neostvarenih snova i molim te ostvari joj snove koje joj mi njeni roditelji nismo mogli ostvariti".

(Scena zavrsava 30-og jula)

Sljedeca scena je 31-og jula kada Shiv razgovara sa Anandi u njenoj sobi.Reako je: ' Ja nisam izgubio majku tako da ne znam kakva je tvoja bol i necu moci reci da razumijem.Ali mogu vidjeti tvoju bol i osjecam se bezpomocno gledajuci te takvu.Umjesto da pokusavam da te razveselim samo cu ti reci da sam ovdje i da ako u bilo kom obliku i na bilo koji nacin mogu da ti pomognem,samo mi reci i bit ce mi vise nego drago da to ucinim".

Anandi je kimnula glavom i nastavljajuci da place rekla:"reci cu ti".

[/QUOTE

Hvala ti Mirzaaa za trud!

Za jedno bismo te zamolili... tinoo je greskom stavila tekst na nas opsti forum, pa si ti tu stavio i prevod.
Molimo te da tekstove sto se prevode sa engleskog,a ticu epizoda, stavljas na EX YU..., jer su tu nasi prevodi epizoda, tu je fredoom zapocela, hvala!