Somewhere Over the Rainbow #7 -Remembering Pratyusha (Members Only) - Page 5

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

58.1k

Users

15

5k

Frequent Posters

Viswasruti thumbnail
Posted: 9 years ago
Seetha and Pratyusha , hoping this young , beautiful , highly talented actress now hugged and pampered by Seetha there beyond the sky , away from all sorrows and disappointments ..
R.I.P Pratyusha Banerjee .😭
Viswasruti thumbnail
An Eternal Monument At the Crossroads of Memory .

Poets have written many songs about the beauty of this young girl.: when she smiles, the mornings will be pleasant, the noon will be soothing ,the evening will be cool and calm. and the night will be serene... birds will sing, the sky and the wind will be so refreshing. Every object of Nature looks very beautiful if she is around! Flowers bloom. New leaves come out of the branches ! The beauty of her expressive eyes, the glow in her smiles make us forget our surroundings . The music in her voice fills our ears. Her beauty pleases our eyes. So, Spring and Pratyusha have many similarities .With that name and fame --- In that Spring morning ,Pratyusha was walking down the garden path with a beautiful flower bouquet in her hands .

Mom ...she ran towards her mother who is sitting on the bank of the backyard pond , trying to find her daughter's smiles in the gentle rays of the morning Sun.
" Mom my dear , I love you, longing to see you since long , but busy with career prospects , for which you are so proud of me " whispered Pratsi with her musical voice !

" Love you too Pratyu , I missed you a lot nowadays " .

I always miss you when we are not together, I'm growing up so fast ma , See ,how big I've grown ,since you saw me last?"- a child in that young girl showing her youthful glow to her mother, She put her head on her shoulder and as if seeking a new world in her mother , looked intently into her eyes

"Mom , want your presence everywhere , please always be with me, Let us build a big mansion in the sky , sway on the clouds , smile with the lightning , bathe in the morning dew ,sprinkle fragrance on every flower ,and garden .With you ,I can do all these things very easily !"
Pratyu , there is a little handprint you printed beside Devi Maa's photo hanging on the wall. you are growing every day but these little hands and this special smile will stay in my heart forever

Maa ,when I was very small, sometimes you used to get disturbed, because I was so small and used to leave my fingerprints on furniture and walls. But see ,someday all those tiny handprints will surely fade away.---Now I started collecting awards and accolades , with which I am adorning your feet , beside these tiny hand prints ..." A kid with a glowing delight showing her achievements to her mother !

"Pratyu ,do you know , just now I realized , surprisingly we are growing together ! As soon as I gave birth to you , simultaneously a mother was born ! In a way you gave birth to a mother in me, never looked into teary eyes and cried inconsolably ... my cutie pie , do you know , I never got gloriously happy over a simple grin !

I never sat up late hours at night watching a baby sleep. I never held a sleeping baby just because I didn't want to put it down!
I didn't know how special it could feel to feed a hungry baby .I didn't know that bond between a mother and her child could make me feel so important. Before I was a Mom I had never gotten up in the middle of the night every 10 minutes to make sure all was okay,I had never known the warmth, the joy ,the love, the heartache, the wonder or the satisfaction of being a mother. Prior to your birth I didn't know I was capable of feeling so much !

I can't describe to you the exhilaration of mine , seeing your tender face with your pure and innocent smile for the first time , the most magical moment for me is the laugh of my baby while touching the soft fur of a dog for the first time.Pratyu , I want you to taste every

joy in life"--
Her daughter's quizzical look made Sneha Priya realize that tears were flowing down as she was recollecting and narrating! .

"Thinking of you Pratyu since morning , I know, you will definitely greet me today , but seeing you in front of me is a pleasant surprise to your mother, getting her daughter's hands as garlands around her neck and her sweet smiles as precious gifts to her mother ! What else I want in this world my dear cutie pie ". Her fingers touched her daughter's cheeks delicately as if the creator himself was touching the tender flower he created with satisfaction .!

A humble tribute to the wailing mother --Madhuri .😭

Excerpts from my last year's Mother's Day OS .

Viswasruti thumbnail
Since morning searching for Seetha's one post , when she saw a young budding actress's death [suicide . murder ] Zia Khan she expressed her concern there regarding Pratyusha , and said --I want to protect her under my wings from the cruel glares of this world .Remembered her words and her fears .
Her meteoric raise to fame , her inability to manage that extraordinary love and adoration from each and every continent , which claimed her life at the end . Why all these young girls are ending their lives in such a way , or putting themselves in danger , before taking any drastic step , once , atleast once I wish they should think about their mother and her love .😭
Viswasruti thumbnail
A star met a star , there is the sphere .
Seetha must be nursing the aching soul of Pratyusha , her favorite star there beyond the sky .
A tune met a song , there is a melody .
Seetha must be writing the verse for Pratyusha's heavenly Ballet .
A feeling met the dream , there is an enchanting expression !
Seetha must be consoling her girl there by saying , you have a huge scope here in this dream world where every one will come back at the end and gleefully they will greet you first , to infuse new hope in to her favorite artiste's heart .
Rest In Peace Pratyusha .

Sneha.Love thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail + 2
Sorry I was not arround, was in FC whenever I had time, tried to translate some articles there...
Here is a translation of a press conference that Prats friends hold...I am so happy that they are all determined to fight for justice for Prats...

I hope this RRS will rotten in hell...this man developped Chronic depression in one day, and another day he became a psyhiatric case...everything to avoid police interogation... But , sooner or later he will pay for this what he's done...

http://www.india-forums.com/tellybuzz/buzzin-hot/30927-it-all-looks-like-a-well-co-ordinated-plan-kamya-punjabi.htm

Translation/Prevod:

Nesrecni odlazak Pratyushe Banerjee sokirao je sve redom. I dok TV industrija jos uvek oplakuje svoj gubitak, mnogi ljudi daju izjave, gadjajuci u razne ciljeve, jos vise zapetljavajuci ovu misterioznu smrt. U tom su trenutku njeni bliski prijatelji i pravni savetnik odlucili da odrze konferenciju za stampu sa namerom da zaustave te beskonacne traceve.

Ceo ugodjaj presice je bio vrlo turoban.Predstavnici medija su imali pitanja, a Pratsini prijatelji su imali odgovore koje su zeleli da vristeci iz sve snage kazu novinarima i celom svetu. U turobnom raspolozenju Vikas je zapoceo intervju i napao je sve one koji su ucestvovali u tracevima. Prvo je ukazao na nehumano ponasanje Dolly Bindre, koja je objavila razgovor sa Pratsinom majkom (koji je snimila i posle dala novinarima) kada je ova bila na putu za Mumbai, nakon sto je saznala za Prats...i jos je uz to poslala novinarima slike Pratsinog mrtvog tela. Vikas je rekao da je to tuzno i odvratno. Vikas je takodjer rekao da je ova presica organizirana da bi ljudi koji poznaju Prats u dusu, mogli da objasne neke posebne detalje...

Tracevi o tome da je Prats imala razlicite probleme

Vikas je rekao: " Tolike su osobe dosle i svaka je dala sest razlicitih izjava o Prats, kako je ona imala razlicite probleme. Zelio bih da jasno i glasno kazem da ona nije imala nikakve probleme.

Rahul je izjavio da je njihova veza bila dobra i da su se oni spremali da se vencaju. Ako je to tacno, zasto se ona onda ubila? Pratyusha je bila devojka iz srednje klase, koja je imala veoma obicne (osnovne) snove...da se uda i ima decu. Ako je sada trebalo da ostvari sve to sto je oduvek sanjala, onda bi ona trebalo sada da sedi tu, a ne da bude mrtva. Ljudi takodjer pricaju da je Pratyusha imala probleme sa depresijom i probleme sa novcem. To je apsolutna glupost. Pratyusha Banerjee nije nikada sedila kod kuce bez posla."

Shashank je takodjer rekao;" Ja sam radio sa njom. Znali smo da pricamo o zivotu i o financijama, takodjer.I poslije BV, ona je konstantno bila vidjena na TV, bilo da je to bilo u rijalitiju ili u seriji, male uloge ili glavne, velike uloge. Tako da bilo kakvo pitanje o njenoj financijskoj krizi uopste ne dolazi u obzir."

Vikas se je ponovno ukljucio: "U stvari, sada cu da vam dam cifre. Pratyusha je bila placena vise od jednog lakh rupji za jedan dan snimanja neke sporedne uloge. Tako da ona nije imala problema sa financijama. Ona je nedavno zavrsila ucesce u Power Couple, i ta potrazivanja tek trebaju da se naplate. Takodjer sto se tice onih koji sada pricaju da su joj pozajmljivali 4000 Rupji ili 10000 Rupji, mogu da kazem da je to totalna idiotarija. Ja sam cak ponudio Prats da ucestvuje u seriji, ali je ona odbila i tada mi je rekla da je uznemirena u svom privatnom zivotu. Rekla je da je u njenom zivotu totalna zbrka, i jednom kada to rascisti, i sredi svoj privatni zivot, tada ce da uskoci u nove profesionalne obaveze. O svim njenim financijama se brinuo RRS, tako da ukoliko je tu bilo nekih problema, on bo mogao o tome bolje da odgovori.

Optuzbe da su njeni roditelji koristili njen novac

Njihov je advokat rekao:" Sto se tice njene financijske situacije, ona je zelela da podnese tuzbu protiv Rahula. Imala je zakazan sastanak sa svojim advokatom toga dana kada se obesila. Pricala je sa svojim advokatom na dugo i siroko o RRS, i kako ju je mucio na razne nacine. Planirala je da stvari resi pravnim putem. Pre svoje smrti, Pratyusha je pricala sa svojom bliskom prijateljicom Leena Dias o svemu sto ju je mucilo, o tome kako ju je RRS maltretirao (mucio). Mi smo svi voljni da damo nase izjave policiji, ali nas oni jos nisu pozvali. Glavna osoba koju bi policija trebalo da istrazi i ispita je Saloni Sharma. Pratyusha je pricala sa Leenom o Saloni. Rekla joj je da ju je Saloni fizicki napadala, i mentalno ju je mucila. Ona je obicavala da preti Pratyushi da ce joj upropastiti njenu karijeru i zivot."

Vikas je rekao:" Oko ponoci dan pre nego sto je Pratyusha umrla (ja ne mogu da pisem ubila se/izvrsila samoubistvo sto oni govore, jer ja u to ne vjerujem) zvala je Leenu.Jednom kada Leena objasni cijelu situaciju, sve ce biti jasno." Leena Dias je takodjer bila prisutna na presici. Nije oklevala da otkrije detalje poslednjeg razgovora koji je ona vodila sa Prats.

Leena je rekla:" Noc prije njene smrti, Prats me je pozvala oko 3 u jutro. Gorko je plakala.Rekla mi je:" Ja ne mogu vise ovako da zivim. Zelim da izadjem iz celog ovog haosa." Saloni ju je celo vreme maltretirala. Znala je bukvalno da napada Prats fizicki, dok RRS nije bio tu. Prats je zahtevala od tog gada da intervenise, i pobrine se o tome, ali on nikada nije nista preduzeo po tom pitanju. Kad god bi Prats zvala mrcinu, on bi joj rekao da dolazi i potom iskljucio telefon na nekoliko sati. Nikada nije dosao da joj pomogne."

Vikas je rekao: "Postoji snimak CCTV gde Saloni napada Prats, a RRS samo stoji i gleda"

Kamya je rekla:" Saloni je dala intervju nekoj TV stanici koja prenosi vesti, i rekla je da ona nema nista sa Prats i RRS. Takodjer je izjavila da ona nije bila u kontaktu sa njima, i da nema nikakvu vezu sa Pratyushinom smrcu. Ako je to istina, onda sta je ona radila ispred Kokilaben bolnice onda kada je Rahul doneo Pratsino telo? Receno joj je da se udalji odatle, a ubrzo nakon toga i RRS je nestao."

Leena je dodala:" Ja sam pricala sa Saloni o tome sta se desilo i kako je bilo. Ona me je pitala odakle bi to ona mogla da zna. Ja sam je pitala tko je doneo Pratsino telo u bolnicu, na sta mi je ona rekla da je to uradio RRS sa jos 4-5 drugih ljudi. Kako je ona znala koliko je ljudi bilo prisutno ispred bolnice, kada tvrdi da nije bila tamo?"

Vikas je dao jos jednu interesantnu sitnicu o RRS:" RRS auto je bio parkiran pored Salonine kuce u noci kada je Prats umrla. To znaci da nesto tu ima...zar ne? Saloni je bila prisutna u Kokilaben a onda je nestala isto kao i RRS.Saloni je u predjasnjem intervjuu rekla da je RRS njen bivsi momak, i da uopste nije bila sa njim u konntaktu nakon sto su on i Prats zapoceli njihovu vezu. Pitajte Pratyushine susjede ili cuvare u zgradi. Oni su svi svedoci kako je Saloni mucila Pratyushu. A RRS i dalje izlazi na partije sa njom iako zna sve ovo. O cemu se tu radi?"

Vikas je nastavio:" Svugde se prikazivalo kako RRS mnogo voli Prats, i da zeli da je ozeni. Postoji dokaz da je RRS fizicki napao (udario) Prats u javnosti, takodjer. Da li je to dobar odnos gde ju osamaris svoju devojku na partiju?" Prats mi se poverila i rekla da ona zeli da ta veza uspije.Cak se poverila Leeni da zeli da se uda i da ima dete. Takodjer, kada je rekla svojoj prijateljici, noc pre njene smrti, da zeli da se bori, i da uzvrati ...zasto bi se obesila i ubila? Postoji mnogo drugih stvari koje su se desile pred nama. Zato zelimo da nas policija pozove da mozemo da damo svoje izjave, i da se to snimi. Proslo je dva dana, a nitko nas nije zvao. Mi smo njeni prijatelji i mozemo da kazemo potpunu istinu policiji. To nije obican slucaj samoubistva kako to izgleda. Ima puno vise toga u ovoj prici. A mi zelimo da podelimo istinu sa policijom. Zahtevam od njih da nas odmah kontaktiraju. Pratyusha je bila prekrasna zena koja je imala uspesnu karijeru, ali jedina losa stvar u njenom zivotu je bila ta problematicna veza u kojoj su je njen decko i njegova bivsa mucili i napadali. Kamya je takodjer ponovila sve te iste misli.

Oznake povreda na Pratsinom telu i odbijanje policije da to prizna

Kamya je rekla, "Da. Mi smo videliznakove povreda iz bliza.Bila je tu duboka posekotina na njenom nosu, koja je pocrnela. Takodjer je bila modrica na njenom obrazu. Imamo dokaze za to takodjer."

Njihova advokatica Falguni je rekla, "Istraga je u pocetnoj fazi. Ako je policija rekla da nema nikakvih tragova, i nikakvih optuzujucih dokaza, onda je to pogresna izjava. A ako su to rekli sluzbeno, onda ne mogu da puste optuzenog kao da nije nista uradio, dok ne istraze sve. Mi cemo da se usredsredimo na tragove na njenom telu. Policija je takodjer porekla da je bilo svadja/tuce izmedju njih, nesto na Hindi ne razumem. Da li je to navodjenje na samoubistvo ili ubistvo, na kraju ce izaci na videlo."

Zasto je ovaj slucaj sumnjiv?

Vikas je objasnio, "RRS je rekao da je vidio Prats kako visi, i da je odneo njeno telo u bolnicu. Nelogicno je da se ona sama obesila, jer su postojale povrede na nosu a i lice joj je bilo nateceno takodjer. Kada smo ja, Makrand i jos nekoliko prijatelja stigli, RRS je bio vani i jeo cips. Tada je rekao da ide da rezervise avio karte za Pratsinu mamu i tatu i samo je nestao.

Advokat Falguni kaze:" Posto je Rahul doneo njeno telo u bolnicu, bila je njegova odgovornost da pozove policiju kako bi se uradila Punchnama (valjda kako bi dao iskaz...ne znam sta to znaci) Policija je trebala da ispita da li je postojalo oprostajno pismo ili ne. Ili je RRS unistio dokaz?"

Vikas je objasnio:" Nepostojanje oprostajnog pisma nama puno znaci. Noc pre ona kaze da zeli da se svim silama bori protiv njega, a sledeceg dana je vise nema? I da dodam, zar ne mislite da bi ona napisala pismo ili poslala poruku nekome, navodeci koji je razlog sto zeli da okonca svoj zivot?"

Kamya ga je prekinula:" Tko je video da se ona sama obesila? Kako ce niska devojka od metar i po da se sama obesi? Prosecna visina od poda do stropa je duplo veca od njene visine...Nitko je nije video da je omotala konopac oko ventilatora na stropu, i onda se obesila. On tvrdi da ju je voleo i zeleo da je ozeni. Kaze da je otisao jer je bio uplasen. Uplasen od cega? Kada nisi kriv, nemas cega da se bojis, zasto si onda uplasen? Da ju je stvarno voleo, onda bi ostao pored nje, i pokusao da saznakako i zasto se ubila."

Kamya interrupted, "Who saw that she hanged herself? How will a 5'2" girl hang herself? The approx. height from ceiling to floor was about 10.5 in height. No one saw her hang the rope around the fan and then hang herself. He claimed that he loved her and wanted to marry her. He said that he left because he was scared. Scared of what? When you are not at fault then why are you scared? If he really loved her then he would have stayed back and tried to find out how or why she killed herself."

Tracevi o trudnoci

Da je bila trudna, nitko se ne bi usudio da je ubije, cak ni ona sama.Ona je toliko zelela da postane majka.Ona je oduvek sanjala o tome da se uda i da ima dete. Zasto bi se ubila, cak i da je bila trudna?"

Rahulovo neverstvo

Prats se poverila Kamyi daje RRS vara. Kamya kaze:" Rekla sam joj da cim se budem vratila iz Delhija, sescemo i sredit cemo to. Ona je tako ocajno zelela da joj ta veza uspe. Opet Hindi, ali mislim da znaci da je po njenom misljenju, cela tortura koju je Prats dozivela bila dobro izkoordiniran plan. Rahul bi izasao iz kuce, a SAloni bi usla jednom kada bi on izasao.

Zasto Prats nije podnela tuzbu protiv Saloni?

Prats se trudila da poboljsa svoju vezu, zelela je da ta veza uspe.Rekla mi je da zeli da izadje iz celog tog haosa, i jas sam joj rekla da saceka do 4.4., ja znam da bi me ona sacekala da se vratim.Mi ne znamo sigurno da li je RRS bio u stanu ili ne kada se ona obesila.

Da li ce njeni roditelji da podnesu tuzbu?

Da. Hoce. Zvali su nas i rade na tome. Vi ljudi (novinari) ste bili prisutni kada su njeni roditelji dosli , videli ste ih. Da li mislite da je njima bilo bitnije i optuzuju ljude za smrt njihove kcerke, ili da se poslednji puta pozdrave sa svojom preminulom kcerkom? Jednom kada se zavrse svi rituali po Bengalskoj tradiciji, oni ce se punom snagom potruditi da podignu optuzbu.

Ljutnja se osecala u atmosferi, ali su je Pratsini prijatelji drzali pod kontrolom.Uz svo ovo blato (ruzne stvari) koje okruzuje Pratsinu smrt, mi samo zelimo da se slucaj sto prije resi, kako bi njena dusa mogla da pociva u miru.
Sneha.Love thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail + 2
Thank you Madi for transfering all your beautiful post here as well...Love to imagine how Prats met her biggest fan, Seetha...I am sure there was a rainbow there as well...

I stll can not believe that she is gone...here are few siggies I made...😭😭😭

Tulasi14 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail + 2
Hello Friends ,
Can't believe our Pratsi is gone ,who tied us together and can't believe she is not with us any more.I Pray who ever is responsible for this pay the price.Here is small prayer for all of us in this tough time

🤗
Tulasi14 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail + 2
NatalyMusketeer thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 3 Thumbnail

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=cJuOc0Ld1uk[/YOUTUBE]

Goodbye India's Norma Jean...😭 goodbye India's rose...😭 one day, we will meet again there somewhere over the rainbow...❤️
Viswasruti thumbnail

In everyone's life, there are days, which hold some special value. Days we wish to sit back and get nostalgic about. Days we forever cherish and whose reminiscence never perish! And today and the coming many days are such days for me and for all those who had ever fallen in love with this ethereal and beautiful actress Pratyusha .