Returning of the written off # 87 Invited only - Page 47

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

40.9k

Users

6

3.5k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 9 years ago

Originally posted by: Kety76

I ja sam sve to prelezala Tada nisu bile vakcine za ove bolesti Nekako su mi najgore bila zauske,bas sam bila natekla
Znas,najgore sto oni nemaju vakcinu protiv meningitisa a to je najopasnije sto bebu moze pogoditi. Ustvari ne samo bebu,nego i odrasle Ali eto do 5 god djeca spadaju u najrizicniju skupinu. Ove vakcine protiv boginja mislim da su bzv,bolje da se skoncentrisu na ono sto je stvarno opasno

I ja sam prelezala zauske. Znam da sam primila vakcinu protiv velikih boginja. Ostalih se niti secam niti znam. I cudno mi sto se uopste i vakcinisu za ovakve bolesti. Ne secam se da sam cula da je iko imao problem zbog bilo koje od ovih bolisti niti u mojoj generaciji a ni stariji i mladji od mene.
nn027 thumbnail

Originally posted by: Kety76

Tesko mi pada zatvaranje njenog FC 😭😭 Sve razumijem i znam da je to ispravno ali dok je bio taj FC stalno sam imala osjecaj da je ona tu,da je sve to laz 😭😭

😭😭
nn027 thumbnail

😭💔

Divni su. Jagi i Anandi 😭
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Noc...tisina...i naravno ja...
Vece moje drage devojcice🤗
Vec sam bila ispisala dug post i nisam ni zavrsila ode negde nestade -zahvaljujuci ovom cudnovatom misu koji mi je sin promenio
I sad znam da necu napisati isto kao sto sam pre napisala sto mi je dolazilo ali pokusacu...😕
Brzinski sam prelisatala stranice,nesto i uspela procitati...
Pre svega zelim da vam se svima vama zahvalim na postavljenim linkovima,gifovima,videa itd...🤗
Nadice🤗 i Kety 🤗hvala za prelepe kreacije❤️🥺

Vidim da se savrseno razumemo i da nam je svima zajednicko-da posle ovog sto nam se desilo 😭otisli bi odavde,ali i ono sto nam je jos zajednicko jeste opstanak i nastavak dalje a svi znamo razloge koje sam pomenula u predhodnom postu od pre neki dan-uspomene i nase prijateljstvo.🤗
Zivot je surov,u nasim privatnim zivotima nailazimo i susrecemo se sa tragedijama,tugama,bolovima,raznim problemima...ali pored toga mi ponovo dolazimo ovde na ovo nase divno mesto...mesto uspomena,prijateljstva i ljubavi.
Tako i sada...izgubili smo ono nase dragoceno i zajednicko🥺...bol,tuga postoji i dalje kao i prvog dana...cak kod nekih kako dani odmicu to se i uvecava🥺
...ali zivot je borba..prolazimo kroz razna iskusenja i desavanja,kako ovde tako i u nasim licnim zivotima...ali ne smemo izgubiti sebe ,uspomene i prijateljstvo...🤗
Mi smo ti koji trebamo da delimo pozitivnu energiju,da hrabrimo i podsticemo jedni druge,da dajemo ljubav kao i do sada ,da delimo uspomene i lepa secanja jednako onako kao i do sada...jer prijatelji zato i postoje ...prijatelji se cene,postuju i vole...i dele mnogo toga medjusobno,a mislim da smo mi upravo takvi...i zato nastavimo napred...❤️🤗
Bol ce ostati...tuga ce vremenom prestati a ljubav ce uvek ziveti!!!
Onaj kome se neko poseban uvukao u srce,ko je poklonio deo svog srca oseca veliku bol...jer umemo i znamo da volimo..i tako nam je svima...i takav je zapravo i zivot,takvi smo zapravo mi ...koga volimo tolikom snagom i ljubavlju bilo da je to neko blizi,dalji ali je u vasem srcu...tako da je normalno da se osecamo kako se osecamo...🥺ali zivot treba nastaviti i suociti se sa daljim iskusenjima,skupiti snage za dalje i nauciti se hrabro nositi sa onim sto nam zivot donosi...
Treba se penjati uzbrdo..a ne ici nizbrdo-unazad-jedino mozemo deliti nase uspomene i secanja...
A bol ostaje...to i jeste cena ljubavi...

Edited by Bikica_Biki - 9 years ago
Bikica_Biki thumbnail
@Dal draga moja❤️🤗
Posebnu zahvalnost dugujem tebi,jer ono juce sto si mi poslala toliko ali toliko mi je znacilo i znaci...🤗to je ono sto mene dize takoreci sa dna,lepe scene,divne melodije i prelepi textovi ispisani,
to je ono sto i sama u svojoj tisini i cutanju radim kada sam bezala odavde sa IF,od raznih problema koje se desavaju svuda ,kada sam bila najtuznija-muzika i divne i tuzne pesme,poezija...to je ono sto me leci...kako dusu tako i telo...kroz pesme se isplacem...istresem iz sebe pretezno da niko ne zna,a nekad neko jedno i zna...jer to sam ja...ja volim da sve resim sama sa sobom...jer tako najbolje ide ...tesko mi pada razgovor o problemima i mojim licnim desavanjima,uvek mi izaziva vecu bol umesto da mi razgovori olaksavaju kao mnogima od vas ali kod mene je obrnuto...naucila sam sama sa sobom da odbolujem,ali mi toliko znaci kada neko kao ti ❤️zna da ubode i to sa jednom porukum...i ne znam kako da ti se zahvalim na tome🤗...veruj da mi je lakse od kada si mi ono poslala..mogla sam konacno malo i da odspavam za razliku od ove prve polovine ovog meseca...
I jos ono sto i sami znate da sam ime dobila po pesmi...😳
Puno ljubavi od mene ❤️🤗

nn027 thumbnail

Originally posted by: Bikica_Biki

Noc...tisina...i naravno ja...

Vece moje drage devojcice🤗
Vec sam bila ispisala dug post i nisam ni zavrsila ode negde nestade -zahvaljujuci ovom cudnovatom misu koji mi je sin promenio
I sad znam da necu napisati isto kao sto sam pre napisala sto mi je dolazilo ali pokusacu...😕
Brzinski sam prelisatala stranice,nesto i uspela procitati...
Pre svega zelim da vam se svima vama zahvalim na postavljenim linkovima,gifovima,videa itd...🤗
Nadice🤗 i Kety 🤗hvala za prelepe kreacije❤️🥺

Vidim da se savrseno razumemo i da nam je svima zajednicko-da posle ovog sto nam se desilo 😭otisli bi odavde,ali i ono sto nam je jos zajednicko jeste opstanak i nastavak dalje a svi znamo razloge koje sam pomenula u predhodnom postu od pre neki dan-uspomene i nase prijateljstvo.🤗
Zivo je surov,u nasim privatnim zivotima nailazimo i susrecemo se sa tragedijama,tugama,bolovima,raznim problemima...ali pored toga mi ponovo dolazimo ovde na ovo nase divno mesto...mesto uspomena,prijateljstva i ljubavi.
Tako i sada...izgubili smo ono nase dragoceno i zajednicko🥺...bol,tuga postoji i dalje kao i prvog dana...cak kod nekih kako dani odmicu to se i uvecava🥺
...ali zivot je borba..prolazimo kroz razna iskusenja i desavanja,kako ovde tako i u nasim licnim zivotima...ali ne smemo izgubiti sebe ,uspomene i prijateljstvo...🤗
Mi smo ti koji trebamo da delimo pozitivnu energiju,da hrabrimo i podsticemo jedni druge,da dajemo ljubav kao i do sada ,da delimo uspomene i lepa secanja jednako onako kao i do sada...jer prijatelji zato i postoje ...prijatelji se cene,postuju i vole...i dele mnogo toga medjusobno,a mislim da smo mi upravo takvi...i zato nastavimo napred...❤️🤗
Bol ce ostati...tuga ce vremenom prestati a ljubav ce uvek ziveti!!!
Onaj kome se neko poseban uvukao u srce,ko je poklonio deo svog srca oseca veliku bol...jer umemo i znamo da volimo..i tako nam je svima...i takav je zapravo i zivot,takvi smo zapravo mi ...koga volimo tolikom snagom i ljubavlju bilo da je to neko blizi,dalji ali je u vasem srcu...tako da je normalno da se osecamo kako se osecamo...🥺ali zivot treba nastaviti i suociti se sa daljim iskusenjima,skupiti snage za dalje i nauciti se hrabro nositi sa onim sto nam zivot donosi...
Treba se penjati uzbrdo..a ne ici nizbrdo-unazad-jedino mozemo deliti nase uspomene i secanja...
A bol ostaje...to i jeste cena ljubavi...

Hvala Biki na divnim recima, Hvala na tvom prijateljstvu ❤️ 🤗
Bikica_Biki thumbnail
@Nadice moja divna dusice❤️Hvala tebi na tvom divnom prijateljstvu i ljubavi kojom me svakodnevno obasipas od kada smo se upoznali.🤗

---------------
Drugari...🤗Zelim da vam kazem iako neki i znate da sam u startu zelela odmah napraviti VMs sa nasim porukama,posvetama Prats😭 Ali nisam mogla od tolike tuge,bola,gusilo me je🥺,pratila sam vesti,na raznim mestima...nocima nespavala...pokusavala da krenem da radim ali nije moglo😭 i onda sam resila naknadno da to uradim...trebala sam poceti koliko danas sa pripremama ,nego iskrslo mi je vazno putovanje za Bosnu gde trebam da resim veoma vazna pitanja i razne dokumente da prikupim,da predamo za neke,jer sin mi je maturant kao sto znate sad toliko obaveza ima sve dok ne upise fax...
Uglavnom pre neki dan sam javila tamo na FC devojkama da imam u planu i da cu javiti kada krecem sa tim da bi mi mogle poslati svoje posvete da bi ja to nekako uklopila-jer mislim uraditi 2-3 VMs -ali ovaj prvi bice sa nasim posvetama i pretezno crno-beli kako i dolikuje onom ko ga pravi i srazmerno samim njegovim osecanjima.😭🥺
Dok drugi ce biti nesto drugacije ...dok mi dodju ponovo boje😭 ... to ce biti uspomene i secanja...i trudicu se sa vremena na vreme kada stignem da posvetim bar jednom godisnje u narednim godinama po jedan VMs sa secanjima na ono nesto dragoceno sto nas je spojilo a koga smo izgubili.🥺
Ja sam Vibha rekla da obavesti devojke da mi iskrsao sada taj put i da cu verovatno za 7 dana po povratku uspeti krenuti sa tim..a do tada da oni svi koji zele uputiti posvetu da je uvrstim u VMs-da imaju dovoljno vremena da sastave i da mi posalju putem PM,a ja kada stignem javicu se i reci kada krecem sa radom.
Trebace mi vremena za video bar 2 dana jer posle reinstalacije kompa,morala sam ponovo skinuti program na kom radim videa ali mi se izgubili naravno neki dodaci sa kojim sam ga nadogradjivala tokom vremena,sad je veoma tesko ponovo da pronadjem nesto ali cu taj jedan dan odvojiti i potruditi se da nesto nadjem o toga da bi krenula praviti.
Ubacicu i neke vase i moje siggies ...u njega ... i neki instrumental...bez pesme...dok drugi VMs ce biti kao sto sam rekla malo i drugaciji...ali otom potom da prvo uradim ovaj prvi...😉
Tako moji drugari🤗...uskoro cu da se pakujem ,ujutro krecemo ako BOG da ...a kada cu se vratiti ne znam,zavisi od tih dokumenata...a i Sale ce mi izostati iz skole posto i on ide zbog njegovih dokumenata...pa sad bre momak punoletan❤️ i treba licna karta😳
Nadam se da cu vas kada se vratim zateci u malo boljem raspolozenju🤗
Puno vas voli❤️ vasa Biki🤗
Bikica_Biki thumbnail
Ponekad je tvom umu potrebno vise vremena da prihvati ono sto tvoje srce vec zna.

MOZDA SPAVA

Zaboravio sam jutros pesmu jednu ja,
pesmu jednu u snu sto sam svu noc slusao:
Da je cujem uzalud sam danas kuao,
Kao da je pesma bila sreca moja sva.
Zaboravio sam jutros pesmu jednu ja.

U snu svome nisam znao za budjenja moc,
I da zemlji treba sunca, jutra i zore;
Da u danu gube zvezde bele odore;
Bledi mesec da se kree u umrlu noc,
U snu svome nisam znao za bu'enja moc.

Ja sad jedva mogu znati da imadoh san,
I u njemu oci neke, nebo necije,
Neko lice, ne znam kakvo, mozda decije,
Staru pesmu, stare zvezde, neki stari dan.
Ja sad jedva mogu znati da imadoh san.

Ne secam se niceg vise, ni ociju tih:
Kao da je san mi ceo bio od pene,
Il te oci da su moja dusa van mene,
Ni arije, ni sveg drugog, sto nocas snih;
Ne secam se niceg vise, ni ociju tih.

Ali s**tim, a s**titi jos jedino znam.
Ja sad s**tim za te oci, da su bas one,
Sto me cudno po zivotu vode i gone:
U snu dodju, da me vide, sta li radim sam.
Ali s**tim, a s**titi jos jedino znam.

Da me vide, dodju oci, i ja vidim tad
I te oci, i tu ljubav, i taj put srece;
Njene oci, njeno lice, njeno prolece
U snu vidim, ali ne znam, sto ne vidim sad.
Da me vide, dodju oci, i ja vidim tad:

Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet,
I njen pogled sto me gleda kao iz cveca
Sto me gleda, sto mi kaze, da me oseca,
Sto mi brizno pruza odmor i neznosti svet,
Njenu glavu s krunom kose i u kosi cvet.

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas;
Ne znam mesto na kom zivi ili pociva;
Ne znam zasto nju i san mi java pokriva;
Mozda spava, i grob tuzno neguje joj stas.
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.

Mozda spava sa ocima iznad svakog zla.
Izvan stvari, iluzija, izvan zivota,
I s njom spava, nevidjena, njena lepota;
Mozda zivi i doci ce posle ovog sna.
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla.

Vladislav Petkovic
Bikica_Biki thumbnail

Zbog osecaja da mu je zivot pretezak, mladic se odluci zaliti svom duhovnom ucitelju i rece mu:
"Jednostavno vise ne mogu izdrzati! Zivot mi je pretezak i vise nemam snage!"
Ucitelj uze saku pepela, baci ga u casu punu bistre vode koja je stajala na stolu te rece: "Ovo su patnje."

Voda u casi se zamuti i pretvori u kal. Ucitelj prolije vodu. Uze tada drugu saku pepela, pokaza je coveku, otvori prozor i prospe pepeo u more. Pepeo se izgubi u moru, a more osta kakvo je i bilo.

"Vidis!" ucitelj ce. "Svakoga dana odluci hoces li biti casa vode ili more."

I nastavi: "Ovaj svet je pun plasljivih i nevernih dusa, skucenih umova i stisnutih saka! Jedan od najozbiljnijih nedostataka naseg vremena je odvaznost. Ne glupa drskost, luda nepromisljenost, nego prava hrabrost koja pred svakim problemom mirno razmislja: "Negde mora postojati resenje i ja cu ga pronaci."

-----------

Moj san je izgledao ovako:
"Koracam napred po toplom pesku, a iza mene Bog. Da, Bog me prati!
- Kada sam se okrenula, videla sam svoje i Bozje tragove stopala.
U tom snu sama, kao i kada gledamo film, pregledala celi svoj zivot od prvog do zadnjeg dana. I kako smo isli prema napred, ponekad se okrenem i proveravam nase stope, ali katkad je bio samo moj trag stopala.
I zanimljivo je to da su bas ti dani bili najtezi dani u moemu zivotu: dani teskoga trpljenja, straha i bolesti."
I tada upitah Boga:
"Boze, rekao si da ces biti sa mnom svaki dan moga zivota i ja sam tako provela zivot s Tobom. Ali zasto si me ostavio samu u mojim najtezim danima?".
A Bog joj odvrati:
"Prijatelju, volim te i rekao sam ti da cu uvek biti s tobom na putu i da te ni na trenutak necu ostaviti samu. I doista nisam. Mesta na kojima si videla samo jedan trag u pesku dani su kad sam te nosio."