Originally posted by: Daltoni
Ja se tek spremam da eksperimentisem..svaki savet mi je dobrodosao..
PS Zapisala ovo za lukovinu i alevu..đ
PSS Da li se sve to odnosi samo na bela jaja?
Ako su ti jaja tamnija onda i boja bude takva,nece ni skroz bijela bas da prime boju Izbjegavas ona hrapava i pirgava
Ja to radim ovako Jaja obavezno izvadim iz frizidera,moraju biti sobne temperature Uvijek sva jaja operem u toploj vodi sa par kapi deterdzenta za sudje Tako im skinem onu masnocu,koju jaja imaju da bi se stitila od ulaska bakterija Tako bolje primaju boju Nekada jaja kuham u boji A cesce prvo iskuham boju pa procjedim i opet stavim da lagano kljuca A u drugoj serpi u toplu vodu polako spustam jaja i kuham 4 min Onda ta jaja prebacujem u serpu sa bojom i kuham dok ne poprime zeljenu boju A mozes i u skuhanu boju koja je kljucala sa povrcem 20 min,procjediti i odmah dodati oprana,sirova jaja i kuhas lagano jos 10-15 min Skratis postupak Izvadis i kad se sama osuse lijepis slicice i onda premazes ili uljem ili slaninom đ