Returning of the written off #63 Invited only - Page 7

Created

Last reply

Replies

1k

Views

60.6k

Users

7

4.4k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 10 years ago

Originally posted by: Kety76

Laku noc...Od sada cu potpuno drugacije misliti o liftovima..😳

https://33.media.tumblr.com/6e877d2b3f74c01b2053b8db733b3e24/tumblr_n9803hEuqR1smsqydo2_500.gif

Krenuh ja Nale na spavanje al mi slike ne daju...sta cu kad volim lepe stvari...😃😆

Laku noc..

Laku noc Dal.
Da. o lifovima i jos o kojecemu 😉

Samo jos ovo cu da quotujem i idem (dajem sebi za pravo jer sam rintala ceo dan, jer imam temperaturu,curi mi nos i osecam se ko...)
Kazes i jos kojecemu...😃 Slazem se u potpunosti...👍🏼

Opet si bolesna

Jos jednom laku noc. Nadam se da ces se sutra osecati bolje i da ces poceti da vodis malo racuna o sebi.

Na zalost osecam se gore..imam uzasnu prehladu ili grip,sta god fa je..😕, Potrosila sam 2. rolne toalet papira, sva sam natecena i malaksala..😭

Uhvatilo te bas
Dokle si stigla sa citanjema? Ja sam procitala deo sa drugim rodjendanskim poklonom 😉

Posto sam lezala ceo dan pod temperaturom , sto od gripa,sto od Gospodina Greja, procitala sam trecu knjigu...Fenomenalna je,bas kao sto sam ocekivala..situacija se do kraja razmrsila i sada je sve jasno...ali videces i sama...U trecoj knjizi nema nikakvih ruznih scena , niti sama knjiga budi neko lose osecanje, dakle nastavlja sa dobrim tempom iz drugog dela i zavrsava kao u svakoj lepoj bajci srecnim krajem...😃😳

znaci bila sam u pravu 😕 ipak je u sado-mazo pricu uplela Grimove bajke
sad je bar jasno zasto su zene pocele da se ponasaju tako kako se ponasaju
Procitat cu knjigu ali vec sam vam rekla ako se zavrsava kao bajka da je to obicno s...e 🤢
Nazalost,sa ovom knjigom ce biti kao kad se snimio Kuduz,pa su svi pod uticajem reditelja velicali ubicu 😡
Kad procitam onda cemo raspravljati,moram prvo vidjeti kakva je ona,odnosno kako ju je spisateljica predstavila 😉 ali preporuka je ako ne volite nasilje,bilo da ga neko radi vama ili vi drugome,onda niposto ne sanjajte Kristijana Greja .Takvi ljudi se ne mogu promjeniti to je dio njihove licnosti.U odnosu na ljude koji mrze svaki vid nasilja,on je zlostavljac,i psihicki i fizicki.I jedino sa osobom koja je ista kao on moze ostvariti "normalnu"vezu.Nikad,bas nikad se nemojte priblizavati takvim ljudima s mislju da ih mozete spasiti.Spasa za njih nema,zive onako kako odgovara njihovoj licnosti.Ali zato onim drugima mogu napraviti pakao od zivota😭

Verujem ti Kety i hvala na savetu. Ja sam procitala drugu i sad cu trecu. I ako bih sad rado prokomentarisala suzdrzacu se, Cekam da i ti procitas.

Edited by nn027 - 10 years ago
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Idem,obaveze zovu

Smeki,Dal,zelim da brzo ozdravite 🤗
Biki,je li gotova zimnica 😛 malo sam virnula caps,predivni su ❤️,
Nado,Drya smeta li vama ova promjena vremena 😎

Cujemo se uskoro , nadam se. 😛
A sto se tice promene vremena, fizicki ne. Ne smeta mi. Nemam problem sa tim.
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

🤣🤣

jao Dal 😆😆😆 sanjas Kristijana 😉😃

Sanjam ovog KC modela za donji ves 82.godiste, gledala sam ga u seriji "once upon a time" kao lovca (iz Snezane i sedam patuljaka), tu je bio neki serif ali se ta serija preplice sa bajkama..secam se i moje tadasnje reakcije kada ga je zla kraljica ubila,a imao je i kratku ulogu na kraju serijala..Dakle, verovatno ga nisam prepoznala zbog brade, ali morate da se slozite da je sa bradom potpuno drugi covek, brkovi i brada mu uokviruju lice i izgleda mnogo muzevnije a opet nekako nevino sa onim njegovim prelepim ocima i prirodnom kosom..zaista je nesto posebno..
Daltoni thumbnail

znaci bila sam u pravu 😕 ipak je u sado-mazo pricu uplela Grimove bajke
sad je bar jasno zasto su zene pocele da se ponasaju tako kako se ponasaju
Procitat cu knjigu ali vec sam vam rekla ako se zavrsava kao bajka da je to obicno s...e 🤢
Nazalost,sa ovom knjigom ce biti kao kad se snimio Kuduz,pa su svi pod uticajem reditelja velicali ubicu 😡
Kad procitam onda cemo raspravljati,moram prvo vidjeti kakva je ona,odnosno kako ju je spisateljica predstavila 😉 ali preporuka je ako ne volite nasilje,bilo da ga neko radi vama ili vi drugome,onda niposto ne sanjajte Kristijana Greja .Takvi ljudi se ne mogu promjeniti to je dio njihove licnosti.U odnosu na ljude koji mrze svaki vid nasilja,on je zlostavljac,i psihicki i fizicki.I jedino sa osobom koja je ista kao on moze ostvariti "normalnu"vezu.Nikad,bas nikad se nemojte priblizavati takvim ljudima s mislju da ih mozete spasiti.Spasa za njih nema,zive onako kako odgovara njihovoj licnosti.Ali zato onim drugima mogu napraviti pakao od zivota😭

Nije potpuno uplela bajku u sado mazo pricu, u trecoj knjizi Kristijan priznaje da se i dalje pali na to, ali i Anastazija pocinje da voli taj nacin ..ipak, pitam se koliko je tu zaista realnosti, posmatrajuci neke druge aspekte van tog malog dela...Sto se tice nasilnih tipova, po meni Kristijan od pocetka ne odaje sliku takvog, sa svim onim granicama i brige za dobrobit potcinjene ,on mi uopste ne odaje sliku dominatora, vec osobe koja je lecila neke svoje traume iz detinjstva,pa samim tim i njegova potreba da ih nahrani, da je siguran da su dobro, da ima kontrolu nad njihovim zivotom i da se brine o njima..Po onome kako si ti opisala dominatore, ne bih rekla da je Kristijan jedan od njih, osim mozda te preterano izrazene ljubomore i vernosti samo jednoj zeni koja i nije bas tako cesta kod muskaraca (ako je uopste i ima negde) 🤢...On je samo preterano nesiguran u sebe kao muskarca i ne zna kako da iskaze svoju muskost, delom zahvaljujuci Gospodji R. koja je bila u njegovom zivotu u pubertetu i pokazala mu pogresan nacin, kao majcinska figura, jer svi znamo sta mu je bila majka i kako je on doziveo svoje "plemenito" poreklo, a Gospodja R. je bila pribliznija slici zene sa kojom on moze da se poveze ,nego li Grejs koju je smatrao nedostiznom a sebe nedostojnim njene ljubavi..
Sada, na kraju, kada bolje razmislim o svemu, Kristijan je samo neko kome je bila potrebna ljubav, neko kome je bila potrebna svetlost, da ponovo oseti da nije sam i da na svetu postoje ljudi (zene) koji nisu zli, koji nisu isprljani, kojima moze da pruzi toliko mnogo i ucini ih svojim vecitim duznikom..mislim da je otud tolika zainteresovanost za Anu, koja ispunjava sve te uslove, i mada bi njen lik medju nama zenama bio nezanimljiv i ne bi mogla da nam bude ni konkurencija, ni najbolja drugarica, eto, iz bas tog razloga, spisateljica je oslikala bas takvu, a njenu unutrasnju boginju vise nalik nama, smrtnim zenama..a i Anin lik se kroz knjigu menja, poprima Kristijanovu tamu, od koje ona jedino u prvoj knjizi, cini mi se bezi..
I imam jos mnogo mnogo mnogo toga da kazem ali ostavljam to za neku dalju raspravu kasnije..(jer nije ni fer jer sam jedina koja je procitala sva tri dela 😆)

Daltoni thumbnail

Idem,obaveze zovu

Smeki,Dal,zelim da brzo ozdravite 🤗
Biki,je li gotova zimnica 😛 malo sam virnula caps,predivni su ❤️,
Nado,Drya smeta li vama ova promjena vremena 😎

Hvala..😃 🤗
Daltoni thumbnail

Originally posted by: nn027

Moja reakcija na clanak 😆

Raamislicu nego sta. 😉
Razmisljam ja vec neko vreme o tvojim juznim krajevima ali za sad je sve stalo na razmisljanju na zalost. 😕

Najdalje sto bih ja mogla da odem je mozda Beograd a znam da ti to i nije bas toliko blizu..ja imam lom familije tamo, pa bih nasla i smestaj bez problema...ali s obzirom na trenutnu situaciju i Beograd mi se cini veoma daleko..😕
Daltoni thumbnail

POSLEDICA PRE UZROKA: DA LI JE OVO PRAVI DOKAZ DA BUDUCNOST POSTOJI SADA?

24. septembar 2014. 11:31 Dodaj komentar

Kako e izgledati svet

Teko da neke tvrdnje mogu postati neverovatnije od ovog: dogadjaji koji se jos nisu dogodili mogu uticati na nae ponasanje! Parapsiholozi vec godinama iznose neobine tvrdnje o prekogniciji - znanju o nepredvidivim(?) buduccim dogadjajima.

Ali ovaj granicni fenomen je zadobio paznju glavne naucne struje dokumentom koji dokazuje njegovo postojanje zbog cega je postao prihvatljiv za objavljivanje od strane vodeccih casopisa socijalne psihologije.

Stavise, skepticni psiholozi, koji su pre objavljivanja pazljivo pregledali dokument, kazu da ne mogu pronacci neke znacajne mane. Moje licno stajaliste jeste da je ovo smesno i da ne moze biti istinito", kaze Joakim Kruger sa Univerziteta Braun u Providensu na Rod Ajlendu, a koji je o tome pisao na svom blogu na Internet stranici Psichology Today. Prva linija napada se odnosi na metodologiju i eksperimentalni dizajn. Ali, iskreno, nisam pronasao nista. Cini se da je sve u redu."

Rad, koji se pojavio u Casopisu za licnost i socijalnu psihologiju, je vrhunac osmogodisnjeg rada Darila Bema sa Univerziteta Kornel u Itaki, Njujork. Namerno sam cekao dok se nije pojavila kriticna masa koja nije bila statistika slucajnost", kae.

On to opisuje kao eksperiment koji je ukljucivao vise od 1.000 studenata dobrovoljaca. U vecini testova, Bem bi uzeo dobro proucavani psiholoski fenomen i jednostavno obrnuo postupak tako da bi se dogadjaj interpretirao kao uzrok koji se dogodio nakon ispitivanja ponasanja, a ne pre njega.

U jednom je eksperimentu studentima pokazan spisak reci i nakon toga su zamoljeni da ih se pokusaju prisetiti nakon cega im je receno da otkucaju reci koje su nasumicno izabrane sa istog spiska. Pomalo jezivo, studenti su ostvarivali bolje rezultate priseccajucci se reci koje bi kasnije otkucali.

U drugom istrazivanju, Bem je prilagodio istrazivanje o priming" - ucinku subliminalno predstavljenih reci kao reakciju osobe na neku sliku. Na primer, ako bi neko na brzinu pokazao rec ruzno", bilo im je potrebno vie vremena da odluce da li je slika macicca ugodna nego kada bi im bila pokazana rec prekrasno". Provodecci eksperiment unazad, Bem je otkrio da priming ucinak' deluje unazad u vremenu jednako kao i unapred.

Proucavajuci obrnuto u vremenu verzije priznatog psiholoskog fenomena je bio udar genijalnosti", kaze skepticni Kruger. Prethodno istrazivanje parapsihologije je koristilo posebna podesavanja kao sto su Ganzfeld eksperimenti u kojima bi volonteri slusali beli sum i prikazano bi im bilo jedinstveno vidno polje kako stvorili stanje koje navodno dovodi do efekata koji ukljucuju vidovitost i telepatiju. Suprotno tom , Bem je sve postavio kako bi pruzio testove koje psiholozi glavnih struja mogu proceniti citanjem.

Efekti koje je zabelezio su bili mali, ali statistiki znacajni. U jednom drugom eksperimentu, na primer, dobrovoljcima je receno da ce se na ekranu pojaviti erotska slika u jednoj od dve pozicije i zamoljeni su neka pogode o kojoj ce poziciji biti rec. Pozicija slike je birana nasumicno, ali dobrovoljci su tacno pogodili u 53,1% slucajeva.

Mozda ovo ne zvuci impresivno - cisto nasumicno pogadjanje bi, na kraju krajeva, bilo tacno u 50% slucajeva. Ali stabilan fenomen, kao sto je mogucnost niskog doziranja aspirina kako bi se sprecio srcani udar, je zasnovan na slicnom malenom ucinku, naglasava Melisa Barkli sa Univerziteta drzave Oklahome u Stilvoteru, a koja je tako'e pisala blog o Bemovom radu na Psichology Today.

Za sada se rad zadrzava dalje od javnosti. Ovaj dokument je prosao kroz nekoliko pregleda od strane nasih najpoverljivijih recenzenata", kaze Carls Dzud sa Univerziteta Kolorado iz Bouldera, a koji predvodi odeljenje redakcije Casopisa za licnost i socijalnu psihologiju koji je proucio dokument.

Zaista, iako je Bem samoprozvani disident" s dugorocnim interesom za paranormalne fenomene, on je takodje i cenjeni psiholog s reputacijom pazljivog sprovodjenja eksperimenata. Najpoznatiji je po teoriji licne percepcije koja tvrdi da ljudi zakljucuju svoje stavove iz vlastitog ponasanja na jednak nacin na koji procenjuju stavove ostalih.

Bem kaze da je njegove dokumente proucilo cetiri strucnjaka koji su predlozili neke dopune, ali ipak preporucuje objavljivanje. No ipak, casopis ce objaviti skeptican urednicki komentar uz rad, kaze Dzud. Nadamo se da ce podstaci ljude da pokusaju ponoviti ove efekte."

Bem tvrdi da je mrezno testiranje neuverljivo jer nije moguce znati da li je dobrovoljac zadatku posvetio dovoljnu paznju. Galak priznaje da je to ogranicenje u odnosu na pocetno istrazivanje, ali kae kako sada planira pracenje koje ukljuuje studente dobrovoljce koji ce preciznije ponoviti dizajn Bemovih eksperimenata prisecanja reci.Jedan neuspeli pokusaj ponavljanja je vec objavljen na Internetu.

U ovom istrazivanju, Dzef Galak sa Univerziteta Karnegi Melon u Pitsburgu u Pensilvaniji i Leif Nelson sa Kalifornijskog univerziteta Berkli, pokrenuli su mrezni ekran nazvan Laboratorija ponasanja potrosaca u nastojanju da ponove Bemovo otkricce u prisecanju reci.

Cini se da ce to biti samo prva razmena u zivoj raspravi. Bem kaze da ga je vise desetina naucnika vec kontaktiralo trazeci detalje o radu.

Vreme ce dati sud.

Daltoni thumbnail

PISMO DJEDA OSVOJILO SVIJET: Na savjete koje je podijelio svatko bi se mogao ugledati!

James K. Flanagan, knjievnik iz New Yorka ostavio je svojim unuiima dirljivo pismo u kojemu je nanizao savjete do kojih je dosao tijekom svog dugog zivotnog iskustva.

Najmladje unuce ovog divnog djeda ima 5, a najstarije 11 godina, no savjeti se odnose na njihov citav zivot. Djed je nazalost preminuo iznenada od srcanog udara, a pismo je objavljeno uz dopustenje njegove kceri Rachel Kreigton. Nedugo zatim odjeknulo je drustvenim mrezama i osvojilo svijet...

Dragi Ryan, Conor, Brendon, Charlie i Mary Catherine,

moja draga i mudra kcerka Rachell trazila je od mene da zapisem neke savjete za vas, one koje sam naucio u zivotu.

Pocinjem ovo pismo 8. travnja 2012., tocno na moj 72. rodjendan.

Svatko od vas je najljepsi dar Boga vasoj obitelji i cijelom svijetu. Sjetite se toga uvijek, posebno kad sumnjate u sebe i kad ste obeshrabreni.

Ne plasite se nikoga i nicega i zivite punim plucima. Slijedite svoje zelje i nade bez obzira na to koliko su teske i koliko se razlikuju od tudjih.

Ljudi cesto ne rade ono sto zele ili sto bi trebalo jer konstantno razmisljaju sto ce drugi misliti ili reci.

I zapamtite jos jednu bitnu stvar - ljudi koji vam ne donesu juhu kad ste bolesni ili ako nisu pored vas kad ste u nevolji, nisu bitni!

Svi smo mi sasvim obicni ljudi. Neki nose preskupu odjecu ili imaju velike titule ili moc i misle da su iznad svih ostalih, ali oni nisu tako mocni kao sto izgledaju.

Oni imaju iste sumnje, strahove i nade, jedu, piju, spavaju i prde, kao i sav normalan svijet.

Kad porastete i dobijete djecu, uvijek imajte na umu staru irsku poslovicu: Hvalite djecu i ona ce cvjetati!

Budite dobri i uvijek pomazite ljudima - posebno slabijima, onima koji su uplaseni i djeci. Svi oni nose neku svoju tugu i potrebno im je vase suosjecanje.

Nemojte se pridruziti vojsci ili bilo kojoj drugoj organizaciji koja vas trenira da ubijate. Rat je zlo.Sve ratove su zapoceli stari ljudi koji su prevarili mlade muskarce da mrze i ubijaju jedni druge.

Starci prezive i kao sto su zapoceli rat olovkom i papirom, zavrsavaju ga na isti nacin.

Citajte knjige koliko god mozete. One su predivan izvor uzivanja, mudrosti i inspiracije.

Uvijek budite iskreni.

Putujte kad god ste u mogucnosti, posebno dok ste mladi. Ne cekajte da imate dovoljno novca ili dok se sve kockice ne sloze. To se nikada, ali nikada ne dogadja.

Izaberite posao ili profesiju koju cete voljeti. Naravno, bit ce i teskih trenutaka, ali posao vam mora biti uzivanje.

Ne vicite! To nikad ne uspijeva, a povrjedjuje i vas i druge. Svaki put kad sam vikao, dozivio sam neuspjeh.

Uvijek ispunjavajte obecanja koja ste dali djeci. Nemojte govoriti "vidjet cemo" ako znate da je odgovor "ne". Djeca ocekuju istinu, dajte im je s ljubavlju i dobrotom.

Nikad ne govorite nekome da ga volite ako nije tako.

Zivite u harmoniji s prirodom: izadjite napolje, obidjite sumu, planine, mora, pustinje. To je veoma vazno za dusu.

Grlite ljude koje volite. Recite im sada koliko vam znace, ne cekajte da bude prekasno.

Daltoni thumbnail
POTPUNO TACNO..😃

Horoskop: Nasa kompatibilnost sa ljudima zavisi od zvezda pod kojima smo rodjeni

23. septembar 2014. 21:53 Dodaj komentar

ta kau zvezde

Trazite onog pravog? Veza vam nije uspela jer ste previse razliciti (ili previse slicni)? Mislite da vas ne voli onako kako biste vi hteli?

Naa kompatibilnost sa ljudima zavisi od zvezda pod kojima smo ro'eni. Zvezde i horoskopska kompatibilnost mogu da budu smernice kako lake da do'ete do harmonine veze. Zato vam donosimo savete koji mogu da vam pomognu da lake izaberete ljubav svog ivota ili da razumete svog sadanjeg partnera.

Napomena: Vasa kompatibilnost s ostalim znakovima Zodijaka zavisi i od podznaka i rasporeda ostalih planeta u trenutku ro'enja.

Ovan

Kako da ga zavedete: Ovnovi su dragi, velikoduni i paljivi i kod njih ete laskanjem daleko dogurati. Osim toga, oni su saoseajni i lojalni, sasluae vae probleme i pokuae da vam pomognu da ih reite, zato morate da prona'ete neto u emu vam je potrebna njegova pomo. Ponekad zna da kritikuje, da napreac zakljui i da radi stvari bez razmiljanja o posledicama, pa ete morati da mu pomognete da se izvue iz nevolje diplomatskim pristupom. On e to znati da ceni. Pomalo je ljubomoran, pa nemojte da ga izazivate preterano se druei s drugim pripadnicima suprotnog pola. Voli da ima kontrolu, pa mu je prepustite (barem prividno).

ta ne smete da radite: Nikad nemojte da ga kritikujete pred drugima! Ne solite mu pamet kako neto treba da se uradi, osim ako ne zatrai vau pomo. Ne budite posesivni ili ne kontroliite ga (jer on mora da ima kontrolu), radije ga pridobijte laskanjem. Tako'e, ne igrajte igrice s njim, kod Ovnova to ne prolazi. Budite prirodni. Dopustite mu da misli da on vue konce u vaoj vezi, a on e zauzvrat da vam ispune sve vae elje.

Slazete se sa: Lavom, Strelcem, Bikom, Vodolijom

Ne slazete sa: Jarcem, korpijom, Rakom

Neutralno: Ovan, Vaga, Devica, Blizanci, Ribe

Bik

Kako ga zavedete: Bikovi su materijalistike osobe senzualne naravi. Privui ete njegovu panju oblaei se u modernu, elegantnu odeu, kao i finim parfemom. Voli da poklanja cvee i druge sitnice, zato sa zahvalnou prihvatite sve njegove poklonie. Voli enstvene i otmene ene, pa zaboravite glasno i sva'alako ponaanje i pretvorite se u damu. On je romantiar i tradicionalista i tako eli da se ponaa i prema vama. Dajte mu razloge za to. Iako voli enstvenije ene, ne eli da budete bespomoni cveti kome treba konstantna panja. Pripazite da mu ne postanete emocionalni "teg".

Sta ne smete da radite: Iako je velikoduan i poklonie vam ta god poelite, nemojte da iskoriavate njegovu dobrotu, jer kad vas otkrije vau pravu narav, raskinue s vama bez razmiljanja. Isto tako, ne priajte mu o svojim bivim vezama i ne pravite ga namerno ljubomornim. To Bikovi ne podnose. Nemojte ni pokuavati da ga zasenite u javnosti na druenjima, za vreme izlazaka... Kad se odlui za neto, nema te sile koja e da ga odgovori, pa nemojte ni da pokuavate. Sve to ete postii je sva'a. Zapamtite, voli da se osea kao zatitnik, pa mu to dopustite.

Najbolje se slaze sa: Rakom, Lavom, Devicom, Jarcem

Ne slaze se sa: Ovnom, Blizancima, Vodolijom

Neutralno: Bik, korpija, Strelac, Vaga, Ribe

Koje su najgore ljubavne kombinacije prema horoskopu saznajte OVDE.

Blizanci

Kako da ga zavedete: Ovaj mukarac je mentalno bie i oboava da mnogo pria, zato delujte zainteresovano. Pokuajte da ne delujete kao da se dosa'ujete, nauite da sluate. On voli da razgovara sa ljudima, pa moe da se dogodi da vas pomalo zapostavi. Zato morate da nauite kako da se sami zabavite, esto me'u nepoznatim ljudima. Poznat je po ugovaranju vrlo "vanih" sastanaka na koje onda zakasni. Kada ustanovite koliko obino kasni, tada i vi do'ite toliko minuta kasnije. Blizanci vole da budu uvek neim zaposleni, ovo iskoristite pa mu dajte da obavi poneto i za vas. S obzirom da stalno smilja neto novo, sigurno vam u ivotu nee biti dosadno. A ako se posva'ate, on e ve smisliti neto originalno da vas oraspoloi kako biste mu oprostili.

Sto ne smete da radite: Nemojte ni pokuavati da ga zadrite na jednom mestu, radei iste stvari. Za njega je dosada gora od smrti. Nemojte pokuavati ni da ga verbalno nadjaate, to u njegovim oima ne moete. Naviknite se na to da e miljenje menjati iz dana u dan, pa se ne trudite da se raspravljate o tome. Saekajte dok ne zauzme stav sa kojim se i vi slaete. Ne pokazujte previe emocija u javnosti, to kod njega izaziva neprijatan oseaj. Priekaje dok ne budete sami.

Najbolje se slaze sa: Vagom, Vodolijom, Blizancima, Lavom

Ne slaze se sa: Rakom, Ribama, korpijom, Bikom

Neutralno: Jarac, Strelac, Devica, Ovan

Rak

Kako da ga zavedete: Voli osobe na svom mentalnom nivou sa kojima moe da vodi duge razgovore. esto menja raspoloenja, pa ga oraspoloite kad je loe volje ili uivajte s njim kad je dobro raspoloen. Veoma je intuitivan i moe da prepozna vae raspoloenje, zato ne glumite pred njim. Empatian je do te mere da preuzima vae raspoloenje i osea se isto u roku od nekoliko minuta. Ako ste sreni i on e da bude srean. Isto je i sa tugom. Voli druenja, ali konsultujte se s njim pre nego to dogovorite bilo ta.

Sta ne smete da radite: Nemojte da se zapustite jer on ceni lepotu. Postoje odre'ene stvari i verovanja do kojih mnogo dri, pa pripazite da ih ne vre'ate. Ne svaljujte na njega tu'i emocionalni prtljag jer e u trenutku da se rastui. Ne pokuavajte da dominirate, upotrebite diplomatski pristup.

Najbolje se slaze sa: korpijom, Ribama, Bikom, Devicom

Ne slae se sa: Ovnom, Lavom, Strelcem, Blizancima, Vagom

Neutralno: Rak, Jarac, Vodolija

Sta vam poruuje indijanski horoskop proitajte OVDE.

Lav

Kako da ga zavedete: Voli da bude u centru panje i okruen s mnogo prijatelja i oboavalaca. Nauite da ga oboavate, ali ne slepo. On osea da moe da osvoji bilo koga i bilo ta, vi se ne dajte i ostavite neko pitanje neodgovoreno. Vaa tajanstvenost e da ga izludi, na pozitivan nain. Naviknite se na to da e oko njega uvek da se vrte ene. Lavovi su po pravilu otvorene i iskrene osobe, pa biste lako mogli da proitate njegove namere. Voli dobru zabavu vie od ikog, pa budite spremni na urke svake nedelje. Tretirajte ga kao kralja, a on e vas za uzvrat da postavi na mesto njegove kraljice.

Sta ne smete da radite: Otvoreno e da se hvalie i da preteruje u tome, ali nemojte ni sluajno da ga ismejete zbog toga. On je kralj i kao takvog morate da ga tretirate. Ne pokazujte ljubomoru. Otvoreno e da vam kae koje vae navike mu smetaju, ne raspravljajte s njim o tome, ve ih promenite. Ne iskuavajte njegovu dominantnost ili snagu, Lavovi s tim ne znaju da se dobro nose.

Najbolje se slaze sa: Ovnom, Strelcem, Lavom, Vagom

Ne slaze se sa: Blizancima, Rakom, Ribama, korpijom

Neutralno: Bik, Devica, Jarac, Vodolija

Devica

Kako da ga zavedete: Pedantna Devica voli da reava probleme i da sre'uje stvari nakon to o tome dobro razmisli. Dajte mu sve podatke i vremena da o tome razmisli i reie sve vae probleme. Moda e ponekad da se ini distanciranim, hladnim i imunim na vae emocije ili suze, ali u stvari e da bude istinski zabrinut i pokuae da smisli nain kako da vam pomogne. Njemu je stalo, ali to pokazuje na drugaiji nain od veine ljudi. Moda e da postavi standarde kako bi trebalo da se ponaate, a vi to uinite. esto e da testira vae emocije, pa mu ih pokazujte otvoreno. Voli kad zna da raunate na njega i kada vam je potreban da vam pomogne u reavanju problema.

Sta ne smete da radite: Nemojte da ga ljutite, jer e da se naduri i da vas ignorie sve dok se ne smiri. Ne forsirajte diskusiju kad vidite da je zaokupljen svojim mislima. Dajte mu vremena i prostora za razmiljanje.

Najbolje se slae sa: Bikom, Rakom, Jarcem, Devicom

Ne slaze se sa: Blizancima, Strelcem, Vodolijom, Vagom

Neutralno: Ovan, Lav, korpija, Ribe

Vaga

Kako da ga zavedete: Ne voli da povredi tu'a oseanja, pa ostaje u vezi i kad je nesrean. Nauite da itate izme'u redova. Voli fiziku lepotu i tako procenjuje ljude, zato se ulickajte, sredite kosu, nokte, naminkajte se. Voli da daje savete i da pomae drugima da do'u do reenja svojih problema. Pitajte ga za savet, to e da godi njegovoj tatini. On je vie zaljubljen u samu re ljubav, nego li u oseanje ljubavi i to celokupno iskustvo. Odravajte plamen romantike malenim sentimentalnim sitnicama i dokazima ljubavi. Mrzi konfuziju i nered, pa odravajte mir i red, to se naroito odnosi na uredan dom. Za njega ete uvek da budete na prvom mestu i moraete svojski da se trudite kako biste zadrali taj status.

Sta ne smete da radite: Vage znaju da budu hirovite, to je rezultat njihove sklonosti konstantnog analiziranja svega oko sebe. Ne raunajte da e njegova odluka da bude konana, jer lako moe da se promeni. Kao to smo ve rekli, on voli da sve analizira, pa ne dopustite da vas to uzrujava, to ak moe da postane korisno ponekad.

Najbolje se slaze sa: Blizancima, Lavom, Vodolijom, Jarcem

Ne slaze se sa: Rakom, Devicom, Vagom, korpijom

Neutralno: Ovan, Bik, Strelac, Ribe

Skorpija

Kako da ga zavedete: On skriva svoje misli, znanje i oseanja duboko u sebi. Ispitivanjem neete da saznate nita, ve ete morati da se pomirite s time da ete o njemu saznati samo ono to sam eli da otkrije. Ima posebnu sposobnost itanja misli, pa se naviknite na to. korpije su strastveni u svemu to rade i u ta veruju, ukljuujui i seks. Ako ste hladni i nezainteresovani, neete dugo zadrati njegovu panju. Kada krene s dranjem pridika (to posebno voli), nemojte da mu protivureite ve pokuajte da elegantno promenite temu. Ima hipnotiku linost i ene se lepe za njega, a vi pokuajte da ne pokazujete ljubomoru. On je dominantan mukarac i uvek otvoreno pokazuje ta eli. Udovoljavajte svim njegovim manje bitnim prohtevima, ali zadrite svoj stav oko vanijih pitanja. Saoseajan je i paljiv prema onima do kojih mu je stalo, pa mu pokaite da cenite njegovu panju.

Sta ne smete da radite: Ne laite i ne prikrivajte stvari od njega, jer mu nee trebati mnogo vremena da pronikne o emu se tano radi. Izbegavajte lane izgovore kada eli panju od vas, jer e da je potrai negde drugde. Nemojte ga verbalno (niti ikako drugaije) provocirati bez razloga, jer moe da vas bezobzirno sree reima kao niko drugi.

Najbolje se slaze sa: Rakom, Ribama, Devicom, korpijom

Ne slaze se sa: Ovnom, Blizancima, Vodolijom, Strelcem, Vagom

Neutralno: Lav, Bik, Jarac

Strelac

Kako da ga zavedete: On je zabavan i drutven, a vi morate da budete lepa i pametna i da se dobro snalazite me'u njegovim brojnim prijateljima. Njegov entuzijazam i potreba za izazovom ga tera da uskae u nedovoljno dobro promiljene planove. Vi umesto njega saznajte neto vie o tome. On je romantian, ali samo povrno, pa ete morati da ga nauite ta to zapravo znai. On je i ekstravagantan u svemu to radi, zato ete morati da mu pomognete da obuzda troenje. Zbog svoje iskrene i naivne naravi ponekad je bez takta kad treba rei pravu stvar, ali znae da se kasnije ispravi i da kae ono to je trebalo onako kako to vi oekujete. Voli sport i prirodu i od vas oekuje da ga pratite u njegovim avanturama, koje su s njim zagarantovane.

Sta ne smete da radite: Nemojte nikad da stavljate u pitanje njegovu iskrenost i potenje jer se njima jako ponosi. Ne ismejavajte njegove neostvarive ideje i planove. Ono to sigurno nee da radi je da sedi ispred televizora na kauu. Nije taj tip i nemojte da ga na to prisiljavate.

Najbolje se slaze sa: Ovnom, Blizancima, Lavom, Vodolijom

Ne slaze se sa: Rakom, korpijom, Jarcem, Ribama

Neutralno: Bik, Vaga, Devica, Strelac

Jarac

Kako da ga zavedete: On je metodian i organizovan, pokaite mu da ste sposobni da organizujete svoj ivot po strogom rasporedu. Konvencionalan je, praktian i delotvoran. Pokaite da znate da dobro baratate svojim finansijskim sredstvima. Vana mu je porodica, pa ga predstavite svojim ukuanima, priajte mu o vaoj istoriji i celom porodinom stablu. Jarac se vodi onom "delo je vanije od rei" to se ljubavi tie, tako da ete retko moi da ujete ljubavna aputanja iz njegovih usta. Voli da ga uveravate, pa ne odustajte kada elite neto. Mogu da pate od manjka samopouzdanja i treba mu neko ko e da mu stalno die samopouzdanje.

Sto ne smete da radite: Komplimentima kod njega neete daleko dogurati. Ne oekujte brak na brzaka jer on voli sre'enu situaciju na podruju karijere pre nego to vam pokloni prsten. Ne prisiljavajte ga na to. Ne voli spontane i nepredvidive osobe. Zadrite samokontrolu i rezervisanost. Ne oekujte da ete kod njega moi da uvedete novi i radikalan ivotni stil, on je preveliki tradicionalista.

Najbolje se slaze sa: Bikom, Devicom, korpijom, Jarcem

Ne slaze se sa: Ovnom, Blizancima, Strelcem, Vodolijom

Neutralno: Rak, Lav, Vaga, Ribe

Sta vam poruuje kineski ljubavni horoskop proitajte OVDE.

Vodolija

Kako da ga zavedete: Kada vidite da gleda u prazno, misli su mu verovatno odlutale 50 godina unapred u budunost. Tada ga neno podsetite da se spusti na zemlju. Nema jednog najboljeg prijatelja jer sve ljude smatra prijateljima, iz kojeg god sloja drutva bili. Budite otvoreni za mnogo novih poznanstava. On je veoma mistina i duhovna osoba kojoj treba sloboda za promiljanje sveta oko sebe. Nasluaete se raznih teorija i ideja koje su radikalne i u veini sluajeva nemogue, a vi se na njih samo smeite i budite mu oslonac. I da, smete da postavljate pitanja. Njegove privatne misli i oseanja su skriveni, ak i kad vas voli, nee vam to pokazati. Prilagodite mu se, pa i vi ne pokazujte otvoreno emocije, pre se ponaajte kao prijateljica ili devojka s kojom je u otvorenoj vezi. Kad oseti da ta veza funkcionie bez ikakvih oseanja posesivnosti ili ljubomore s vae strane, opustie se i predati samo vama. Kada se osea sigurnim da moe da ivi pored vas bez da rizikuje svoju slobodu, postae vam veran pratilac. Veliki je optimista i ako se loe oseate, nee stati dok vas ne oraspoloi. On sve analizira, pa kako bi mu bilo zanimljivo budite pomalo tajnoviti. Pustite da vas upoznaje, malo po malo.

Sta ne smete da radite: Ne budite posesivni, previe emotivni i zavisni od njega. On eli partnerku koja moe da se brine sama o sebi. Ne voli kad mu neko zadire u privatne misli, sam e da ih podeli sa vama kada to poeli. Veliku panju pridaje poverenju to znai slobodu za oboje, nemojte da izigrate dato poverenje jer neete moi da ga povratite. Ne ismevajte njegove futuristike ideje jer ete time da mu pokaete da niste na istoj talasnoj duini".

Najbolje se slaze sa: Blizancima, Vagom, Strelcem, Vodolijom

Ne slaze se sa: Bikom, Rakom, Devicom, korpijom, Jarcem

Neutralno: Ovan, Ribe, Lav

Riba

Kako da ga zavedete: On je oseajan i intuitivan, zanimaju ga duhovne stvari, okultno, astrologija i sve u vezi sa tim. Spomenite neku od ovih tema i moi ete da razgovarate satima. Saoseajan je i svako moe da se osloni na njega i da rauna na emocionalni oslonac. Veliki je sanjar, ali retko kada zaista neto i preduzima. Tu e biti potrebno dosta motivisanja s vae strane kako biste ga pokrenuli. On je pravi romantiar i ceni veeru uz svee ili maenje ispred kamina i ako to volite, savren je za vas. Divi se lepoti, lepoti svega - od cveta, preko prekrasnog krajolika do antikviteta. Oblaite se lepo i okruite se lepim stvarima kojima on moe da se divi.

Sta ne smete da radite: Ne preoptereujte ga tu'im problemima, njemu treba distanca od toga. Ne uskraujte mu trenutke preko potrebne samoe, jer on tako puni svoje baterije. Odlian je slualac, ali ne drite monologe, ima i on mnogo toga zanimljivog da kae. Otvorenog je uma, bez predrasuda, pa ne oekujte od njega tra partije i osu'ivanja drugih ljudi.

Najbolje se slaze sa: Rakom, korpijom, Jarcem, Bikom

Ne slaze se sa: Blizancima, Lavom, Ribama, Strelcem

Neutralno: Ovan, Vaga, Vodolija, Devica

OVDE proitajte kako izgleda ljubavni odnos dva ista horoskopska znaka.

Edited by Daltoni - 10 years ago