Hvala Dal na upozorenju 🤗
Nema na cemu, bolje je za tebe da znas i da budes spremna nego li da pomislis da je Arnav imao nesto s njom,a nije tako..😃
Bigg Boss 19: Daily Discussion Thread - 17th Oct 2025
GREENE FLAG ⛳
What will Yuvraj do?
Yeh Rishta Kya Kehlata Hai October 17, 2025 EDT
This is concerning.
KUJILI STARTED 18.10
i support farhana
Yeh Rishta Kya Kehlata Hai October 18, 2025 EDT
Kyunki Detailed Written episode Oct 16. Pics attached (Hindi captions)
Mental health club - Only Positivity allowed 🌟
Debate between Kareena-Ranbir fans about who's better?
Alia and Ranbir to move to their new house - Krishna Raj
Anupamaa 17 Oct 2025 Written Update & Daily Discussions Thread
Story- Tortoise to Rabbit😜
Alia channeling Gangubai in this scene from RRKPK!!!
Acha wala gunda
Deja vu ? Do you get Deja vu ?
Mera Armaan toh Green Flag Hai😌✅
Wanna see post leap trp ?????? Geetu vs Abhimaan romance who won??
Buddhiya Ka Naya Roop
Hvala Dal na upozorenju 🤗
Zavrsila sam jutrosnje analize i dobila dozvolu za op.
hebi ga moraju me dopingovati krvlju pred oper.i spremiti velike zaliheali inter.je misljenja da nebi islo dalje ovako,tako da i on smatra da je moja odluka ispravna 😃
NE MORATE DA SE ODREKNETE SLATKIA
- Mnogi ljudi koje poznajem misle da eer izaziva rak, i da treba da ga izbegavaju po svaku cenu. Istina je da kancerogenim elijama treba eer da bi rasle, ali kada mi prijatelji ponosno kau "Potpuno sam izbacio eer iz ishrane", ja im objasnim da ne moraju to da rade. To ne znai da treba da se prepustite gaziranim piima i kapkejksima, jer podaci pokazuju da ishrana sastavljena od praznih kalorija poput slatkia i takvih napitaka moe da povea rizik od raka. Ali ako se hranite pravilno, i u tanjiru uvek imate dobre namirnice, sasvim je u redu sa se ponekad poastite slatkiem - preporuuje dr Nam Tran, neuro/onkolog i hirurg sa Floride.
SUMNJIVI REZULTATI PAPA TESTA? PRESTANITE DA PUITE, ODMAH!
- Oko 80 procenata ena je bilo izloeno HPV virusu pre nego to do'u u sre'nje godine, tako da me uopte ne udi kada ujem od prijatelj da to imaju. Veina ena sa ovim virusom ne dobije rak grlia materice. Ipak, nije retkost da neko ode na papa test, i dobije abnormanle rezultate koji mogu da pokau i predkancerozno stanje. To ne znai da rak mora nuno da se razvije. Predkancerozne elije mogu da se odstrane, a pacijent mora da ostavi cigarete kako bi umanjio mogunost da se sve to ponovi. Istraivanja su pokazala da se karcinogeni iz duvana mogu pronai u enskom sekretu, a ti karcinogeni poveavaju verovatnou da e vam HPV virus zaista i natetiti - kae dr Lauren Straiher, profesor ginekologije sa "Nortvestern" univerziteta u ikagu.
OBRATITE PANJU NA PRIJATELJE
- Prolog leta sam se lepo provodila sa prijateljima pored bazena, kada je jedan od mojih drugara proao pored mene, nosei na sebi samo kupai orc. Odjednom, primetila sam tamnu fleku na njegovim le'ima. Odmah sam mu rekla da mislim da ima melanom, a on mi je odgovorio da je to samo mlade. Kasnije je doao u moju ordinaciju, pregledala sam ga i zaista je imao melanom. Samo lekar moe da dijagnostikuje rak koe, ali svako moe da uoi promene. Zato su mesene samokontrole toliko bitne, a prijatelji mogu da nam pregledaju delove koje mi ne moemo da vidimo. Svaki mlade koji izgleda sumnjivo, pojavi se niotkuda ili je promenio boju ili veliinu, treba da bude razlog ada se obratite lekaru - savetuje dr Sandra Rid iz udruenja "Skin Cancer Foundation".
GRICKAJTE KOTUNJAVO VOE
- Ja uvek savetujem prijateljima i porodici da pojedu 30 grama bilo kog kotunjavog voa dnevno. Istraivanje koje sam upravo sproveo pokazalo je da ovo moe znaajno da smanji rizik od dobijanja raka. Moja studija je pokazala da ljudi koji su jeli oko 30 grama kotunjavog voa imaju 11 procenata manji rizik od dobijanja karcinoma, a bitno je da se ovo voe jede svakodnevno - kae dr arls Fuks profesor sa "Harvarda".
NE IZBEGAVAJTE KOLONOSKOPIJU
- Moji prijatelji koji se nikada nisu podvrgli ovom pregledu brinu o tome koliko je neprijatan. Ali, ja im uvek kaem da to nije razlog da se kockaju sa svojim zdravljem. Kolonoskopijom mogu da se otkriju neke promene i pre nego to prerastu u kancer, i onda odmah mogu da se lee. Trebalo bi redovno da krenete da se kontroliete od 50. godine, ili ranije ako va doktor smatra da je to potrebno. Zakaite pregled i odradite ga - savetuje dr Amanda Sardi, onkolog i hirurg iz medicinskog centra u Baltimoru.
SAMO JEDNA PROMENA U ISHRANI MOE DA BUDE DOVOLJNA
- Porodici i prijateljima uvek govorim da svee voe apsolutno mora da bude sastavni deo njihove svakodnevice. Studije su pokazale da je konzumiranje sveeg voa u tesnoj vezi sa smanjivanjem rizika od karcinoma. Me'u najbolje voe spadaju borovnice, maline, jagode, kupine, pomorande, grejfrut, limun, trenje i crveni grejfrut - kae dr Gerald Ger, onkolog/hematolog iz centra za leenje karcinoma u Nju Hempiru.
Dnevni horoskop
OVAN
Ona: Vaa pokretaka energija deluje na druge ljude. Razmiljate o prijatelju u znaku Vodolije.
On: Jedna osoba se nada da e sa vama da ostvari neto vie od prijateljskog susreta.
BIK
Ona: Nije dobar momenat da pozajmljujete novac. Period za poslovnu inicijativu.
On: Razmiljate o putovanju. esto ste nervozni i rasejani.
BLIZANCI
Ona: Pravite besmislene poslovne poeteze. elite da napredujete u karijeri.
On: Posao vam je na prvom mestu. Sklapate nova prijateljstva.
RAK
Ona: Od vas se oekuje brzo da reagujete na poslu. Pod stresom ste.
On: Situacije iz porodice i sa posla negativno utiu na vae raspoloenje.
LAV
Ona: Moe lako da vam se dogodi nova ljubav. Idete na neplanirani put.
On: U fazi ste kada moete da se zaljubite. Privlae vas novi izazovi.
DEVICA
Ona: Imate neobine susrete. Oseate se neracionalno.
On: Mnogo toga vam se deava to ne moete drugima da objasnite. An za zabvu.
VAGA
Ona: Oekuje vas novo ljubavno poznanstvo. Pojaana komunikacija preko drutvenih mrea.
On: Ostvarujete nova poznansta preko interneta. Spremni ste za nove izazove.
KORPIJA
Ona: Spremni ste da rizikujete na poslu. Oekuje vas neki novi vid usavravanja.
On: Inovativne vesti na poslu. Oekuju vas promene.
STRELAC
Ona: Imaete novo poznansto sa mukarcem vatrenog znaka. Neko vas poziva na zabavu.
On: Novani dobitak. Javlja vam se prijatelj iz prolosti.
JARAC
Ona: Dobro se oseate. Troite novac na stvari za lepotu.
On: Igrajte igre na sreu. Na poslu vas oekuju preokreti i odlaganja.
VODOLIJA
Ona: Mui vas nesanica. Jedan mukarac upo*no eli da vas osvoji.
On: Optereuje vas poslovna situacija. Vodite rauna kakve finansijske poteze pravite.
RIBE
Ona: Vodite rauna u kakve veze se uputate. Dan za prijatelje.
On: Neko e vam izjaviti ljubav. Avanturistiki ste raspoloeni.
Kada je Nikola Tesla odlucio da ostane nezenja, javili su se brojni radoznalci zeljni da saznaju zato se ovaj genijalac odlucio na samacki zivot.
Ovo pitanje zanimalo je i njegove savremenike, te su ga novinari "Galvestion dejli njuza", 1924. godine pitali da li mu njegova inteligencija otkrila neke fatalne nedostatke u instituciji braka, koje nisu ocigledne "obicnom coveku". U razgovoru sa novinarima ovog lista Tesla je te davne 1924. godine objasnio "zasto se nikada nece ozeniti".
U nastavku teksta prenosimo najzanimljivije delove ovog intervjua.
"Oduvek sam smatrao da zena poseduje te nezne i suptilne kvalitete uma i duse, koje su je u tim aspektima cinile superiornijim od mukaraca... Stavljao sam zenu na pijedestal, i u tim nekim osobinama cenio sam je daleko vise nego mukarca. Divio sam se u podnozju kreature koju sam uzdigao na te visine, i kao i svaki pravi obozavalac, osecao sam se nedovoljno vrednim za objekat svog obozavanja".
"Ali sve to je bilo u proslosti. Sada, ova zena, neznog glasa koju sam obozavao je nestala. Na njeno mesto dosla je zena koja misli da je njen glavni uspeh u zivotu da bude to vise kao muskarac - u oblacenju, u ponasanju, u sportu i dostignucima bilo koje vrste".
U svim ovim razlozima, Tesla obrazlaze zasto se nikada nije ozenio. Gotovo je sigurno, da su i neko njegovi savremenici koji su ove razloge procitali govorili o tome da je njegov pogled na zenski rod izoblicen od godina koje je proveo u laboratoriji.
"Zene", kaze gospodin Tesla , "postaju jace od mukaraca,i fiziki i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom miljenju, najveca tragedija od svih jeste trenutna ekonomska situacija u kojoj su zene protiv mukaraca, i u mnogim slucajevima uspevaju da uzurpiraju njihova mesta u profesijama i u industriji. Ova rastuca tendencija zena da zasene muskost je znak civilizacije u propadanju".
"Praktino, sva velika dostignuca oveka do sada su bila inspirisana ljubavlju i posvecenoscu prema zenama. Mukarac je tezio velikim stvarima samo zato sto je neka zena verovala u njega, zato sto je zeleo da zadobije njeno divljenje i postovanje. Iz ovih razloga on se borio za nju i rizikovao svoj zivoz iznova i iznova".
Tesla u nastavku ovog intervjua prorice veoma mracnu buducnost sveta zbog novonastale zenske pozicije.
"Izgleda da je mukarac u ljudskom drutvu postao beskoristan. Evo, stvarno ne znam. Nasa civilizacija ce potonuti u jedno stanje koje se vidja kod pcela, mrava i drugih insekata - stanje u kome se mukarac surovo ubija. U ovom matrijarhalnom svetu bice uspostavljena vladavina zena. Kako zene preuzimaju dominaciju, mukarci su u njenoj milosti. Mukarac se smatra bitnim samo u funkciji produzavanja vrste".
Ipak, Tesla u ovom intervjuu zakljuuje da zene ovakvom situacijom i nisu previse zadovoljne.
- Deluje mi da i same zene nisu preterano srecne u ovoj novonastaloj slobodi. Pitanje koje se prirodno postavlja je da li su same zene tu pobednici ili gubitnici. Ne posmatram ovo pitanje samo sa muke strane, razmiljam o zenskoj strani toga - rekao je tada Tesla i ovu svoju tvrdnu dopunio recima:
"Nestalo je zadovoljstvo iz zivota zene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono to zeli, a sto cesto prevazilazi njene mogucnosti. One cesto zaboravljaju da ne mogu sve zene biti primadone i filmske zvezde".
Nakon ovog dvominutnog klipa verovatno cete dva puta razmisliti pre nego to ugasite svetla pre spavanja.
Ovo je dvominutni horor "Ugasena svetla" Davida F. Sandeberga, koji je jo od prosle godine, ali je u poslednje vreme postao ponovo viralan na internetu.
Vecina ljudi koja je komentarisala ovaj klip, nakon gledanja, kaze da je iskustvo bilo "traumatino".
polako me upoznajes 😆😆 ali da ti potvrdim 😃 jesam,pogledala sam 😆😆 i kao sto si pretpostavila nista od mene 😳😆😆ps.Biki,ajde podrzi me i reci da ne utice i na tebe 😳😆😆