Returning of the written off #17*invited only* - Page 36

Created

Last reply

Replies

1k

Views

50.4k

Users

7

4.7k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 12 years ago

Originally posted by: Daltoni

Nedeljni horoskop od 06. do 12. oktobra

Saznajte ta Vam zvezde donose u narednih sedam dana.

RAK

Ona: Ulazak Venere u Strelca donosi vam nove poslovne mogunosti i nije iskljueno da ete sara'ivati sa strancima. Zbog Marsa niste zadovoljni finansijskim primanjima jer imate vee trokove nego to ste planirali. Mnoge pripadnice vaeg znaka spoznae d aje pravi trenutak za proirenje porodice ili zapoinjanje zajednikog ivota. Biete iznena'eni povratkom nekim mukih osoba u va ivot.

nn027 thumbnail

17C
4C

Verovatnoa padavina: 28.13%
Vetar: Sever-Severoistok, Slab do umeren vetar, 3.8m/s
19C
4C
19C
12C
18C
13C
21C
13C
23C
10C
25C
12C

Ja sam trenutno u prolecu. To pokazuje i ova vremenska prognoza. Inace ja imam samo dva godisnja doba. Prolece i leto. Ostalo ignorisem.😃
nn027 thumbnail

10 dobrih naina da sebi skratite ivot

6. oktobar 2013.

Ako ste mislili da studenti vode najneuredniji ivot, prevarili ste se. Mnogi ljudi stariji od 30 godina ine neoprostive greke u odnosu prema svom telu.

Predstavljamo vam deset naina da sebi skratite ivot.

1. Meate alkohol i sedative
Meanje lekova za smirenje sa alkoholom (makar to bila samo jedna aa uz ruak) izuzetno je opasno i potencijalno smrtonosna.

2. Ne proveravate nivo eera u krvi
Broj osoba obolelih od dijabetesa tipa 2 raste iz dana u dan. Posledice mogu biti slepilo, amputacija ili zaepljenje arterija koje dovodi do infarkta i loga.

Zato je izuzetno vano da se na vreme kontroliete i primetite ovu podmuklu bolest.

3. Gojite se
Kako starimo, nae telo nam samo oteava gubljenje kilograma, jer se metabolizam usporava. Gojaznost dovodi do rasta krvnog pritiska, sranh oboljenja i niza drugih zdravstvenih tegoba.

4. Ignoriete znake infarkta
To to nemate bol u grudima, ne znai da moda ba u tom trenutku nemate infarkt. Kod ena se obino javlja oseaj nesvestice i zaustavljanja varenja, dok neke od njih osete teinu u stomaku ili probadajui bol na sredini grudi.

Bol se iri ka vratu, ramenu ili vilici. Kada je re o dijabetinom infarktu, bol se premeta u donji deo le'a.

5. Minimalno spavate
Ako suvie kratko ili nemirno spavate, moete imati mnogo vie problema nego to su natekli podonjaci i zevanje. Naime, procenjuje se da vie do 100.000 ljudi u Americi doivi saobraajni udes svake godine zbog spavanja za volanom.

6. Izbegavate vebanje

Treninge snage treba raditi minimum dva puta nedeljno, a svake nedelje treba da hodate najmanje 2,5 sata. U suprotnom rizikujete povien krvni pritisak, gojaznost, bolesti kostiju i miia, ali i slabije pamenje.

7. Nosite teret sveta na svojim pleima
Ako ste pod stresom i brinete o starim roditeljima i sopstvenoj deci, morate pronai nain da se opustite. U suprotnom, rizikujete depresiju, ali i psihosomatska oboljenja.

8. Imate pivski stomai
Viak kilograma koji se taloi oko struka naroito je tetan i naunici ga od nedavno smatraju glavnim indikatorom gojaznosti.

9. I dalje puite
Osobe stare izme'u 44 i 54 godine vie pue od mla'ih ili starijih od sebe. Teko je i zamisliti koji su izgovori za to.

10. Previe pijete
Alkohol teti telu na razne naine, ali malo je ljudi svesno njegovog efekta. On uveava rizik od pojave kancera, sranih bolesti, ciroze jetre, demencije, depresije i visokog krvnog pritiska.

Umereno treba piti samo crveno vino, jer je dokazano da doprinosi dugovenosti. Umerenim se smatra u proseku dva pia dnevno za mukarce ili jedno za ene.

Auuu pa "duvanje" uopste nije stetno 😃
nn027 thumbnail

Jednostavni naini da se sauvate od prehlade i gripa
04.10.2013. / Izvor: Net.hr

Dolazi sezona gripa i prehlade, stoga bi bilo dobro da imate na umu to sve pomae u ouvanju i jaanju imunolokog sistema.

Dolazi sezona gripa i prehlade, stoga bi bilo dobro da imate na umu to sve pomae u ouvanju i jaanju imunolokog sistema.
Neka vam stopala budu na prvom mestu
Nedavno objavljena studija otkrila je da rizik od prehlade moete smanjiti za ak 67 posto ako pazite da vam stopala budu topla. Naprimer nosite termo arape.
Mo breskve
Smrznute breskve prepune su vitamina C (ima ga dvostruko vie nego u narandama), to je itekako korisno u borbi protiv virusnih infekcija. Tanije, visok nivo vitamina C ubrzava leenje virusnih infekcija za ak 25 posto. Razlog? Vitamin C jaa osetljivo tkivo sluznice nosa i grla, te tako spreava prodor virusa i ujedno pojaava sposobnost elija imunolokog sistema pri unitavanju bakterija.
Piite dnevnik
Izbacite strahove i frustracije piui dnevnik 15 minuta dnevno, to e vam pomoi da ostanete zdravi. Razlog? Stres unitava imunitet, a izbacivanje stresa i negativnih emocija kljuno je za zdravlje, kau naunici.
Vezbanje
Hodanje, dizanje tega, ples, bilo koja aktivnost koju izaberete i bavite se njom pola sata dnevno pomoi e vam da smanjite rizik od prehlade za 50 posto, tvrde istraivai s Appalachian State Universityja.
Grgljanje slane vode
U nedavnom istraivanju japanski naunici su utvrdili da grgljanje slane vode 10 sekundi dvaput dnevno moe smanjiti rizik od virusnih infekcija za ak 34 posto. Dovoljno je staviti pola kaiice soli u dva decilitra tople vode.
Na'ite vremena za druenje s prijateljima
Studija s Pennsylvania's Wilkes Universityja utvrdila je da ljudi koji se svakodnevno drue s prijateljima imaju ak 75 posto manji rizik oboleti od virusnih infekcija.
Precrtajte prenu hranu
Pri prenju hrane stvaranju se trans masnoe koje mogu oslabiti imunoloki sistem. Pripazite i na trans masnoe koje se nalaze u gotovim proizvodima, pa svakako dobro pogledajte deklaraciju pre kupovine.
Probajte izbaciti tablete protiv bolova
Tokom sezone gripa i prehlade probajte izbaciti tablete protiv bolova, poput aspirina i ibuprofena, jer oni unitavaju leukocite, upravo one koji se bore protiv klica.
Popijte aj i to crni
Studije pokazuju da ljudi koji dnevno popiju dvije oljice crnog aja proizvode ak tri puta vie interferona, monih proteina koji unitavaju viruse.
Pranje ruku
Pranje ruku jedan je od glavnih naina zatite od gripa, stoga tokom dana ne tedite na sapunu i vodi.
Gledajte omiljenu seriju
Sedenje pred televizijom nije uvek gubljenje vremena. Naunici su utvrdili da gledanje omiljene serije smanjuje nivo stresa i ujedno smanjuje rizik od prehlade za neverovatnih 80 posto.
Dan ponite dorukom
ini se da je doruak ipak najvaniji obrok u danu. Naime, ljudi koji jedu doruak imaju dvostruko manju opasnost da se razbole.
Drite ruke podalje od lica
Ako se drite ovog jednostavnog saveta, mogli biste smanjiti rizik od prehlade ili gripa za neverovatnih 47 posto, pie ivillage.com.

Hahahhah Dal. Pa mi smo onda ovde na kolektivnom zadatku, smanjenju rizika od gripa. Osim sto nam je lepo ovo nase druzenje je i korisno. Znaci, serije, topik i mala setnja tek da se protegnu noge i nema gripa 😆

PS. Ja ga prosle zime nisam imala 😊
Edited by nn027 - 12 years ago
nn027 thumbnail

Koliko je Ernan licemeran,da toliko voli Marinu ne bi mogao da bude sa drugim zenama..u seriji su ga pokazali kao emotivca ,umetnicku dusu,ali i kao coveka koji ce uciniti sve da bi postigao cilj-bogacenje i Marina su dva osnovna..zaista ne razumem njegov lik..

Ma kakva ljubav Dal. Nema tu ljubavi. Tip je patoloski kompleksas koji je bio predmet ismejavanja u skoli. Smotana kukavica koji se bojao svoje senke. Sakriven u nekom cosku, posmatrao je iz prikrajka i mrzeo. Marina je samo jedna u nizu pobeda koje je zacrtao da ostvari. Novac , bogatstvo, moc i Marina. On ne voli. On poseduje. Ja u njemu ne vidim ni emotivca ni umetnika. On je hladan i proracunat. Umetnicke duse su osecajne i osetljive a on to nije. Njegovo ludacko prevlacenje gudalom po zicama je za mene zapravo jezivo.
nn027 thumbnail
Sto kaze Dal, tesko je izabrati slike na kojima je najlepsa kad je svuda lepa, ali ja cu pokusati da izdvojim neke. Nema veceras Bikice i capsa pa cu ovako malo da ulepsam topik.
😊

nn027 thumbnail
Kratak sadrzaj vecerasnjeg BB pregleda.

Bigg Boss 7 6th October 2013 Written Update

Day 21 of Bigg Boss 7 began with Salman Khan enjoying with house contestants. Arman Kohli received title of Ashik on which he was made to wear devil band. Anita Advani who was evicted on Saturday blamed Arman for not sticking to his words.

Salman Khan also showed video of Andy where he did tandav for 2 hours to get rid of his anger.

Teasing Pratyusha who wants to be a big actress, Salman Khan asked Pratyusha to do a skit along with Andy and Kamya.

Pratyusha, Andy and Kamya did good fun together enacting Saas Bahu and Samdhan.

Contestants were bought in katgrahi where other contestants were free to put blames. The exercise ended up with lot of fun.

Precap:
Bigg Boss removed even sleeping mattresses from the hell as a punishment to contestants who dishonoured Bigg Boss by their deeds.

Edited by nn027 - 12 years ago
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Dobra vam vece drugari🤗
nn027 thumbnail

Originally posted by: Bikica

Dobra vam vece drugari🤗

Bikice ❤️ Prizvala sam te 😊 Jesi li se spremila za put?

Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Ja sam malo preletela BB i evo sta sam zapazila,sledi jos jedan😉 Nisam jos otisla,sve sam pripremila i cekam 1h😆 Zato sam i za vas ovo pripremila😳malo mi je net los pa i snimak takav.
Edited by Bikica - 12 years ago