17.10.
Atul se brine za Asthu. Razgovara sa Ajju o Asthinom vencanju. Kaze da misli da bi trebao da se sastane sa porodicom Agnihotri i da porazgovara sa njima o vencanju. Kaze da moraju da razmisle o onome sta su im oni rekli. Kalindi: Kao da je bilo jucer kada je Astha bila dete, a sada se udaje, ne mogu da verujem. Atul je gleda i smesi se. Astha ih cuje sta pricaju i place. Svi gledaju u Asthu. Kalindi je zagrli. Astha: Ja ne zelim da idem i da vas sve ostavim
, tebe, tatu i Ajju. Ajju:" Dobro, ja cu reci Shloku Ne, Astha ne zeli da se uda za tebe." Astha: Ne! Svi se smeju. Astha se posrami i odlazi.
Anjali pita Sojal koliko joj treba da spremi hranu. Sojal: Ja sam mislila, Astha doci ovamo nakon 10 dana, da li ce ona moci da se prilagodi i nauci pravila ove kuce? Anjali: Ja cu je naterati da bude onako kako ja zelim, otezat cu joj zivot u ovoj kuci. Nije lako postati clan u kuci Agnihotri. Sojal se smesi.
Shlok je doveo Asthu negde. Ona ga pita da joj kaze gde ju je to doveo. Astha ima vezane oci, Shlok joj skine povez i nestane. Astha ga zove i pita ga gde je? Shlok: Neces imati bolju priliku i bolje mesto da kazes sve sta ti je na srcu. Zelim da to cujem od tebe! Ja cekam!! Astha gleda, on joj prilazi i kaze: Hajde, reci mi! Prilazi joj blizu.Astha ga gleda...muzika svira...gledaju se...Shlok se smesi...Astha je sramezljiva, grli ga. Pogleda ga i pobegne.

Astha se zaustavi. Shlok joj pridje blizu. Shlok: Reci mi. Astha se smesi i grli ga. On insistira. Astha: Volim te. Shlok se smesi. Zaustavi je i gleda je. Shlok: Reci to jos jednom dok me gledas u oci. Astha je sramezljiva i gleda negde sa strane. On joj uzme lice medju dlanove i kaze Reci mi. Astha: Volim te! Zagrli ga stidljivo. Kaze mu to mnogo puta. Zvoni joj telefon. Zove je Anjali. Shlok prekine poziv. Astha: Zasto si prekinuo poziv? Bila je to Anjali, sada ce ona misliti da sam ja prekinula poziv. Shlok: Ti moras da izaberes nekoga od nas: ili mene, ili moju majku. Astha: Ja cu izabrati tebe, ali ja treba da zivim u tvojoj kuci, i ne mogu se prema njoj ponasati bez postovanja.

Shlok: Nemoj da mi kvaris raspolozenje pominjuci mi njeno ime. Shlok: Ovi trenucui pripadaju meni, cak i ako umrem. Astha mu stavi ruku na usta i kaze mu da ne govori tako, i da ce njih dvoje biti zajedno citavog zivota. Anjali je ponovo zove. Astha prica sa njom. Anjali joj kaze da dodje kuci pre tri popodne. Astha joj kaze da ce doci uskoro. Anjali: Zelim da ti objasnim pravila kuce pre vencanja, ti ces biti snaha Agnihotrijevih, treba da se tome prilagodis. Shlok prekine poziv. Astha: Sta je to? Ona ce misliti da sam joj ja prekinula vezu. Astha grli Shloka i moli ga da ne bude ljut. Shlok joj drzi ruke i kaze joj da mu ona mora obecati da nece nikome da dozvoli da dodje izmedju njih. Astha mu to obeca. Shlok joj uzme telefon.

Astha ga uzme natrag i nasmesi se, Ona mu kaze da sada mora da ide jer treba da stigne kod njega kuci pre 3. Shlok kaze da podje sa njim jer ima jos jedno iznenadjenje. On joj prekrije oci rukama i kaze joj da ce da je obaspe sa mnogo ljubavi. Pokaze joj fotografije. Astha je iznenadjena i place od srece. Grli ga. Astha: Volim te i hvala ti sto si dosao u moj zivot i ucinio ga posebnim. Shlok: Ovo je samo pocetak. Ona nesto vidi i pita ga da li j e to jos jedno iznenadjenje? Astha: To je model kuce. Hvala ti. Shlok: nemoj da mi se zahvaljujes jer ja cu ti priredjivati iznenadjenja celoga zivota, jer cu tako da dobijem dodatne zagrljaje. Ona ga pita da li je to njihova kuca? On kaze da jeste. Pricaju o kuci i Astha je stidljiva kada Shlok prica o njihovoj spavacoj sobi. Gledaju se.

Shlok je privuce blize i kaze: Volim te, i brinut cu se da uvek budes srecna. Ima jos jedno iznenadjenje.Astha: Sta? Anjali ce da me ceka. Shlok: Poslednje iznenadjenje, i bolje je od prethodnog. Ona gleda u kucu. Shlok: Ja cu ostvariti sve tvoje snove. Maketa se skoro srusila i Astha je pridrzi. Anjali ceka na Asthu. Sojal je pita hoce li Astha doci? Anjali: Doci ce ona i nece nikada zaboraviti ovaj dan jer ce da zazali sto mi je prekinula poziv! Shlok dovodi Asthu u ashram. Kaze joj da ga tu saceka i on ce se vratiti samo da parkira auto. Astha zove Sojal. Sojal: Gde si ti? Mi te ovde cekamo. Astha: Zakasnit cu, molim te izvini me kod Anjali. Sojal: Mi ovde imamo odredjena pravila. Astha: Ja sada ne mogu da dodjem, ali doci cu uskoro. Sojal: Dobro, razgovarat cu sa Anjali. Astha misli kako ce Sojal da obavesti Anjali da ce ona da zakasni.

Precap:
Astha se izvinjava Anjali sto je zakasnila. Anjali je ne pusta da udje u kucu. Shlok dolazi iza Asthe.