Originally posted by: Daltoni
I ja bih to puno volela...bas bih dosla da znas, pa makar i samo jednu kasicicu probala..Obozavam slatko od bilo cega..na zalost ne umem da spremam nista od toga (nije da sam ikada pokusala)
Znas li neki recept da stavim makar karfiol ove jeseni, moracu da idem da kupim neko bure prvom prilikom za to ?
Veruj da slatko nije tesko napraviti draga,malo je od sljiva zeznutije,ima posla,guliti ih pa stavljati u krecnu vodu,potom dobro isprati i najtezi deo vaditi polako kospe s'tim da ne pukne sljiva da ostane cela. I potom u uspinovani secer sa vodom spustiti,na laganoj vatri skidati penu,kuvati dotle dok sa varjace bude padala dve kapi lagano jedna za drugom,pred kraj na 5 min dodati kriske limuna i vanilin stapic. skinuti i prekriti mokrom krpom dok se ohladi.Potom u tegle.
Tako isti postupak vazi za slatko od breskvi,s'tim sto se one prepolove i tako izvade kospe,dok sa sljivama kospe vadis iglom heklaricom.
A sto se tice samog kiselenja karfiola imam negde recept,ja ga stavljam u tursiju inace samog ga ne kiselim,mada ga ja volim.😳
Ako pozelis da pravis slatko od necega ,slobodno me pitaj ja cu ti pomoci,objasniti u najsitnije detalje,nije mi tesko zaista.😳