Somewhere, over the rainbow #1 (Members Only) - Page 66

Created

Last reply

Replies

1k

Views

104.6k

Users

12

4.2k

Frequent Posters

NatalyMusketeer thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 3 Thumbnail
Posted: 11 years ago

Mama ❤️ hvala ti za prevod 🤗... zao mi je samo sto si izostavila onaj deo o mojoj borbi za SY ali nema veze, to je sad manje ili vise nebitno...😊

HAPPY JANMASHTAMI to all who celebrate...🤗
seetha74 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Dazzler Thumbnail
Thank you Vibha ! 🤗 S o ...i realised from your yesterday's sentences ...my dear friend is a Krishna Bhakt ...In Iskon ..there must be a big crowd ...how you got Darshan ? So prayers and Puja is over ? Taking a mid noon stroll here ?!
I have a fascination towards Krishna since my childhood ... for me ...he is flamboyant , capable of doing everything and anything for love , a lover boy at core ...in a way God of Love ! My first printed poems, a compilation of poems in Telugu ...based on Krishna Prema Tatvam ...Philosophy of Love ... Lord Krishna ...People appreciated it and ...I got recognition in literary circles because of this book ! Seems those days are gone ...migrated to Western side and settled here over the years ...yes still maintaining that touch ...but not as much as earlier !
Life has it's own way of moving forward ...to where ...we have no idea !😊
seetha74 thumbnail

Originally posted by: Nataly

HAPPY JANMASHTAMI to all who celebrate...🤗

Thank you Nats ...in a way it is a celebration of love and bonding !

Sneha.Love thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail + 2
Happy Janmashtami dear friends 🤗
Wishing you all the love and happiness on this beautiful day.
😊

Janmashtami Ki Hardik Shubhkamnaye

seetha74 thumbnail
Swaying In The Lap Of Eternal Love !
ANSH ss Part 5

http://www.youtube.com/watch?v=6crtsF9EgN0&sns=em

The song in the end ...
VM was prepared for us by Sai !
Manu prepared these pictures for all of us with great love !

My sincere thanks to both of my friends !

Usla je u kuhinju i otvorila straznji ulaz. Sluzavka je usla i pocistila sve i pitala Anandi da li joj je potrebna neka pomoc. Anandi je rekla da ne treba i ona je otisla. U medjuvremenu joj je Shiv ispricao svoj plan...Ici ce da vide Vinodovu farmu, koja se nalazila na obali reke Yamuna, a posle toga ce ici da posete Taj ! Ona se spremila i do devet sati su krenuli pravo prema Vinodovoj farmi. Put je trajao oko sat vremena, i kada su dosli, videli su da straznja vrata vode pravo na obalu reke. U okolini je bilo mnogo cvetnih basti, drveca mangoa i vrtova prepunih povrca. Ovaj deo prirode je odisao mirom, a zelena su se polja pruzala poput mekanih sagova koji su se topili u pogledu...bila je odusevljena tim cvetnim izrazajem prirode...komadic raja, koji ih je podmladio do dubine njihovih bica.

Poput deteta trcala je presrecno, od jednog mesta do drugog ! Dodirujuci cvetove kao da je pozdravljala samo Prolece, on ju je zadivljeno posmatrao kako trci i skace ! U svom odusevljenju priblizila se bunaru i pogledala u njega, kada je zacula glasni lavez pasa koji joj se priblizavao. Bila je uplasena i Vrisnula je i pozvala Shiva. On je zacuo njen vrisak i dotrcao je do nje a ona se privila uz njega ne pustajuci ga, zatvorivsi cvrsto oci od straha. U medjuvremenu je vrtlar dotrcao tamo, uveravajuci ih da se tri psa cvrsto vezana i da nema potrebe da se plase. Ona se opustila i odmakla se od Shiva sa stidljivim osmehom na usnama. Ponovo je pocela da se seta po vrtu.

Vidi Shiv, U Jaitseru drvece mangoa tek cveta, a ovde je vec rodilo plodovima koji su vec veliki poput limuna...pokusala je da ubere par mangoa, ali je grana bila previsoko. Shiv ju je podigao i ona je ibrala par komada. Dok ju je spustao polako na zemlju, zaustavio se na pola puta, i samo su oni znali sta su radili, male pticice su cvrkutale kao da su ih zadirkivale zbog njihovih romanticnih trenutaka...bili su srecni okruzeni dalijama, karanfilima, krizantemama koje su rasle na sarenom polju koje ih je okruzivalo...

U njenoj uvertiri na putu prema ljubavi, potpuno se izgubila u svojim osecanjima. Polako se otvarala prema novim radostima u svom zivotu...on je bio tu da je podrzi, da sada ostavi veliki trag u njenom ljubavnom zivotu...spreman da deli sa njom svu zivotnu radost !

Anandi, toliko sam gladan...hajde da odemo do kafane tu blizu i pojedemo nesto konkretno !

Bilo je vreme za cvetanje, polovina dana, posli su da utole svoju glad i rucaju u obliznjem klubu. Vratili su se do farme i kroz straznja vrats izasli na obalu reke Yamuna...poceli su da setaju i uzivaju u prelepom poslepodnevu, secuci ispod krosnji velikog drveca. Zima jos nije potpuno rekla dovidjenja...leto je jos bilo daleko...sada je bilo tako ugodno godisnje doba za zaljubljene...vreme zadirkivanja romanticnih dusica !

Sedeli su ispod Sirisha [Inga Saman] drveta I poceli da pricaju o prethodnom danu I onome sto se desilo...Anandi...zao mi je zbog onoga sto se jucer desilo...znam da nisi bila srecna zbog toga ! Obicno ni ja ne jedem ne-vegetarijansku hranu, i veoma retko konzumiram alkohol...ali jucer...oni su pripremili zabavu za mene, i morao sam to da ispostujem, izvinjavajuci se , pokusao je da joj objasni. Anandi je gledala u zemlju, izgubljena u svojim mislima, a onda je polako podigla svoj pogled, i pogledala ga sa osmehom, oklevajuci je rekla: Sve je ovo novo za mene, Shiv...ja nisam iz grada, sve te moderne stvari su nesto novo za mene, zato postoji ta doza nesigurnosti koja ce biti tu...ja pokusavam da se promenim i prilagodim tvom nacinu zivota, i ja znam...dati vise volis, i ds se ti pokusavas prilagoditi meni i da to radis vec duze vremena, ali ja moram da upoznam tvoj nacin zivota, posto si zavrsio skole u Londonu, rodjen i odrastao u bogatoj porodici...i tvoj ce zivotni stil biti drugaciji, ja cenim tvoje poglede za zivot, a sada postujem tebe jos vise, jer pridajes vaznost mojim recima i misljenju. Prosle sam noci bila uplasena, nizam znala sta ces uraditi, ali nakon sto sam te videla, i sada cula tvoje reci...dozvoli mi da objasnim nesto. Ja postujem tvoj nacin zivota, i znam da ces ti uvek davati duzno postovanje mojim pogledima na zivot. To uzajamno postovanje i razumevanje, ce opstati kroz ceo nas zivot. Neznim glasom mu je pricala o svojim osecanjima. Maleni talasi reke pazljivo su slusali njene reci. Njegova ljubav prema njoj se udvostrucila dok ju je slusao... Oko 3 sata popodne, nakon sto su se osvezili na farmi, popili su caj koji je pripremila vrtlareva zena, pripremljen sa svezom limunovom travom i sa dodatkom svezeg kravljeg mleka, sa uzitkom su ga pili ! Uskoro su krenuli za Agru u njihovom srebrno sivom mercedesu. Usli su na Yamuna autoput...i vozeci brzo stigli su do Agre za dva sata!

Nakon sto su se popeli do gornje stepenice i stali pred taj, na prvi pogled, sasvim obicni ulaz, Anandi je iznenada uhvatila Shivovu ruku, i potpuno osamuceno stajala tu gledajuci velicanstven spektakl koji se pruzao pred njenim ocima...pomislila je kako glavni ulaz izgleda bas kao veo na zeninom licu, koji treba nezno i delikatno da bude podignut sa njenog lica prve bracne noci, prema obicajima u Indiji, kako bi se otkrila lepota zene pod njim !!!

Rekla je: Shiv, vidi ovu veliku umetnost...umetnost ljubavi...ovo sto Rabindranath Tagore naziva "Suzan a obrazu vremena " !!!

Anandi, ovo nije samo deo arhitekture, poput ostalih velikih gradjevina, vec i ponosna strast imperatorove ljubavi uklesana u ovaj kamen." I dodao je To je proslava imperatorove ljubavi, sve do vecnosti, za zenu koju je najvise voleo...mislim da je to nacin na koji sve ovo treba da se ceni !"

Anandi je sa osmehom rekla: Da, to je simbol vecite ljubavi"

Taj Mahal izgleda drugacije lep iz razlicitih uglova, i u razlicito doba dana...na neki nacin simbolicno oslikava razlicite nacine kako se moze posmatrati prekrasna zena, poput tebe rekao je Shiv.

Poput mene? Kako??" zadirkujuci ga je pitala Anandi...kolutajuci svojim velikim ocima podignutih obrva.

Taj je ruzicast u jutro, mlecno beo u podne i zlatno zut uvece obasjan mesecinom. Te promene, kazu, oslikavaju promene zeninog raspolozenja, Anandiji!! Rekao je Shiv smeseci se.!

Hmmm...cini se da si napisao doktorat o zeninim raspolozenjima, Collector Saab !!"

Setali su stazom pored osvetljenog bazena oko koga su bile fontane, sve do mauzoleja koji je bio isklesan u nezno ruzicastom mermeru, i ukrasen polu dragim kamenjem, gde je u miru i lepoti ovoda raja pocivala kraljica sa svojim kraljem !

Prekrasno odrzavani vrtovi su se prostirali po celom kompleksi i do davali velicanstvenost i delikatnost tom spomeniku ljubavi, posvecenja i citoce. Usli su u vrt sa leve strane i seli na kamenu klupu !

Sa te strane, Anandi je posmatrala velicanstvenu lepotu Taj-a i mislila...

Nikada nisam smatrala da je rec Ljubav" mocna rec, kada je covek pogleda, ali jeste mocna...ja moram u to da verujem..ja to znam, jer sam volela i izgubila, cudno, postoji lepa i ruzna strana ljubavi !

Kakvo osecanje je to, koji osecaj pripadanja...koliki ce uticaj ljubav dati nasim zivotima ! Da bi potpuno razumeli ljubav, treba da se u potpunosti prepustimo i damo nekome...to je prava ljubav. Kada si u vezi, to je ono sta radiis, das toj osobi celu sebe. Pustis tu osobu da udje u mesto u koje nitko drugi nije krocio, u svoju dusu !

Ljubav ce pretvoriti nesto lepo u umetnicko delo, ucinit ce a i kisni dan bude lep i ispunjen toplinom, i ljubav ce nekako da ucini da ceo svet bude ocaravajuce mesto ! Kada je uzvracena, ljubav cini da osetis svu srecu ovog sveta, potpuno te ispuni kada si usamljen...daje ti pravi smisao zivotu...cini remek.dela po celom svetu ! Poput ovoga ovde, koji je replika kraljeve ljubavi !! Dok razmisljamo o ljubavi i zudimo za njom, i kada je dobijemo ...kako ce prekrasan biti zivot!!! Anandi je u potpunosti uzivala u Shivovom drustvu i toplini njegove ljubavi, i celo je vreme posmatrala zenu u daljini, koja je sedela duboko zadubljena u svoje misli na jednom uzvisenom podijumu.

Ta mlada zena je sedela tamo, potpuno izgubljena u svojim mislima..."Zasto sam ga volela...zasto sam mislila da je ljubav jedina, najbolja stvar u zivotu...to je bila zaludjenost...ili sam je prihvatila kao izazov, i glumila ljubav, samo da bihporazila sve oko sebe, posebno moje neprijatelje, tm oruzjem?...da li j e to moja iluzija?...voleti nekog znaci posedovati tu osobu...ne deliti sa njom...u cemu je moja greska?...Zelela sam ga za sebe, zelela da napreduje u zivotu...da procveta kao uspesan muskarac, odgovoran suprug...a sta je on uradio? ...prevario me, odbacio me, izneverio me, ostavio me tamo bez ikakvog opravdanja...bez ijedne reci...bez oprostajnog pisma...zasto...zasto se to meni desava...za mene sada ljubav znaci izdaju...ljubav znaci gubitak identiteta u ovome drustvu...ljubav mi je pruzila strasan zivot...

Zasto onda ljudi kazu da ljubav cini cuda na ovome svetu? Gledajuci u spomenik ljubavi, bila je obavijena melanholijom, i izgubljena u svojim tuznim mislima...tuznom zivotu...

U medjuvremenu, Anandi je vrisnula O moj boze!!" i iznenada skocila i pocela da trci prema toj zeni. Zena se trgnula i zaprepastila kada je zacula vrisak pored sebe i ugledala neku zenu koja je zgrabila njenog sina koji je bio na rubu uzvisenog podijuma, i spasila ga da ne padne odatle !...

Sta to radite gospodjo...ostaviti dete samo na ovome uzvisenju!? Vikala je Anandi na nju dok je zena zaprepasceno posmatrala svoga spasioca rekavsi: Anandi...to si ti? ...ovde!"

Nastavit ce se...

VM song ..

On the bank of river Yamuna... .the waves are singing the melodious evening raga [tune]

pesmuNa obali reke Yamune... talasi pevaju melodioznu, vecernju,

Repeat ...

Na obali reke Yamune... talasi pevaju melodioznu, vecernju, pesmu
Dreams are becoming true...

Snovi postaju stvarnost
I can see In your beautiful black eyes ...

Mogu da vidim u tvojim prekrasnim crnim ocima

While watching .. on the floral path in the moonlit river's dreamy waves shining ...

Dok posmatram...na cvetnoj stazi po mesecini, svetlucaju sanjivi valovi reke...

Think as if we are destined to live this moment together as if living a full life

Razmisljaj kao da nam je sudbina da zajedno zivimo u ovom zivotu
As if all our dreams have come true like the taste of a fully ripened sweet fruit..

Svi nasi snovi postaju stvarnost poput ukusa potpuno zrelog slatkog voca...

Our Love is capable of defeating even the fate ...

Nasa je ljubav sposobna da pobedi cak i sudbinu
True meaning of love is even the heart lost its existence when the love preoccupied it !

Pravo znacenje ljubavi je da cak I srce gubi svoje postojanje kada ga obuzme ljubav !

Never forget the story of happiest bliss of the soul when it was in love !

Nikada ne zaboravi da je nasa dusa u najvecem zanosu kada je u ljubavi !

Nikada ne zaboravi da je nasa dusa u najvecem zanosu kada je u ljubavi !
One beckoning smile of the lover is enough even for the fate to flourish ...

Jedan osmeh voljenog bica je dovoljan da se sudbina rascveta...
A small sigh of relief of the soul is an enormous victory even for us

Maleni uzdah olaksanja nase duse je ogromna pobeda ljubavi !

Even In the season of Fall ...in the cool winter, the flaming love will give us the warmth ...

Cak i kada nastupi jesen...ili hladna zima, ljubav ce nam pruziti toplinu...
Tender love blooms like small,fresh, budding leaves in the Spring season ...

Ljubav je tako nezna, poput malog, tek propupalog listica u prolece...
Don't forget the happiness of our hearts swing while listening to our love story!

Ne zaboravi srecu naseg srca koje se raduje kada slusa nasu ljubavnu pricu !
Repeat ..

Ne zaboravi srecu naseg srca koje se raduje kada slusa nasu ljubavnu pricu !

Translated beautifully by Branka [ loveansh ] .👏🤗

Edited by SEETHA.K - 11 years ago
Sneha.Love thumbnail

Originally posted by: SEETHA.K

Good Morning my dear Rainbow residents !Have a nice day !
Today is Janmashtami ...Lord Krishna's birthday !
The worship of Krishna is part of Hindu tradition , which regards Vishnu [Kanha ] as the Supreme God !
His discourses...
I am seated in everyone's heart, and from Me come remembrance, knowledge and forgetfulness. By all the Vedas, I am to be known. Indeed, I am the compiler of Vednta, and I am the knower of the Vedas...
."I am the conscience in the heart of all creatures
I am their beginning, their being, their end
I am the mind of the senses,
I am the radiant sun among lights
I am the song in sacred lore,
I am the king of deities
I am the priest of great seers..."

This is how Lord Krishna describes God in the Holy Gita. And to most Hindus he is the God himself!

krishna photo: Krishna krs26cls.jpg

Beautiful post Seetha ❤️ Happy Janmashtami to you and your family 🤗
Such a beautiful picture of Lord Krishna 😊
Let me translate what you wrote :

Dobro jutro moji dragi stanovnici Duge !Lijep dan vam zelim !
Danas je Janmashtami ...Rodjendan Lord Krishna !
Postivanje Krishna je deo Hindu tradicije , koja smatra da je Vishnu [Kanha ] Vrhovni Bog !
Njegovi postulati..

Ja se nalazinm u svim srcima, i od Mene dolaze secanja, znanje i zaborav. Po svim Vedama, o Meni ce se znati. Uistinu, Ja sam sakupio Vednta, i Ja poznajem sve Vede...

"Ja sam savest u srcima svih zivih bica
Ja sam njihov pocetak, sustina i kraj
Ja sam sustina svih osecanja
Ja sam sjajno sunce medju svetlima
Ja sam pesma u svetoj nauci
Ja sam kralj svih Bogova
Ja sam svecenik velikih proroka..."

Tako je Lord Krishna opisao Boga u zapisima Sveta Gita. A za vecinu ljudi u Indiji on sam je Bog !

Sneha.Love thumbnail

Originally posted by: Nataly

Mama ❤️ hvala ti za prevod 🤗... zao mi je samo sto si izostavila onaj deo o mojoj borbi za SY ali nema veze, to je sad manje ili vise nebitno...😊

Translation: Mama ❤️ thank you for translation 🤗 ...I am only sorry that you omitted that part about my fighting for SY, but doesn't matter, that is now, more or less, not important

Draga moja Natali ❤️ my sweet Baby 🤗...ja nisam nista izostavila, prevela sam sve sto je bilo u tom postu, no nakon sto sam procitala tvoj komentar...potrazila sam zvoj originalni post i videla da tamo ima vise toga, posto je Biki samo citirala ono na sta je zelela da odgovori. Tako evo ovde prevoda dela koji fali...😊

Translation:
My dear Nataly ❤️ my sweet Baby 🤗 I did not omit anything, I translated everything that was in that post. After I read your above comment I went and searched your original post, and saw that there is more there what you have written, and Biki only quoted those parts on which she wanted to reply, So here is translation of that part which was missing.😊

"Nasi snovi,mastanja i nadanja da vidimo SY❤️ ponovo zajedno u seriji ili filmu ne trebaju biti izgubljeni zbog raznoraznih okolnosti koja se desavaju..."
" Our dreams, musings and hopes to see SY
❤️ together again in a show or movie should not be lose because of the things that are happening now.."

Moj san da ponovno vidim moje obozavane ❤️SidYusha❤️ ponovno zajedno, kako na ekranu a tako i privatno, nikad i niko i nikakve okolnosti nece moci da izbrisu iz mog srca i moje duse...taj moj san ostaje u mom srcu i dusi ili do ispunjenja ili zauvek...⭐️
My dream to see my beloved
❤️SidYusha❤️together again, on the screen, and privately as well, nobody, under any circumstances, would never be able to erase from my heart and my soul...that my dream will stay forever in my heart and soul till its fulfillment.

"...nije mi zao ni jednog sekunda prevedenog vremena radeci to sve..."
I am not sorry not for one second of my time that I spent doing all this.."

Ovih godinu i pol dana koliko sam ovde na IF-u, manje ili vise neprekidno ratujuci kako protiv obojanih i same Dive a isto tako i protiv njenih vanzemaljaca, uz to neprekidno braneci i sa pravom velicajuci Pratyushu (i to ne samo na IF-u, vec i na mnogim drugim novinskim portalima), provela sam vise pod kaznom nego sto sam mogla neograniceno i slobodno da postiram i nikad nisam niti jednog trenutka zazalila zbog toga iako mi nije bilo nimalo lako kad sam skoro svako vece (ili noc) padala na lanci, katanci i laserski zraci... i ne zalim ni sada ali ne krijem ni moju bol zbog mog sadasnjeg razocarenja isto kao sto nisam krila ni moj bes na obojane, Divu i njene vanzemaljce...😡

In this year and a half, since I am here on IF, more or less, all the time, I spent fighting against Colors, Diva herself, and also against her aliens, while all the time defending, rightly so , Pratyusha (and that, not only on IF, but also on many other newspaper's portals) I spent more time under a sanctions, than I could write freely without restrictions, and I did not regret that for a one second, although it was not easy to be almost every night restricted with chains, padlocks and laser beams ... and even now I do not regret that, but I can not hide my pain, because of my present disappointment, the same how I was never able to hide my anger toward Colors, Diva and her aliens... 😡

"Kao veliki fan SY ❤️a to znaci kao para Siddharth i Pratyusha nikad nisam odvajala ili osecala vecu ljubav i naklonost samo jednom od njih,bilo da je to Sid ili Prats,jer kao sto sam predhodno navela zavolela sam ih zajedno kao par SY-znaci podjednako su u svemu oboje kod mene.I kao takve ja ih i sad odvojeno podjednako volim i obozavam i osecam isto kao i u paru SY❤️ "

As a big SY
❤️Fan, which means a couple Siddharth and Pratyusha, I never separated them, nor did I feel bigger love and affection toward one of them, whether toward Sid or Prats, because as I mentioned earlier, I fall in love with them together as a couple- SY, which means, they are equal in everything for me. And as such, I love them separately now, and adore them and feel the same, as when they were together..SY ❤️

Neospo*no, ti si Biki veliki SY fan i zbog toga i jesi clan ne samo SYFC vec i Duge isto kao i ja...niti ti niti ja nismo clanovi Sidovog AT-a vec smo se koncentrovale na ona mesta gde su oboje zastupljeni i ta sama cinjenica da se nazivamo SY fanovima dokazuje kako u tvom a tako i u mom slucaju, da smo ih zavolele zajedno kao par i da nasa ljubav i naklonost u apsolutno jednakoj meri pripada i jednom i drugom a u mom slucaju iskljucivo njima dvoma zajedno i to do bola...zato sam se i upustila u onaj rat protiv obojanih, Dive i vanzemaljaca jer one koje sam ja bas tako zajedno u paru toliko zavolela oni su razdvojili...

Without doubt, Biki, you are a big SY fan, and that is a reason why you are a member not only of SY FC but also this Rainbow CC, just the same as I...Neither you nor I are members of Sid's AT, but we concentrated our presence on that places where both of them are represented, and the sole facts that we are called SidYusha fans, prove in your case, as well as in mine, that we fall in love with them together as a couple, and that our love and affections belong equally to both of them, and in my case..only to two of them together,,,and that, till it hurts...that is the reason why I started that war with colors, diva and her aliens, because they separated those with whom I fall in love, while they were together...

bold Bikica
bold Nataly
bold Translation

Good evening mama ❤️ , thank you for the full translation...🤗 it means a lot to me...😊