Returning of the written off #53 Invited only - Page 37

Created

Last reply

Replies

940

Views

51.6k

Users

7

3.7k

Frequent Posters

Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Posted: 11 years ago

Originally posted by: smeker

Biki izvini ali svidja mi se kad pobudalis😃😭

Smekerice 😭 Na svaki nacin teram tugu..😭.to je borba...
Bikica_Biki thumbnail

Originally posted by: nn027

Hvala Biki .❤️
Sto se mene tice peskiric i ne mora. Poklonicu ga Smekici. 😉
Snasli bi se nekako i bez njega☺️

Nadice ma sta kazes znam ja da bi vi se snasli i bez pribora za tusiranje
Edited by Bikica - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Nadice ja skuvala nes.. i a ti??
I za tebe jedna
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Bikica

Nadice ma sta kazes znam ja da bi vi se snasli i bez pribora za tusiranje

😳

nn027 thumbnail

Originally posted by: Bikica

Nadice ja skuvala nes.. i a ti??

I za tebe jedna

Hvala Biki. U pravo vreme 😃
nn027 thumbnail
Edited by nn027 - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
ps.Veoma poucno-Nadam se da cete procitati😉

Jednom davno, postojalo je neko ostrvo gde su zivela sva osecanja: , Tuga, Znanje, i mnoga druga ukljucujuci i Ljubav. Jedan dan objavljeno je da ce ostrvo na kome zive osecanja biti potopljeno, tako da su se oni ukrcali na camce i otisli. Ljubav je bila jedina koja je ostala. Zelela da istraje sve do poslednjeg trenutka. Kada je ostrvo bilo skoro potopljeno Ljubav odluci da zatrazi pomoc. Bogatstvo je prolazilo pored ljubavi u velikom camcu. Ljubav je rekla: "Bogatsvo mozes li me povesti sa sobom?" . Bogatsvo je odgovorilo "Ne, ne mogu. Ima mnogo zlata i srebra na mom camcu. Za tebe ovde nema mesta." Ljubav je odlucila da upita Sujetu koja je takodje prolazila u prekrasnom camcu. "Sujeto, molim te pomozi mi.", a Sujeta joj je odgovorila "Ne mogu da ti pomognem ljubavi, sva si mokra i uprljaces moj prelepi camac". I Tuga je bila u blizini kada je Ljubav zatrazila pomoc "Tugo, povezi me sa sobom", "O Ljubavi, ja sam sada tako tuzna da mi je potrebno da budem sama." I Sreca je prosla pored Ljubavi, ali je bila toliko srecna da nije ni cula kada je Ljubav dozivala u pomoc. Odjednom zacuo se glas "Dodji ljubavi, ja cu te povesti sa sobom", to je bila neka starica. Ljubav se osecala tako blagosloveno kada se ukrcala na camac da je i zaboravila da pita staricu za njeno ime. Kada su stigli na kopno starica ode svojim putem. Kako se Ljubav osetila da duguje toj starici upitala je Znanje, takodje staricu "Ko je to bio sto mi je pomogao?" "To je bilo Vreme," odgovori joj Znanje. "Vreme?", ponovi Ljubav. "Ali zasto mi je Vreme pomoglo?" Na licu Znanja pojavi se duboki mudri osmeh i odgovori "Zato sto je samo Vreme sposobno da razume koliko je Ljubav velicanstvena
--------------------------
I svakoga jutra, kada mi ukrades prvu misao, ja upitam sebe: '' Posle koliko vremena zaboravimo na onog koga smo voleli? Koliko je vremena potrebno da prodje da bismo prestali voleti?!'' Dajte mi pescani sat... Mozda uspem izracunati...
---------------------------
Bikica_Biki thumbnail
POUCNA ZIVOTNA PRICA-takodje veoma korisna😉

Da li si ti sargarepa, jaje ili zrno kafe?
Cerka se zalila svom ocu na tezak zivot i rekla kako ne zna vise kako da se suprotstavi zivotnim problemima i teskocama, kako nema vise snage za borbu; jer cim resi jedan problem, vec je pred njom drugi i tezi od prethodnog.
Njen otac, koji je bio kuvar po zanimanju, odveo ju je u kuhinju. Uzeo je tri lonca, napunio ih vodom i stavio ih na vatru. Za kratko vrijeme voda u posudama pocela je da kljuca. U prvi lonac je stavio sargarepu, u drugi jaje, a u treci nekoliko zrna kafe, zatim ih je ostavio da se kuvaju neko vreme.
Cerka se nije mogla strpeti, jer nije znala sta njen otac tim postupkom zeli reci i dokazati.
Otac je iskljucio sporet, pa je izvadio sargarepu iz vode i stavio je u posudu, a isto je uradio sa jajetom i kafom. Pogledao je cerku i upitao: "Sta vidis?"
- "Vidim sargarepu, jaje i zrno kafe", odgovorila je.
Zatrazio je od nje da opipa sargarepu i osetila je da je sargarepa jako meka i krhka. onda je zatrazio da oguli jaje i videla je da je ono tvrdo i skuvano. Rekao joj je da pomirise kafu, a ona se nasmesila kad je osetila njen bogati miris.
-"Ali sta sve ovo treba da znaci"?, upitala je zacudjeno.
-"Znaj, kceri moja, da su i sargarepa i jaje i kafa prosli kroz isto stanje, boreci se sa istim neprijateljem -'kljucalom vodom', ali se svaki od njih suprotstavio na razlicit nacin.
Sargarepa je bila tvrda i jaka, ali je vrlo brzo omeksala i oslabila u kljucaloj vodi.
Jaje je cuvala njegova jaka ljuska, ali ne zadugo i ono se skuvalo u vreloj vodi i promenilo iz tecnog u tvrdo stanje.
Dok je kafa sasvim drugacija. Njeno zrno je ostalo isto, naprotiv - ona je uspela promeniti vodu! A ti??
Da li si sargarepa koja je naizgled jaka, ali, cim naidjes na manje prepreke i teskoce, oslabis i gubis snagu?
Ili si jaje mekog srca koje, kad naidje na probleme, postaje jako. Tvoja ljuska (spoljasnji izgled) se ne menja, ali se menja tvoja unutrasnjost tako da tvoje srce postaje tvrdo, jako i gorko?
Ili si zrno kafe koje izmeni vrelu vodu (a ona je izvor bola) tako sto je cini ukusnom i daje joj lep miris. Ako si kao zrno kafe, ti svoju okolinu cinis boljom, vrednijom, ti teskocu sebi olaksavas tako da ona bude olaksica umesto teskoce i problema, brige i tuge.
Razmisli, kceri moja, kako ces se suociti sa svim problemima i teskocama ovoga sveta?
nn027 thumbnail
Hvala Biki na pricama. ❤️

Bikica_Biki thumbnail
Laka i ugodna noc🤗

Ono sto jedan covek moze izdrzati, ne moze ni jedno zivo bice na zemlji. Slomi se u milion sitnih komadica, pa opet sastavi i nastavi
dalje. Potonucemo jos mnogo puta, ali i isplivati. Uz veru, nadu i ljubav u srcu!