Returning of the written off #51 Invited only - Page 96

Created

Last reply

Replies

1k

Views

52.8k

Users

6

4.2k

Frequent Posters

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail
Posted: 11 years ago

Ovo morate znati o tabletama za glavobolju

5. maj 2014. 12:02 1 komentar

Kako da prepoznate simptome

Glavobolja je problem koji poga'a sve vei broj ljudi, a statistike pokazuju da raste i broj prodatih tableta za glavobolju.

Verovatno i vi neretko posegnete za nekom od njih. Me'utim, da li su sve jednako dobre? Koju odabrati i na ta treba paziti? U tome e vam pomoi neke od sledeih informacija.

Da li su i jeftinije tablete podjednako efikasne?

Kratko i jasno - da. Iako ima onih koji veruju da tablete moraju da budu u glamuroznom pakovanju i da je potrebno da budu poznate kako bi bile efikasne.

Me'utim, to jednostavno nije istina. Postoje i manje poznate, ali jednako delotvorne tablete koje zapravo imaju gotovo identian sastav kao i skupe. Uvek obratite panju na sastav i, naravno, tablete kupujte iskljuivo u apotekama.

Pomae li kofein u tabletama?

Iako postoje istraivanja koja pokazuju da kofein zaista poboljava efikasnost tableta protiv bolova, neki strunjaci su skeptini. Neki ak tvrde da kofein stvara zavisnost, ali nema konkretnih dokaza za to.

Kako objanjava dr Dajls Elrington iz britanskog nacionalnog centra za migrenu, kofein e stimulisati mozak, ali najverovatnije nee uiniti da tablete za glavobolju bolje deluju.

Da li je doputeno uzeti tabletu na prazan eludac?

Sigurno vam je poznat scenario kada se ujutro probudite s glavoboljom i odmah poseete za tabletom. Me'utim, to je jako lo potez.

Tableta na prazan eludac remeti normalno funkcionisanje probave, podstie stvaranje kiseline u elucu i crevima pa biste vrlo brzo uz glavobolju mogli da imate i stomane probleme.

Da li treba li paziti na vreme uzimanja tableta?

Tablete protiv bolova nisu antibiotici koji se moraju piti u tano odre'eno vreme, me'utim neka vremenska pravila treba potovati, naravno, ako elite da vam lekovi deluju.

U pogledu glavobolje, vano je da tabletu popijete im osetite prve simptome da se glavobolja sprema jer kasnije, kad se bol ve razvije, tableta sporije deluje.

Ako je re o glavobolji koja se javlja kod ena tokom menstruacije, onda je tabletu potrebno uzeti i dan pre, naravno, ako znate da se kod vas javlja glavobolja tokom tih dana.

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

URNEBESNO

DANAS U ALO!: Slobin pogrebnik okupio Topalovice" iz bivse Jugoslavije!

Juce je odrzana "grobarijada" u Pozarevcu!

Drnda glogovim kocem see tortu u obliku mrtvakog kovega

Radia Mihajlovi zvani Drnda, koji je 2006. dovezao Miloevievo
telo iz Haga, organizovao skup vie od 300 vlasnika pogrebnih radnji.
Gosti su doekivani uz grobarsko kolo, a sluilo se Pantelijino peenje.

Reportau sa ovog urnebesnog skupa sutra moete proitati u "Alo!" novinama.

Kako radi najuspeniji srpski pogrebnik Radia Mihajlovi Drnda

Vae je samo da umrete...

Njemu pripisuju slogan: Vae je samo da umrete, sve ostalo je naa briga". Njegovo preduzee ima najvie pogrebnih vozila u Evropi. On je kralj grobara - Drnda.

Kad u Evropi umre neki gastarbajter iz naih krajeva, kau Oti'o kui sa Drndu". Drnda, krteno Radia Mihajlovi (61), vlasnik je pogrebnog preduzea Drnda internacional" i prevozi pokojnike iz belog sveta u zaviaj, mahom u istonu Srbiju.

I sam je bio na privremenom radu u inostranstvu kad mu je umro najbolji drug. On je organizovao transport njegovog tela i skupo ga platio. Video je da su pare u tom poslu. Dve godine kasnije, u Kuevu je otvorio svoju radnju, a danas mu je centrala u Poarevcu.

- Uveo sam nemaku disciplinu u poslovanje, iskustvo pokupljeno u svetu, i ono neto moje... - objanjava uspeh.

Drnda (desno) je uveo nemaku disciplinu u poslovanje
A da je uspean, jeste: ima radnje po celoj istonoj Srbiji, 22 specijalna mercedesa" i, to je vanije, dobar glas. Sve to jer je u praksi primenio onaj slogan s poetka teksta. U svakoj njegovoj radnji prodaju se sanduci i ostala pogrebna oprema, odea u crnoj boji raznih modela i veliina, i sve ono to asortiman jednog pogrebnog preduzea ini potpunim: umrlice, florovi, cvee... Ali kod Drnde" je jedan ugao u svakoj radnji rezervisan za osnovne potreptine: dezodoransi i sapuni, etkice za zube i brijanje, eljevi, ileti... i uz to ukusni neseseri ivih boja. Sve to, naime, prema lokalnim obiajima stavlja se u sanduk, da se pokojniku na'e na onom svetu, a Drnda se pobrinuo da olaka muku oaloenima.

U drugoj vitrini izloene su verne imitacije zlatnih burmi i prstenja, naunica, ogrlica i satova - sve namenjeno poslednjem ukraavanju i ostavljanju utiska na ive, ali ni to nije sve:

- Ako je pokojnik nosio tap, imamo razne modele. Kiobrane isto, i eire, kakete... - kae Drnda, razbijajui predrasudu o tome da se za ukop pokojniku obuvaju kartonske cipele.

- Traio sam i po Nemakoj i po Italiji, nema to... Nudimo prave po ceni od 1.800 dinara - kae poslovno.

A dokle ide briga za oaloene, svedoi podatak da Drnda prodaje i metle. Obiaj je, naime, da se po iznoenju pokojnika iz kue soba poisti iskljuivo novom metlom, pa je Drnda i na to mislio. U standardnu ponudu ulaze i ene koje e na grobu naricati. Obino se trae tri, ali Drnda moe da ih na'e koliko treba.

Naravno, spreman je da se prilagodi i specijalnim zahtevima: da muteriju pusti da legne u sanduk i proveri njegovu udobnost, da pokojnika, po elji porodice, proveze pored svih za ivota mu omiljenih mesta u gradu, da trubi pri ulasku u selo... Jedan je testamentom traio da mu na prvu godinjicu smrti organizuju slavlje, pa je Drnda naao ator, muziku, pevaicu u kratkoj suknji... Veselje je trajalo celu no!

A kad je u Poarevcu sahranjivan Slobodan Miloevi, kroz grad ga je vozio Drnda lino.

- Cvee je bilo nabacano na haubu da nita nisam video. Pored mene je iao tadanji predsednik optine i govorio mi: Drndo, levo... sad ispravi" - sea se tog dana... Slobin mercedes" i danas rodbina pokojnika najvie trai, iako je nabavio novije i luksuznije modele.

Edited by Daltoni - 11 years ago
Drya thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
OMB zvala ga je da bi mu dala pozivnicu za vencanje i jos da mu kaze da obavezno dodje 😭 🤬
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Drya

OMB zvala ga je da bi mu dala pozivnicu za vencanje i jos da mu kaze da obavezno dodje 😭 🤬

Sta !!! 😲
Kako cu ja to preziveti? 🤢

Edited by nn027 - 11 years ago
Drya thumbnail

Originally posted by: nn027

Sta !!! 😲
Kako cu ja to preziveti? 🤢

Uh tesko Badi,bas je teska scena 😳
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
NadicešŸ¤— Koja lepota
nn027 thumbnail

Originally posted by: Drya

Uh tesko Badi,bas je teska scena 😳

Ma kakav kolut... tegove cete mi vi dizati 😔 šŸ˜†
nn027 thumbnail

Originally posted by: Bikica

NadicešŸ¤— Koja lepota

Jeste Biki. Odusevila sam se kad sam je videla. šŸ˜›
Drya thumbnail

Originally posted by: nn027

Ma kakav kolut... tegove cete mi vi dizati 😔 šŸ˜†

Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Precap

Idem gledatišŸ˜‰
Zain in critical situation.. Aaliya prays to Allah to save her husband's life..