Dobar dan zelim svimaš¤Procitajtešhttp://www.bollywoodlife.com/news-gossip/bigg-boss-7-ex-contestant-pratyusha-banerjee-to-return-to-small-screen/
Napokon...Dace Bog da i ovog puta ne bude nosa..š
🏏T20 Asia Cup 2025: UAE vs Pak, 10th Match, Group A at Dubai🏏
BACK TO MUSSORIE 17.9
Bigg Boss 19: Daily Discussion Thread - 18th Sept 2025
HEALING SHUROO 18.9
Premiere - The Ba***ds Of Bollywood
Akash Ambani constantly holding radhika's hand and waist
Yeh Rishta Kya Kehlata Hai Sept 18, 2025 Episode Discussion Thread
🏏T20 Asia Cup 2025: AFG vs SL, 11th Match, Group B at Abu Dhabi🏏
Soo EMA or SR?
Anupamaa 17 Sept 2025 Written Update & Daily Discussions Thread
Deepika Removed From Kalki 2
Abhi-Ash Separation Rumours Is Garbage
Bollywood Celebrates Modi's 75th Birthday
The Ba***ds Of Bollywood - Reviews
Abhishek reminds me of young Puneet Issar
Nerdtastically Navratri (CC Game, Sign Up Open)
And Ranveer Singh was never the same anymore after that day
ABC Pulls Jimmy Kimmel Off Air for Charlie Kirk Comments
Who is more beautiful? Mariah Carey or Kareena Kapoor?
Buddhiya ki Nautanki
Dobar dan zelim svimaš¤Procitajtešhttp://www.bollywoodlife.com/news-gossip/bigg-boss-7-ex-contestant-pratyusha-banerjee-to-return-to-small-screen/
Dobro jutro!!
Dal vidim zavrsila si seriju,pa si morala da se lecis sa IPKKND š
Da..a i ti ces...š Jesi li zavrsila ili si to ostavila za veceras ?
]Ne znam hocu li stici da zavrsim danas,ali svakako cu se leciti,mada u poverenju da ti kazem,ja kad mi prekipi lepo odem pa gledam VM-e IPK-a pa se lepo smirim š
Da, to uvek pomogne..bilo da je privatni problem ili te iznervira radnja u seriji..š
Vidim ja, radicete vi meni kolut napred. Sva je prilika š
A Smeki...uvezbaj..š
Ja odgledala 42 epizode.. Treba li da ovo shvatim kao preporuku da ne gledam dalje?š
Ne Nado..obavezno odgledaj...bice trenutaka kada ces da nas psujes ali i kada ces biti raspamecena od naboja emocija...
Pa opet,ne mogu a da se ne zapitam,kako bi ova serija ispala da je glumio Barun..š
Ovan
Poljubac Ovna je energian, snaan i upeatljiv. Ovan inu ljubljenja pristupa oduevljeno i on zna kako da zapali partnera.
Bik
Bik se ljubi lagano, senzualno i vrsto. Bikovi vole pre samog ljubljenja da se maze ili da partnera uzmu za ruku.
Blizanci
Blizanci su promenljive prirode to se odraava i na njihov poljubac. Ipak, sigurno se neete razoarati jer su Blizanci vrsni u ovome.
Rak
Rakovi vole da se ljube, a vrlo esto su oni inicijatori poljupca. Bie vam lepo, ali vas nee ostaviti bez daha.
Lav
Ovaj poljubac e vas oboriti s nogu. Samo se opustite i prepustite.
Devica
Moe se rei da je poljubac Device savren jer je oseajan i paljiv.
Vaga
Vage vole da udovoljavaju partneru, ali oekuju istu dozu panje od partnera. Svaki poljubac ovoga znaka je jedinstven, pa je uitak zagarantovan.
korpija
korpije su strastvene, pa samim tim i njihov poljubac.
Strelac
Strelevi uvek ele vie od onoga to dobiju. Ukoliko elite da osvojite pripadnike ovog znaka ponavljajte poljubac bezbroj puta.
Jarac
Jarevi se ljube elegantno i prefinjeno. Ipak ukoliko elite da dobijete poljubac od pripadnika ovog horoskopskog znaka trebae vam mnogo strpljenja jer oni poljupce ne dele tako lako.
Vodolija
Oni vole poljupce koji su iznenadni i neobini. Ukoliko elite da im izmamite ovaj vid nenosti moraete da se pravite da niste zainteresovani kako biste ih privukli.
Ribe
Ribe e vas poljubiti samo ako lepo miriete. Ribe se ljube neno, oseajno i paljivo, a na vama je samo da im uzvratite na isti nain.
Afriko pleme ima divan obiaj (ilustracija)
Naime, ukoliko se desi da neko od pripadnika plemena uini neto pogreno i loe, oni ne osu'uju tu osobu. Upravo suprotno, trude se da joj pomognu, olakaju i podsete koliko u stvari vredi, a sve to na jedan veoma specifian i dirljiv nain.
"Dug ivot je pitanje stava" Foto: (ilustracija) | Foto: Profimedia.rs
Najstarija ena na svetu ivela je 122 godine i 164 dana a naunik an Mari Robin otkrio je da ona nikada nije radila nita naroito da bi sauvala zdravlje.
Tako je ean puila cigarete od svoje 21. godine, pila vino i jela okoladu nekoliko puta nedeljno sve dok nije napunila 119 godina!
Svoju dugovenost pripisivala je tome da se stalno smeje i ne nervira se.
"Ako ne moe da uini nita po tom pitanju, ne nerviraj se zbog toga", rekla je baka. Imala je tu sreu da ceo ivot bude u bogatim porodicama i nema mnogo stresa. ta nam to govori o raku i sranim oboljenjima?
Povezanost izme'u stresa i infarkta je odavno dokazana, ali pojavio se zanimljiv podatak. Prema studiji urnala psihosomatskih istraivanja ekstemno potiskivaje ljutnje bilo je najee identifikovana karakteristika me'u 160 pacijenata sa rakom dojke.
Ekstremno nizak nivo ljutnje u ivotu pokazao je ogroman broj ljudi obolelih od raka. Ovo pokazuje da potisnut stres i teskoba mogu da dovedu do raka, kao i da ubrzaju njegov razvoj.
Iako nema spora da je fizika aktivnost i zdrava ishrana izuzetno bitan deo vitalnosti, po reima bake i strunjaka postoji lek koji moe da se pije u neogranienim dozama - pozitivan stav.
Da se zamisli: Afriko pleme ima najlepu "kaznu" na svetu
Autor: Pressonline | 05.05.2014 - 08:22:00h | Komentara: 3Postoji jedno afriko pleme koje neguje moda i najlepi obiaj na svetu.
Afriko pleme ima divan obiaj (ilustracija)
Naime, ukoliko se desi da neko od pripadnika plemena uini neto pogreno i loe, oni ne osu'uju tu osobu. Upravo suprotno, trude se da joj pomognu, olakaju i podsete koliko u stvari vredi, a sve to na jedan veoma specifian i dirljiv nain.
Oni dolaze po osobu koja je sagreila, odvode je u centar sela, gde se potom okupi celo pleme i naredna dva dana svi provode priajui toj osobi o svemu dobrom to je postigla i uradila u ivotu.Ovo neobino pleme veruje da se svako ljudsko bie ra'a kao dobro, i da svako od nas u sutini jedino eli sigurnost, mir, sreu i ljubav. Ali, ponekad, u potrazi za ovim blagoslovima ljudi prave greke koje ova zajednica u stvari vidi kao vapaj za pomo onoga koji iste pravi. Zbog toga, oni se ujedinjuju u nameri da ga ohrabre, podignu, ponovo poveu sa njegovom pravom prirodom, podsete na ono to on zaista jeste! Oni svom blinjem pomau sve dok on ne shvati istinu na koju je zaboravio dok je greio, a glasi "Ja sam dobar"."Shikoba Nabajyotisaikia" jedan je od pozdrava koji oduvek ive u ovom plemenu."NABAJYOTISAIKIA" jeste kompliment koji je est u Junoj Africi, a znai "Ja te potujem. Ja te negujem. Znai mi!". Kao odgovor ljudi obinu izgovaraju "SHIKOBA" to se prevodi kao "Ja, stoga, postojim za tebe!".
Jedna nika doktorka je u pojanjenju vrste bolesti pacijenta napisala: "sve ga ukoilo", to je u ambulanti na Paliluli "slatko" nasmejalo medicinske sestre, ali i samog pacijenta.
Iako je re o anamnezi, odnosno "podacima koje pacijent daje lekaru o ranijem stanju svog zdravlja pre sadanje bolesti", neobian opis je slatko nasmejao sve koji su ga itali.
Pacijent I.N. (40) kae da se, pored svih muka tog dana, drugog dana Uskrsa, i on nasmejao u zdravstvenoj ambulanti u naselju Palilula gde se doga'aj zbio.
- Onako iskrivljen otiao sam u ambulantu jer sam Uskrs praktino preleao u krevetu zbog ukoenosti i bolova u le'ima. Dao sam dokument medicinskoj sestri da mi po tome da lekove u injekciji. Tad je ona poinje da se smejulji i pokazuje drugoj sestri koja se smejala zarazno. Gledam ja - ta je smeno? Em sam onako ukoen, iskrivljen i pogrbljen, em one se kidaju" od smeha - pria ovaj Nilija za June vesti.
Kae da mu je u prvom momentu pomalo bilo i neprijatno.
- Leao sam sa otkrivenim delom zadnjice i bee mi neprijatno. Mislim se ta li se smeju mojoj zadnjici? One, da bi opravdale svoje ponaanje, poturaju mi onaj papir pod nos gde pie sve ga ukoilo" i poinjem i ja da smejem. A, to se vie smejem, vie boli, ali u onoj situaciji stvarno je sve bilo smeno! Svi u ordinaciji smo se pokoili" od smeha - pria bivi pacijent i dokumentuje papirom smeni" doga'aj.
Inae, I.N. je sada potpuno u redu, jer mu je doktorka dala prave lekove koji su ga ispravili".
Anamneza je inae razgovor sa bolesnikom u cilju prikupljanja informacija koje su bitne za otkrivanje stvarne prirode bolesti i tano postavljanje dijagnoze.
To je medicinska vetina koja od doktora zahteva znanje i strpljenje. Ona mora da bude potpuna i najvaniji je deo postupka za utvr'ivanje bolesti, kae struna literatura o ovom delu medicinske struke.
- To podrazumeva prikupljanje podataka od pacijenta o tome kada su se pojavili simptomi, koji, da li ih je bilo ranije... da li u njegovoj porodici neko boluje od neega to bi moglo da se povee sa tim problemima, bilo da je nasledno ili prenosivo, a zatim i predlog za terapiju. Moglo je da pie u tom delu, na primer, Iijas (lat. Ischas, ischialgia) ili neto slino, a ovako napisana anamneza stvarno je smena - kae na kraju za June vesti jedan od zdravstvenih radnika - pojanjavaju lekari.
Neobican zakljucak lekara: "Sve ga ukocilo"
Autor Marko Smiljkovi Izvor Juzne vesti | Nis![]()
Jedna nika doktorka je u pojanjenju vrste bolesti pacijenta napisala: "sve ga ukoilo", to je u ambulanti na Paliluli "slatko" nasmejalo medicinske sestre, ali i samog pacijenta.
Iako je re o anamnezi, odnosno "podacima koje pacijent daje lekaru o ranijem stanju svog zdravlja pre sadanje bolesti", neobian opis je slatko nasmejao sve koji su ga itali.
Pacijent I.N. (40) kae da se, pored svih muka tog dana, drugog dana Uskrsa, i on nasmejao u zdravstvenoj ambulanti u naselju Palilula gde se doga'aj zbio.
Originalni dokument (klikni za uveanje)- Onako iskrivljen otiao sam u ambulantu jer sam Uskrs praktino preleao u krevetu zbog ukoenosti i bolova u le'ima. Dao sam dokument medicinskoj sestri da mi po tome da lekove u injekciji. Tad je ona poinje da se smejulji i pokazuje drugoj sestri koja se smejala zarazno. Gledam ja - ta je smeno? Em sam onako ukoen, iskrivljen i pogrbljen, em one se kidaju" od smeha - pria ovaj Nilija za June vesti.
Kae da mu je u prvom momentu pomalo bilo i neprijatno.
- Leao sam sa otkrivenim delom zadnjice i bee mi neprijatno. Mislim se ta li se smeju mojoj zadnjici? One, da bi opravdale svoje ponaanje, poturaju mi onaj papir pod nos gde pie sve ga ukoilo" i poinjem i ja da smejem. A, to se vie smejem, vie boli, ali u onoj situaciji stvarno je sve bilo smeno! Svi u ordinaciji smo se pokoili" od smeha - pria bivi pacijent i dokumentuje papirom smeni" doga'aj.
Inae, I.N. je sada potpuno u redu, jer mu je doktorka dala prave lekove koji su ga ispravili".
ta je anamneza?
Anamneza je inae razgovor sa bolesnikom u cilju prikupljanja informacija koje su bitne za otkrivanje stvarne prirode bolesti i tano postavljanje dijagnoze.
To je medicinska vetina koja od doktora zahteva znanje i strpljenje. Ona mora da bude potpuna i najvaniji je deo postupka za utvr'ivanje bolesti, kae struna literatura o ovom delu medicinske struke.
- To podrazumeva prikupljanje podataka od pacijenta o tome kada su se pojavili simptomi, koji, da li ih je bilo ranije... da li u njegovoj porodici neko boluje od neega to bi moglo da se povee sa tim problemima, bilo da je nasledno ili prenosivo, a zatim i predlog za terapiju. Moglo je da pie u tom delu, na primer, Iijas (lat. Ischas, ischialgia) ili neto slino, a ovako napisana anamneza stvarno je smena - kae na kraju za June vesti jedan od zdravstvenih radnika - pojanjavaju lekari.