Returning of the written off #67 Invited only - Page 6

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

45k

Users

7

3.5k

Frequent Posters

Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail
Posted: 10 years ago

Originally posted by: nn027

Al mu dobro stoji ova brada 😳

Ne da mu stoji 😳...Ovo od pre 3 dana..😃
Kety76 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Commentator Level 2 Thumbnail

Originally posted by: Daltoni

Vidite da je u pitanju metalna cinijica za hranu...sve sam ja to detaljno proucila 😉

a sta mu hrani sa ovom cinijicom 🤣
Daltoni thumbnail

Originally posted by: Kety76

Prica patrijarha Pavla koja pogadja u srce

Kad je zavrsio, upitali su ga sta to radi, a on je odgovorio da svaki put tako jede i ispricao sta je mrva hleba za svakog coveka i sta znace u odnosu na postovanje coveka, zivota, onih koji nemaju.

''Ne znate vi deco moja sta znaci glad i koliko je dece sirom sveta gladno, a mi bacamo hleb pored stola i u kontejnere. Nekima one predstavljaju zivot i nadu, a mi ih se tako lako odricemo. Setite se svaki put gladne dece sirom Afrike i sveta kada vidite mrvice pored stola'', rekao je tada patrijarh Pavle, a gosti su bili u soku i zamisljeni zbog ovih reci, prica sagovornik ''Telegrafa''.

Da je njegov odnos prema hlebu i mrvicama zaista bio takav potvrdili su i manastiru Gracanica u kome je patrijarh boravio. On bi svaki put grdio monahinje zbog prosipanja hleba pored stola.

Arhimandrit Jovan Radosavljevic u knjizi "S patrijarhom Pavlom kroz zivot" objasnio je otkud toliko postovanje pokojnog patrijarha Pavla prema hrani i od koga je to naucio.

Naime, on je od oca Jakova Arsovia naucio kako se prema hrani treba ophoditi sa postovanjem i da ne treba nista ostavljati pored tanjira, a da prosuto treba pokupiti.

''Jednom prilikom grickao sam koru hleba, a ono sto je zagorelo ostavio sam na kraj tanjira. Pavle me je upitao zasto sam to uradio, a kad sam mu rekao da necu da jedem jer je zagorelo, uzeo mi je to zagorelo parce hleba i pojeo. Tako me je zastideo bez ijedne reci, da vise nikada nisam ostavio mrvicu hleba van tanjira ili neko zagorelo parce'', pise arhimandrit Jovan u svojoj knjizi.

😭😭

eh da je vise ovakvih ljudi,svijet bi bio puno ljepsi i bolji

Potpuno se slazem...On je bio zivi svetac..
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Daltoni

Vidite da je u pitanju metalna cinijica za hranu...sve sam ja to detaljno proucila 😉

Sad vidim 😃
Daltoni thumbnail

eee tu grijesis,ovi stari su se zakopitili🤣bolji su od nas u svemu,vjeruj mi 😆😆

Ti nadji mladozenju toliko starijeg od sebe da se osiguras da je draga mama vec jednom nogom u grobu ili da je preskocila 🤣

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

ne mogu se prestati smijati kad vidim ovu sliku 😆

Nisu tu bila cista posla 😉 Pa ja da sam bila na njenom mestu ne znam kako bih to prezivela. 😳

ovo je iza kamera,a vidi im faca 😆

Sta ona to drzi u ruci?

sapun ili spuzvu,nisam bas sigurna

a sta mu hrani sa ovom cinijicom 🤣

😲 🤣 🤣
Daltoni thumbnail

Biki...sada si me rasplakala..🤣
Jos ona vasa prica o vitaminima koji ti fale, pa Ketina izjava da to u Bosni u svakoj apoteci mogu da provere...a mozda ste mislili da u banani ima tih vitamina...🤣

Daltoni thumbnail

😲😆

Ima da te udamo samo da vidis da ti je bilo bolje samoj 😆
❤️🤗

Ako pored nas to nisi uspela da shvatis onda si zaista izgubljen slucaj..😕 Pitaj Drajce da li joj pada to na pamet od kako je nas upoznala..😆

Daltoni thumbnail

znamo sve finte na forumu,fb i tako to 🤣

A parlamo i razne jezike ,zavisno od potrebe..🤣