Favourite soaps (invited only) #19 - Page 109

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

48.1k

Users

6

2.2k

Frequent Posters

sladjana333 thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail
Posted: 10 years ago

Originally posted by: kop93

Sladjo jesi ti skupljala salvete ili bebe od bombona ili pisma ili...

Ja sam bebe od bombona 😆

Sakuplala sam salvete...i moja starija kcerka je, sada stoji puna jedna kutija...😃 sakupljala sam i "pisma"😳😆...u to vreme pismo je bilo gotovo sredstvo komunikacije...😆
kop93 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail

Originally posted by: sladjana333

Svuda su svetu je nazalost isto...😕

Istina ..😕

sladjana333 thumbnail

Kopice je si li imala poniku...ja nisam...morala sam voziti musku ispod sipke...😆

Edited by sladjana333 - 10 years ago
kop93 thumbnail

Originally posted by: sladjana333

Sakuplala sam salvete...i moja starija kcerka je, sada stoji puna jedna kutija...😃 sakupljala sam i "pisma"😳😆...u to vreme pismo je bilo gotovo sredstvo komunikacije...😆

Jeste ,nije bilo kao danas kakvi hoces vrsta komunikacije,pa pismo kad saljes naparfemises ga 😉😃😆
Jeca thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail

A sta mislis Jecka da mi nismo nosile mini suknje😲 o varas se itekako 😆

Ne znam da li su tad postojale 🤣
sladjana333 thumbnail

Originally posted by: Jeca

Ne znam da li su tad postojale 🤣

Jesu, bre...🤣

Davne 1963. godine dizajnerka Meri Kvant je prodala prvi model mini suknje u svom butiku u Londonu, a iste godine se u Vogu pojavila suknja iznad kolena. Dizajnerka je bila inspirisana automobilom Mini i ve krajem pedesetih godina poela je da predlae sve krae haljine i suknje.

Me'utim, postoje izvesna sporenja oko ,,izumitelja" mini suknji. U to vreme je jo jedan stilista dizajnirao kratke haljine i suknje, pa mnogi smatraju da su zasluge njegove.

injenica je da se od pojave ovog pareta garderobe promenio i nain odevanja ena. Mini suknje su nametnule i upotrebu visokih izama i arenih unihopki. Poto su mnogi osu'ivali smeli poduhvat dizajnerke, govorila je, moda u samoodbrani, da je kreirala praktine i udobne suknje, a duinu su odre'ivale muterije, koje su elele da one budu sve krae i krae.

Ima 50 godina, ali to se ne primeuje, mini suknja ne stari. Iako datira jo od sredine dvadesetog veka, stalno je u modi i smatra se najveim revolucionarnim otkriem u svetu mode u to doba. Ovaj odevni predmet, pogodan za isticanje enstvenosti i danas je veoma zastupljen i omiljen kod dama. Simbol je enske slobode, a moglo bi se rei da se vie dopada mukarcima nego enama.

Nakon prvih mini suknji koje su kod velikog broja ljudi izazvale sumnjiavost, pojavili su se krajem ezdesetih godina providni modeli. Potom dolazi do ekspanzije sintetikih materijala osamdesetih godina i proizvodnje crnih pankerskih mini suknji, za im su usledile ,,muke" varijante ovih suknji, tj. elastini ortsevi, koje je i Madona nosila na fotografijama iz tog vremena. Devedesetih godina stilisti Dolce & Gabbana i Prada su ponovo oiveli mini suknju, a modne piste su bile preplavljene novim, interesantim modelima.

Mini suknja nije promenila samo izgled, ve i stil ivota mladih devojaka.

kop93 thumbnail
Sladjo sjecas li se ove igre ...😃

Jeca thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail

Nemozes ti da njega ne podrzis 😉😃

Pa kad je u pravu 😆
sladjana333 thumbnail