Returning of the written off #53 Invited only - Page 47

Created

Last reply

Replies

940

Views

51.9k

Users

7

3.7k

Frequent Posters

smeker thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail
Posted: 11 years ago
Daltoni thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Stunner Thumbnail Engager Level 1 Thumbnail

Originally posted by: nn027

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=rtPMVuOz5wE[/YOUTUBE]

🤣 🤣
Daltoni thumbnail

Originally posted by: Bikica

Takodje vidim da se vas dve (Nadica i Dal) spremaju na putovanje,tu su pomenute razne destinacije,izmedju ostalih neke veoma iznenadjujuce destinacije😲
Ja iako sam u NASI ne bi niposto isla na te dve pomenute...nego bi vam savetovala da svratite do C... G...😉 i idete tamo gde LJUBAV putuje..

Biki, mi to od muke 😆..doduse, sve je moguce..cula sam da ce CG dati neki silan popust ove godine nasim turistima zbog poplava..ako je to uopste istina ?😲

Daltoni thumbnail

Originally posted by: nn027

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=Z7OO-HvgTlQ[/YOUTUBE]

🤣
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Dobar dan!

Edited by nn027 - 11 years ago
nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2

Originally posted by: Drya

http://www.indiantelevision.com/television/tv-shows/fiction/zing-launches-pyaar-tune-kya-kiya-140521

"It's a show that's different involves passionate, open ended love stories leaving the viewers empathizing with the antagonist rather than succumbing him to his wrong doings. The show is very bold in nature and has an amazing start cast including Sana Khan, ShaleenMalhotra, PratyushaBanerji, Ayaz Ahmed and many more. The content is captivating even to me and we are extremely delighted to add this original series to our bucket of shows"

Da li je to neka nova serija?
Badi pod hitno na kurs engleskog,gugi ti kanda ne valja...
Nista od toga Badi. Stari magarac se ne uci. Bolje mi je da se zalim googlu. Imacu vise koristi. 😆

Evo sta mi nesrecnik prevede. 😕

To je predstava koja je drugacija ukljucuje strastvene, otvorene ljubavne price ostavljajuci gledateljima empatije s antagonista nego ga podlegnu svojim pogresnim djelima. Predstava je vrlo hrabar u prirodi i ima nevjerojatan start cast ukljucujuci sanskog kan, ShaleenMalhotra, PratyushaBanerji, Ayaz Ahmed i jos mnogo toga. sadrzaj je zadivljujuce, cak mi je i iznimno smo odusevljeni dodati ovaj originalni niz nasem kantu emisija "
@bold red Evo badi sta ti tu nije jasno,lepo se vidi da je nova serija 😆
@bold black Badi covek se uci dok je ziv ,za magarca ne znam 😉

Hvala Badi. Od sad se vise ne zalim na prevod. 😊

Edited by nn027 - 11 years ago
Daltoni thumbnail

Sedam velicanstvenih... frajera sa Balkana

Oni su definitivno kao vino, sto stariji to bolji i kvalitetniji

Fotka glumca Slobodana Betia bez majice koja je uzburkala srpski enski rod, inspirisala nas je da proakamo javni ivot i vidimo ko bi jo mogao da izmami takve uzdahe. Ovo su frajeri koji su preskoili 50. ili su na njenom pragu, a izgledaju k'o bog.

Zarko Lausevic - Oficir s ruzom

arko je ro'en 19. januara 1960. godine u u Podgorici (tadanjem Titogradu), gde je zavrio gimnaziju. U Beogradu je diplomirao glumu na FDU 1982. godine i na velika vrata uao u Jugoslovensko dramsko pozorite. Bio je Kanjo Macedonovi i Sveti Sava, preao je put od Sivog doma" do Boja na Kosovu", bio i ostao nevi'eni meker. Braa po materi", Dogodilo se na dananji dan", "Kai zato me ostavi", "Bolje od bekstva" donele su mu popularnost u celoj bivoj Jugi, a njegov arm do danas nije izbledeo. Za ulogu u filmu Oficir s ruom" dobio je Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu za najboljeg glavnog glumca. Mi mu dajemo Oskara za mek.

Branislav Lecic - romantian kao Aleksa Santic

Ro'en je 25. avgusta 1955. godine u apcu. Kao dete eleo je da bude pilot, kosmonaut, mornar... Zbog razvoda roditelja, otiao je u mainsko-tehniku kolu. Proavi jednom pored abakog pozorita, shvatio je da je gluma najlepi poziv. Bio je deo i nae politike scene, ali se sa te pozornice povukao. Leka ne gleda svoje filmove jer trenutak je sve, kad snimam to je bitno. Nisam se trudio da se sebi svi'am". Nama se, bogme, svi'a i zato smo ga stavili na ovaj spisak.

Veselin Jevrosimovi - HI TECH dentlmen

Veselin Jevrosimovi, Beogra'anin sa "holivudskom biografijom", vlasnik je poslovne imperije ComeTradeGroup", koja poseduje firme na tri kontinenta, u vie od 15 zemalja sveta. Poto smatra da je pamet glavni uslov za uspeh, proizveo je prvi srpski raunar. Zovu ga domai "Bil Gejts", na ta je jednom rekao: Nisam "srpski Bil Gejts", moja prednost u odnosu na njega je to to ivim u Beogradu. Tvrdi da privlanost ene poinje od ruku i da pravi mukarac voli jednu enu. to se nas tie, makar zbog toga (a nije samo zbog toga) zasluuje mesto na naoj mini top listi.

Branimir Popovic - Divlji u srcu

Branimir je ro'en 1967. godine u Podgorici. Pored zapaenih pozorinih uloga u predstavama Gorski vijenac", Princeza Ksenija od Crne Gore" i Zloin i Kazna", Branimir se istakao i u filmovima Strljen", U ime oca i sina". Pored zapaene glumake karijere, Popovi je bio i ministar kulture Crne Gore. Oboava motore (Imao sam ih desetak. Kada sam poeo da zara'ujem, kupovao sam skutere, pa neke polovne, zatim neki malo bolji motor, a na kraju sam nabavio BMW GS 1200, koji se kupuje jednom u ivotu i jedini koji je napravljen za put oko sveta), cigarete "toscanello" ("Znam da u jednoga dana morati da podignem runu konicu i rei dosta puenju, ali onda mi ne ostaje nijedan porok) i ne libi se da se lati varjae. Kud ete bolje?

Zoka Kortina - Otrov za zene

Pravo ime ovog legendarnog manekena je or'e Pavlov. Ro'en je 22. avgusta 1950. godine Maneken, pravnik i kafedija. Junak jedne od urbanih beogradskih legendi o velikom osvajau iz plejade uvenih lepotana koji su arili i palili modnim pistama irom velike Jugoslavije. Prolo je od tada 30 godina, oka Kortina i sada dva puta godinje proeta pistom na reviji Pal Zileri". Prie o njemu kao o otrovu za ene, stizale su i do njega. U manekenstvo ga je uvela jedna od najlepih manekenki tog vremena Maja tajner, koja je kasnije poginula u saobraajnoj nesrei. Mislio je da se nikada nee oeniti, pa se oenio, mislio je i da se nee razvesti, pa je i to uradio.
U jednom intervjuu ("Puls") je rekao: "Dozvoliu sebi da se poredim s Markom Kraljeviem koji je napravio jedan podvig, a jadan srpski narod mu dodelio ceo ciklus. Tako i ja, neto malo sam bio uspean, ljudi su dodavali i ispao sam babaroga za ene. Normalan sam mukarac koji voli ivot, bio sam aktivan i danju i nou u ivotu Beograda i stare Jugoslavije. Nisam lep kao Alen Delon, ni pametan kao Ajntajn, ali sam uspeo da se upo*nou, nekad i na svoju tetu, izborim za ono ta sam hteo: da postanem jedan od najboljih manekena bive Juge, jedan od najboljih ugostitelja i ovek koga veina doivljava afirmativno bez obzira na rune prie koje ga prate".

Dragan Nikolic - Dzimi Barka u punoj brzini

Dragan Nikoli je ro'en 21. avgusta 1943. godine u Beogradu. Ako bismo nabrajali uloge, trajalo bi letnji dan do podne. Uostalom, sve znate. meker sa Krsta, vrhunski glumac i danas izgleda tip top.
Kae: Nisam bio strogo vaspitavan. Nikada me niko nije terorisao i nisam dobijao batine. Bio sam lukav i umeo sam da svaku situaciju prevedem na neke druge, mirnije vode. Jo kao mali shvatio sam da mnoge stvari mogu da se postignu armom! Ne tvrdim da sam bio i ostao armantan. arm je jednostavno deo mate, lukavosti... Nisam ulazio u konfliktne odnose osim na ulici gde je trebalo pokazati od malih nogu ne samo ko je najjai ve i ko ima najvie ideja. Uio sam kod kue, na ulici, u koli... Zapoinjao sam ono to mi je odgovaralo, a ponekad umeo neto i da zloupotrebim" (balkanmedia). Prle, svaka ast.

Zdravko Colic - Gori vatra...

Cola je ro'en 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Prvim pesama na festivalima osvojio je srca miliona dama i tako je ostalo do dana dananjeg. Sigurno je rado vi'en gost na prostoru bive Juge, a vriska na njegovim koncertima ne jenjava ni posle mnogo decenija. Iako je bio odlian sportista, ljubav prema muzici je prevagnula, te se, od kada mu je otac kupio prvu gitaru, od nota nikada vie nije odvojio. Privatni ivot legendarnog pevaa od samog poetka njegove karijere bio je izuzetno interesantan medijima, iako seuzdravao od bilo kakvih komentara i svoje ljubavi veto je krio od oiju javnosti. Oenjen je Aleksandrom sa kojom je bio u vezi petnaest godina pre sudbonosnog da i da sa njom ima dve erke Unu i Laru. esto dogira na Koutnjaku, a zdrav nain ivota jedan je od razloga zato ola izgleda ba kako izgleda.

Edited by Daltoni - 11 years ago
Daltoni thumbnail

Afriki horoskop: Da li ste morska ovca, kit ili neka druga ivotinja?

Proitajte ta o vama kae afriki horoskop.

Ntintilili - MORSKA OVCA ( 6. januar - 20. januar )
Ljudi ro'eni pod ovim znakom tee promeni, vole mir i zadovoljstvo. Uvek e se zalagati za mir i ljubav, ak i u najnepovoljnijim situacijama po njih. Ovi ljudi su fleksibilni, mada ponekad mogu biti udljivi i samodovoljni do sebinosti. Uvek su vo'eni velikom ambicijom i snano veruju u samousavravanje i u to da uvek mogu da budu jo bolji. U svojoj veri da je sve to rade rade dobro mogu ponekad da stvore oko sebe ljute neprijatelje. Veoma esto se ponaaju zapovedniki i oholo, ali to ine samo zato to uvek ele da sve bude ispravno. Oni su perfekcionisti.

Ljudi ro'eni pod ovim znakom trebalo bi da se uvaju konih infekcija i bolesti unutrasnjih organa. Trebalo bi da uvek izbegavaju kancerogene supstance i hemikalije, kao i udisanje otrovnih i tetnih gasova.

Ovi ljudi veoma tesko zara'uju za zivot. Imaju potekoca tokom cele godine, ali u sigurnim vremenima, ili posebno u poslednjem mesecu godine, ili u poslednji as, njihova srea se menja drastino na bolje. Ljudi ovog znaka su obdareni mnogim talentima, posebno sposobnoscu da dobro i ubedljivo govore. Veoma lako se upoznaju i sprijatelje sa ljudima, kao i sa ivotinjama. Mnogi od njih su dobri poljoprivrednici, jer razumeju potrebe zivotinja. Mekog su srca, pa ne zele nikog niti ista da ugroze i unite. Njihovim ivotima upravlja more, i kao sto se more najednom promeni i raesti, mogu i oni postati takvi, i to sasvim iznenada. Mnogi od njih su slobodni mislioci koji mogu spoznati neke stvari koje su samo nekolicini dostupne. U ljubavi zapadaju u stanja potpune zbunjenosti i bezizlaznosti, ali kao to znaju sebe da uvuku u neprilike, tako isto veoma dobro znaju i da razree probleme i ugledaju ponovo svetlost dana.

Usihlenga - NEBESKI AMDIJA ( 21. januar - 20. februar )
Ljudi ro'eni pod ovim znakom su idealisti koji vise sanjaju o stvarima nego sto delaju. Imaju plahovit temperament, ali kad se probude iz svog sna, vide onu drugu stranu i ne mogu negirati stvarnost koja ih okruzuje. I kao sto spremno prihvataju izazov, to ih cini i sjajnim sledbenicima bilo kog verovanja ili uenja. Duhovno su veoma jaki i neki od najboljih vidovnjaka i proroka ro'eni su pod ovim znakom.

esto poboljevaju, naroito u detinjstvu i u periodu adolescencije. Pustolovi su. Zele da upravljaju kormilom svojih ivota mnogo bre i odu dalje od drugih. Kao rezultat toga to veruju da je ono sto rade jedino ispravno, esto bivaju progonjeni. Ponekad se bore protiv nesretne sudbine. Nije im lako da vole i razumeju druge, me'utim, trae ljubav, razumevanje i oprastanje od drugih. Misle pre svih i unapred, tako da mnogo vise brinu o buducnosti nego o sadanjosti.

Uvek trae neto novo. Brzo im dosadi ono sto rade: zapoinju neto, ostavljaju nedovrenim i prelaze na drugo. Uvek su u potrazi za nekom istinom ili idealom, mada esto ne znaju ta trae i ta bi sa svim tim.

Amahlengeto Azvanajo - DELFINI LJUBAVNICI ( 21. februar - 20. mart )
Afriko predanje kaze da su ljudi ro'eni pod ovim znakom istrajni. Oni mogu biti slabi na mnogo naina - fiziki i ak intelektualno, ali su hrabri, svojeglavi i nepopustljivi. Kada su prozvani da obave bilo koji zadatak, oni su do krajnje granice posveeni tome. Veruju u dranje svojih zadatih obeanja u svakom trenutku. Uprkos velikoj patnji i nevoljama oni e istrajati u neemu do konacnog uspeha. Oni ne znaju samo kako da se bore za ono to je dobro i instinito, ve i kako da se odre u onome to su ve postigli.
Mogu da naprave dosta gresaka i da ostanu bez snage, ali ko to moe izbeci?

Oni postaju verni ljubavnici i posesivni supruznici. Postaju uspesni kada su suoeni sa protivljenjem onog drugog. Vole da budu priznati i nita ih vie ne moe povrediti od injenice da su odbaeni. Kada se razljute, svi koji se u tom trenutku zadese u njihovoj okolini treba da budu paljivi.

Ponekad su ovi ljudi skloni podvalama i veoma su udljivi - skloni promenama raspoloenja ba kao i more: mirno i plavo u jednom trenutku, sivo i zatalasano u sledeem trerenutku. Ljudi ro'eni pod ovim znakom esto su i neodlucni. Oni e esto reci da, ali..." jer se ne zadovoljavaju postojeim i postignutim, kao ni time da vide neto samo spolja, vec ele da saznaju i sagledaju iz svih uglova. Hoe da odgonetnu i ono najskrivenije. Mogu postati veoma sumnjiavi i nepoverljivi. Sjajni su prijatelji onima koji zapadnu u neprilike.

Dushuza - RATOBORNI OVAN ( 21. mart - 20. april )
Osoba ro'ena u znaku ratobornog ovna prema tradicionalnom predanju je istinski ratnik, mada uobiajeno nije vo'a. Privreni je prijatelj u dobru i zlu i ostace na popritu bitke i onda kad svi odustanu. Pripadnici ovog znaka su u stanju da razljute najjaeg neprijatelja. Ratoborni ovnovi se brzo naljute, ali se brzo i smire, oproste i zaborave.

Veoma su nadareni, ali skrivaju svoje pravo lice i prikrivaju emocije. Teko ih je proitati i shvatiti ta misle u bilo kom trenutku. Veoma su posesivni, posebno kad je u pitanju njihovo bogatstvo, i mogu biti velike krtice. Me'utim, retko se ljudi ro'eni u ovom znaku uspinju do materijalnog ili duhovnog bogatstva. Ne mogu se, uistinu, poaliti ni da su materijalno bednici ili da nisu pametni. Ovo su ljudi proseni, jer je i njihova srea osrednja.

Burumatara ili Unkunzendala - STARI BIK ( 21. april - 20. maj )
Ljudi ro'eni u znaku starog bika su veoma gresivni u svemu sto rade. Oni su dobitnici, glasnogovornici, hvalisavci, jednom recju ljudi koji ele da svet zna zato su ovde. Oni su tip ljudi koji ispisuju grafite, urezuju inicijale na klupe u parku, ine sve da ne budu zaboravljeni. Nema nieg stranijeg za pripadnike ovog znaka od toga da ih neko ignorie. Oni su razjareni borci, svadljivi i spremni na muke, ali njihova hrabrost je ograniena jer brzo uvenu i ak napuste bitku ako nai'u na tvrdog protivnika.

Jaki su, pouzdani, ponositi i arogantni. Divie se lepim vetinama, ali e retko i napraviti ove stvari za sebe. Sluae i kritikovae muziku koju su komponovali drugi, ali ne mogu komponovati svoju, jer su mirni i postojani u svojoj sigurnosti. Kada im se zada da nesto izvedu, oni ce to i uraditi tempom bika, polako i staloeno, aleci se sve vreme, ali i pored toga e poteno i temeljno odraditi posao. Karakteristino je za ove ljude da mogu da steknu izuzetno bogatstvo, ali ga veoma lako i brzo gube. Mogu da postanu popularni preko noci, a zatim brzo potonu i skliznu u bedu. Ovo su ljudi koji lako dobijaju u igrama na srecu i osvajaju vodea mesta u raznim takmienjima.

Demane i Demazana - RAZIGRANI BLIZANCI ( 21. maj - 23. jun )
Ljudi ro'eni u ovom znaku esto su rastrzani eksplozijom jakih oseanja. Imaju izvesne tekoe u donoenju odre'enih odluka, zato sto se sukobljavaju sa sopstvenim unutrasnjim protivrenostima. Treba im mnogo vrmena da donesu svaku vanu odluku i sve ostavljaju za posle. Potrebno je da ue i vebaju donoenje odluka i da se svojih odluka dre. enska osoba ro'ena u ovom znaku moe pokloniti svoje srce dvojici muskaraca u isto vreme, a da ne zna koji ce joj od njih biti trajan partner.

Ljudi ro'eni u ovom znaku su veoma kreativni i umetniki nastrojeni, ali su neki od njih neveti i lenji. esto gube mnogo vremena i energije u beznaajnim raspravama i oklevanju. Imaju udne prijatelje koji se lako sa njima posva'aju i ietaju iz njihovih zivota, da bi posle ponovo doli da pokajniki trae oprotaj. Razigrani blizanci su veoma osetljivi i ne zaboravljaju nepravde, ponekad pokazujui udnu razdrazljivost kada im neko uputi i najmanju uvredu. Prema afrikom predanju, ljudi ro'eni u ovom znaku obavljaju sve profesije koje su duhovne, oni mogu biti sjajani misionari, duhovnici, propovednici, vidovnjaci, graditelji i uitelji.

Inkalankala ili Sonkala - STARA KRABA ( 24. jun -25. jul )
Ljudi ro'eni u ovom znaku esto su fiziki veoma slabi, posebno u detinjstvu. Skloni su poboljevanju i obicno imaju problema sa grudnim i stomanim bolestima. Zbog ove slabosti potrebno je da vode racuna o svom telu, jedu zdravu hranu i bez preterivanja, da svakodnevno vezbaju. Jednom kad obole teko se oporavljaju.

Ovi ljudi su veoma komplikovani. Oni su sanjari i puno vremena provode razmiljajui o stvarima koje bi trebalo da urade, umesto da ih rade. Oni su idealisti, pesnici, propovednici i uitelji. Ponekad moraju da se bore sa loim manirima koje narocito ispoljavaju u mladosti, ali kako bivaju zreliji, uspevaju da pobede sebe i da se pokazu u najboljem svetlu. Ljudi ro'eni u ovom znaku smatraju da treba da postanu zapaeni u oima sveta, bez nekog velikog truda i ne teeci tome. Stidljivi su i inferiorni, a ponekad i kukavice. Kada su suoeni sa problemima, mogu da budu neodluni do te mere da ne znaju kud da krenu. Provode vie vremena u razmisljanju kako da iza'u iz neke komplikovane situacije nego reavajui je. Mogu da budu posesivni i uinie bilo ta da zatite i sauvaju svoje vlasnitvo i ono to misle da im pripada. Vole putovanja, ali ne samo avanture radi, ve i da na njima steknu iskustva.

Mada cesto stvaraju i imaju probleme, imaju i srecu koja dolazi iznenada i spasava ih iz teskih situacija. Obicno se to doga'a priblizno istog meseca svake godine. Me'utim, ponekad su rasipnici i uvek treba da vode rauna o tome i da se kontroliu da ne bi izgubili sve to su stekli. Teko im je da osobe koje vole gledaju kako pate.

Imbubedingile - IZGNANI LAV ( 26. juli - 26. avgust )
Ljudi ro'eni u ovom znaku postaju zapaeni. Pozivaju ih da predvode grupe jer su sjajni organizatori, ali mogu postati lenji i bespomocni. esto su zapaeni od strane ljudi od autoriteta i esto ih pozivaju da obavljaju zadatke za koje niti su spremni niti ih zanimaju.

Izgnani lavovi govore, misle i sanjaju veoma intenzivno. Kad neto rade, postaju opsednuti tim poslom. Ljubomorni su i teko im je da nekog vole jer ne mogu sebe da iskau u pravom svetlu. Drugi ljudi ih teko shvataju, cak i njihove najbolje namere mogu naii na sumnjiavost. Mogu da probude kod drugih ljudi najekstremnije emocionalne reakcije: ili ogromno divljenje ili krajnju mrnju.

Ljudi ro'eni u znaku izgnanog lava su esto bolesni i mogu biti epileptici, kao i srani i plucni bolesnici od rane mladosti. U starosti imaju problema sa miiima i urinarnim traktom.

esto noeni plimom ivota, ovi ljudi odlaze do najudaljenijih obala i vraaju se. Mogu brzo da se obogate, ali gube sve iznenada. Obino se ene dva ili tri puta i neka tragedija ih esto odvaja od voljenih osoba. Njihova tuga je duboka, ali su otpo*ni i oporavljaju se. Ovo su ljudi koji mogu promeniti istorijski tok. Usree mnoge ljude i donesu im bogatstvo, ali oni sami mogu umreti u siromastvu. Usamljenici su, mada se s vremena na vreme smeste u okrilje bliznjih. Kada do'u teka vremena, svi se oko njih okupljaju, traei savet, vo'stvo i utehu. Izgnani lavovi su ro'eni da pomau i slue drugima, a dobijaju malo zahvalnosti za svoje napore.

Untombijasina ili Nanana - DEVOJKA KOJA IGRA ( 27. avgust - 26. septembar )
Ljudi ro'eni u ovom znaku su zivahni i zanimljivi, vole da se zabavljaju u ivotu. Lee im mnogi sportovi. esto mogu biti neprijatni i pribegavati raznoraznim trikovima u druenju sa ljudima okoristivi se o druge, pre nego da idu postenim putem. I pored toga imaju veoma odane prijatelje i ljubavi. Imaju svoju svetlu i tamnu stranu, kao Mesec. Raspoloenje im se menja strahovitom brzinom i varira od duboke depresije do preteranog oduevljenja. Izuzetno su dobri organizatori. Njihov brzi um uvek priprema planove, mislei kako da postignu napredak. Ponekad, me'utim, ovi planovi padaju u vodu.

Ljudi ro'eni u ovom znaku vole lepotu i sjajni su ljubavnici. Za njih je vo'enje ljubavi borba u kojoj se susreu sa svakim deliem svoje moi i koncentracije. Ponekad zapadnu u probleme kad istrauju nove aspekte ljubavi, i ak mogu da izgube svoje partnere kao rezultat toga. Ako vas ovaj znak mrzi, onda sa njegove strane ostajete omraeni, jer je za njih oprostaj znak slabosti. Ako ste voljeni sa njihove strane, zauvek ostajete voljeni. esto eksperimentisu sa hranom, piem i cak lekovima, jer vole raznolikost. Nisu dovoljno sreni ako nemaju stalno neto novo sa im e obogatiti sebe, pomoi drugima ili prevariti nekog. Mue ih glavobolje i bolovi u zglobovima. U saobraajnim nesreama esto lome kosti ili imaju uganua. Brzo se oporavljaju posle bolesti.

Izimbenge zika Gubudela - GUBUDELINA KORPA ( 27. septembar - 28. oktobar )
Ljudi ro'eni u ovom znaku pokazuju izuzetan skepticizam, retko prihvatajui stvari onako kako izgledaju. Oni ispituju, osporavaju, imaju zamerke, sumnjaju u tanost svega, zato sto su ro'eni sa neodoljivim impulsom da shvataju i prodiru u dubinu ivotnih problema. Uopsteno gledajui, veoma su dobri u pridobijanju drugih da rade sav posao, ali sa druge strane teko im je da kontrolisu sebe.

Ovo su ljudi koji mogu upasti u neprilike jer ne moguda kazu ne" prijateljima i ele da budu na usluzi drugima ak i kad nisu u mogunosti ili su bolesni. ele da pomognu ak i kad su u situaciji da je njima potrebna pomo. Otii e toliko daleko gde se veina ljudi plai da ode, sukobei se sa velikim ljudima u ime prava i pravde. Ljudi ro'eni u ovom znaku i kada steknu bogatstvo poele da ga poklone u humanitarne svrhe. Za njih su novac i bogatstvo bez znaaja.

Stalno su u borbi da dobiju ljubav od osobe koju strasno vole, ali onog trenutka kad shvate da su voljeni, gube interesovanje i trae drugu osobu. Poto su ljudi ro'eni u ovom znaku ro'eni lovci, lov ih mnogo vise interesuje i zadovoljava od samog ulova.

Sobatinjela - OSVETNIKI KORPION ( 29. oktobar - 25. novembar )
Ljudi ro'eni u ovom znaku su oni koji e i umreti borei se za ono to je ispravno. Mogu postati predvodnici revolucije ili vo'e u borbi protiv ugnjetavanja i tiranije, ali njihova vladavina ubrzo oslabi kada se sve greske isprave i dobro opet prevlada. Oni se bore za opste dobro i ponekad nakode i sopstveno zdravlju u pokuaju da pomognu drugima. Okrenuti su spoljanjem svetu, duhoviti, mada ponekad planu u skladu sa svojim prenaglasenim temperamentom i mrzovoljom.

Jednom kad postanu bogati, oni se naviknu na to, ali ne bivaju zadovljni onim sto su postigli i pokuae da budu jo bogatiji. Ali, bez obzira na to koliko bogati postanu, jedna stvar e im uvek nedostajati, a to je ponos. Ovi ljudi imaju veoma malo arogancije i ponositosti u sebi, jer mogu da shvate prazninu ivota, uzaludnost ljudskog postignuca, kao i da shvate tajnu prolaznosti ivota i smrti.

Sozabile - VELIKI LOVAC ( 26. novembar - 28. decembar )
Ljudi ro'eni u ovom znaku su nadareni od Boga dubokim poniranjem u sutinu stvari i mogu da donose odluke u pravi as. Sposobni su da obavljaju mnoge poslove bez straha od neuspeha, i u toku bavljenja nekim poslom oni nalaze da su ve uspeli. Ponekad ovi ljudi sluajno usree druge ljude pre nego sami sebe. Sposobni su da podignu svoje snove na vii nivo i da na'u gotovo idealna reenja za mnoge probleme, ali obino drugi imaju koristi od toga, ne oni sami. Ponekad su nadareni i ratnikom prirodom. Oni se bore i dok su u sredistu bitke i znaju da upravljaju situacijom. To ih ini najboljim generalima, komandantima, borcima, ali ponekad prave greke zbog kojih e dugo zaliti.

esto su impulsivni i kao da su talenti da prave greske, pa su katkad i dobrotvori prema onima koji to ne zasluuju. Ljudi ro'eni u ovom znaku postaju dobri pevai, recitatori, govornici i uopste izvo'ai. Neki od najveih magova i vidovnjaka su ro'eni u ovom znaku. Potrebno je da naue da se suzdravaju, zato to imaju tendenciju da idu u krajnosti. U bilo kom slucaju ili situaciji mogu postati ekstremni, svojeglavi, buntovni. Mnogi od njih postanu konervativni, ak preterano konzervativni. Skloni su zapadanju u ozbiljne nevolje. Zbog toga uvek treba da upotrebljavaju svoj uro'eni smisao za predvi'anje i intuiciju, u cilju spreavanja nemilih doga'aja.

Umkhomo - KIT ZMIJONOA (29. decembar - 6. januar)
Po predanju afrikog naroda jedna godina je imala 13 meseci, a ne 12. Zato je to tako, nepoznato je. Ali suprotno zemljama zapadne kulture gde se broj 13 oznaava kao broj koji donosi nesreu, u Africi broj 13 koji sadrzi brojeve 3 i 10, oznaavao se uvek kao sveti broj. U zulu jeziku 13. mesec (preostali dani posle 12. meseca) nazvan je indidamadoda, sto u prevodu znai odgoneta ljudi. Ovaj mesec je slavljen kao najsvetiji od svih meseci u tradicionalnom afrikom kalendaru. U ovom mesecu su odravane mirovne ceremonije i sklapana su primirja izme'u plemena.

Govorilo se da su ljudi ro'eni u ovo sveto vreme, u ovom mesecu koji nije mesec, vidovnjaci i vracevi. Njihovi zivoti bi trebalo da budu ispunjeni svetim zadacima i trebali bi da sluze drugima. Zulu rec umkhomo doslovce znaci onaj koji zna sve". Pripadnici ovog znaka ceo ivot posvete traenju mudrosti i znanja. Ali, i kada ga na'u, oni su retko sreni. Nastavljaju traei vie i dalje, sve dok zvezde smrti sasvim ne potamne nebo njihovih zivota. Retka je poast, dar samo za posebne duse, biti ro'en u 13. mesecu, pod vladavinom znaka kita.
Daltoni thumbnail

Zdravstveni problemi svakog znaka Zodijaka

29. maj 2014. 23:42 Dodaj komentar

Dijeta i horoskop

Kao to znate, svaki horoskopski znak ima svoje vladare koji mu, pored ostalog, donose i odre'ene zdravstvene probleme.

OVAN

Ovan je sklon promiljanju i preteranom analiziranju pa ga zato najvie mue bolesti vezane za glavu. Najee ima problema s glavoboljom, mui ga krgutanje zubima, a esto mu brige izazivaju crvenilo i osip na licu.

BIK

Bikom vlada Venera koja kontrolie grlo i rad vilice i utie na proizvodnju insulina. Pripadnike ovog znaka najvie mue upale grla, titna lezda i ukoenost vrata, a esto imaju problema s upalama i infekcijama uva.

BLIZANCI

Znakom Blizanaca vlada Merkur koji kontrolie sistem za disanje i miie. Blizanci su stalno u pokretu pa su skloni upalama tetiva, a najvie problema im zadaju khronini kaalj, este prehlade, bronhitis i bolovi u ramenima. Treba da izbegavaju puenje i boravak u zadimljenim prostorijama.

RAK

Emotivni Rak je jako osjetljiv na svoje i tu'e probleme pa je sklon probavnim smetnjama i bolu u stomaku. Njegova tuga i ljutnja povezuju se s neurednom probavom i pojaanim eluanim refluksom.

LAV

Samopouzdanom Lavu najvie stresa izazivaju problemi sa srcem i cirkulacijom i bolovi u le'ima. Upravo bi zbog toga pripadnici tog znaka treba da paze na holesterol.

DEVICA

Ba kao i Blizancima, Merkur vlada i Devicom. On kontrolie sistem za varenje, pa su za Devicu esti irevi na elucu, alergije na hranu, bol u stomaku i zatvor.

VAGA

Pripadnici ovog znaka su skloni neumerenosti u jelu i piu pa ih mui preesto mokrenje, bubreni kamenii i nepravilan rad bubrega koji moe da izazove anemiju.

KOROPIJA

Negativne emocije i pesimizam koji su karakteristini za korpiju mogu da utiu na njeno zdravlje, posebno na libido, rad beike i bubrega.

STRELAC

Strelcu su jetra i kima slaba taka.

JARAC

Upo*ni Jarac muku mui sa slabim kostima, bolovima u koljenima, zubima i zglobovima. Pripadnici ovog znaka su skloni artritisu i osteoporozi, a povrede su njihova svakodnevica.

VODOLIJA

Uurbana Vodolija nikad nema vremena za oputanje to utie na njeno zdravlje. Pripadnici ovog znaka su skloni artritisu, imaju problema sa srcem i nateenim limfnim vorovima, proirenim venama, astmom i alergijama.

RIBE

Kod oseajnih Riba emocije imaju glavnu re to dosta utie na njihov imunitet. to se loije oseaju, to im imunitet vie pati, pa su podlonije razliitim bolestima, a najvie ih mue bolovi u nogama i kurje oi.

Daltoni thumbnail
Nasa tresnja nije rodila, a na pijaci 250 dinara kilo..😭

Slatko voe za zdravo srce, brzo mravljenje i miran san

izvor: namirnice.ba | etvrtak 29.05.2014. | 18:17 Dijeta&Fitnes | 1 komentara

Ovim ukusnim plodovima pridavao se itav niz lekovitih svojstava, od leka za giht i artritis, do prevencije sranih oboljenja.

Donedavno sve se to smatralo narodnom medicinom, ali istraivanja su dala i nauni temelj svim tim priama. Iako ne sadre toliko C vitamina kao jagode, ali prisutnost antioksidanata i drugih korisnih sastojaka ini ih izuzetno zdravim voem.

Trenje sadre vitamine C, B i A, bioflavonoide, elaginu kiselinu, antocijanin, melatonin. Ovi sastojci pomau u borbi protiv raka, u prevenciji sranih bolesti, ublaavaju bolove uzrokovane artritisom i gihtom te glavobolju, ublaavaju simptome povezane sa fibromijalginim sindromom. Trenje pomau da nam telo proizvodi melatonin na siguran i zdrav nain te poboljavaju fizioloke i mentalne funkcije. Svee trenje su dobre za otklanjanje fizike i umne iscrpljenosti, a kisele trenje poboljavaju raspoloenje. Vrlo slina zdravstvena svojstva imaju i vinje.

Pozitivan uinak treanja na zdravlje

Istraivanja su pokazala da konzumiranje treanja moe pomoi u spreavanju sranih bolesti i raka te ublaiti bolove i poboljati zdravlje kostiju. Za ovo su najverovatniji zasluni antioksidanti koje moemo pronai u trenjama, od kojih su najzdraviji flavonoid anticijanin i kercetin.

Prevencija sranih bolesti

Prema naunim istraivanjima, flavonoid koji moemo nai u trenjama (kercetin) ima antikancerogena svojstva te pomae u spreavanju sranih bolesti. Trenje se u nutricionistikom smislu smatraju vanim izvorom kercetina, jer sadre velike koliine po obroku.

Prevencija raka

U koticama trenje nalazi se mala koliina amigdalina, nazvan jo i vitamin B17 ili laetril, za koji se smatra da pozitivno utie na smanjenje tumora i spreava irenje raka te pomae kod ublaavanja bolova uzrokovanih kancerogenim procesima. Neki narodi, poput Hunza u Pakistanu, oduvek su u ishrani koristili amigdalin i nisu obolevali od raka, to je naunike navelo na verovanje da se radi o hrani koja spreava razvoj pojave raka. Napravljeni su laboratorijski eksperimenti na mievima, koji su to potvrdili. Me'utim, ova istraivanja su prilino kontroverzna budui da amigdalin sadri cijanidnu komponentu koja je otrovna.

Ublaavanje bolova

Antocijanini koji se nalaze u trenjama blokiraju upalne enzime i smanjuju bolove. Zapravo, 20 treanja je 10 puta delotvornije od aspirina, i ima pozitivne uinke na giht i bolove od artritisa.

Bubreni kamenac

Nije samo plod trenje zdrav - od peteljki trenje moete napraviti aj za poboljano izluivanje mokrae pri pojavi kamenca u bubrezima. Za pripremu aja stavite rukohvat peteljki u litru vrele vode i kuvajte 2 minuta, a zatim ostavite 15 minuta da se ohladi. aj procedite i pijte u gutljajima tokom dana.

Zdravlje kostiju

Trenje se smatraju izvrsnim izvorom bora, (sadre 396 ug/100g), to u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom izuzetno povoljno utie na zdravlje kostiju.

Trenje pomau kod mravljenja

Trenje sadre malo kalorija, nemaju masnoa, a imaju visoki udio vode. Istraivanja su pokazala da povean unos vode u organizam poveava nivo energije i pomae u ubrzavanju metabolizma. Mnogi ljudi koriste prednosti konzumiranja voa bogatog vodom poput treanja za mravljenje.

Poput veine voa, trenje imaju mnogo kalijuma, a malo natrijuma, to pomae kod izluivanja vode iz organizma. Trenje su jedno od voa sa najniim glikeminim indeksom.

Trenje sadre kombinaciju antioksidanata protiv starenja, bogate su vlaknima, vitaminima A, B i C, sadre mnogo minerala, posebno kalcijuma, gvo'a i kalijuma. Svaka trenja ima samo 4 kalorije (1 oljica sadri oko 90 kalorija), imaju jednake koliine ugljenih hidrata i proteina, a uopte nemaju masnoa.