Favourite soaps (invited only) #13 - Page 106

Created

Last reply

Replies

1.1k

Views

41.1k

Users

7

4k

Frequent Posters

kop93 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail
Posted: 11 years ago

Originally posted by: MimaN

Sa svim rezervnim kljucevima 🤣

Mogu mislit NA bi dao u poteru za Jecom i kljucevima 🤣

ma tek obda kad se rodi unuk nista prije tog mora se loza nastavit

A ako bi se rodio unuk,Jeca bi mogla dobiti nagradu od NA 🤣
MimaN thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Voyager Thumbnail

Originally posted by: kop93

Kod mene su bile samo dvije prijateljice,posto je vecina otisla kuci za Uskrs,tako da mi Uskrs nije prosao u guzvi 😆,( Kcerka i muz su otisli za HR,a ja i sin ostali ovdje posto on nije mogao dobiti odmor) ,a danas sam uspjela i odspavati poslije crkve ,stigao me umor od ovih dana😕

Pa nije ni cudo radila si punom parom a ostajali smo do kasno na topiku i ja sam u petak bila crknuta pa znas da sam zaspala sjedeci
MimaN thumbnail

Mogu mislit NA bi dao u poteru za Jecom i kljucevima 🤣

Mense cini da nas Jeca stavila na funkciju ignor
kop93 thumbnail

Samo je stvar volje dokaz da covjek kad ima dobru volju moze puno tog malo je napo*no kad radis jer se ustajes u toku noci da jedes i mnogo manje spavas i prekidas san al sta da se radi zato ja u drugom dijelu ramazana uzimam godisnji i onda je mnogo lakse jer ovi ljetni dani su bas dugi zimi je to mnogo lakse posto je dan kratak

Da,cvrsta volja moze sve😛,koliko godina vec postis tako ?

Kop moja mama je postila i ja sam vec kao curetak pocela prvo je bilo ono da mi mama nasiva a to je da je nekad u toku dana jedem a mama mi nasije i tako da malo pomalo covjek se navikne i pocne da posti nekad je to bilo po par dana a onda cijeli mjesec

Znaci polako si se navikavala postiti,dok se nisi navikla skroz,vecinom se to. uci od roditelja.

Moju djecu sam naucila postiti isto,posebno ovo vrijeme pred Uskrs,korizmu,sjecam se jednom,sin dok je bio u osnovnoj skoli,bio se odrekao slatka 40 dana pred Uskrs i u razredu jedna kolega je slavio rodendan i donio tortu i ovaj moj odbije,a onda ga uciteljica pitala,a zasto neces,a on njoj obajsni da se odrekao do Uskrsa ,ona se zacudila i rekla mu zar ima jos uvijek da neko posti,post nije samo da se odreknes mesa vec mozes puno stvari se odreci za zrtvu.
kop93 thumbnail

Pa nije ni cudo radila si punom parom a ostajali smo do kasno na topiku i ja sam u petak bila crknuta pa znas da sam zaspala sjedeci

Jest Mima,danas kad me je poklopio umor sjetila sam se tebe 😆,rekoh ako ne legnem moglo bi biti lako da zaspim sjedeci😆,ma skroz me bilo oborilo
kop93 thumbnail

Izgleda..😆 mozda su im dosli gosti
MimaN thumbnail

Samo je stvar volje dokaz da covjek kad ima dobru volju moze puno tog malo je napo*no kad radis jer se ustajes u toku noci da jedes i mnogo manje spavas i prekidas san al sta da se radi zato ja u drugom dijelu ramazana uzimam godisnji i onda je mnogo lakse jer ovi ljetni dani su bas dugi zimi je to mnogo lakse posto je dan kratak

Znaci polako si se navikavala postiti,dok se nisi navikla skroz,vecinom se to. uci od roditelja.

Moju djecu sam naucila postiti isto,posebno ovo vrijeme pred Uskrs,korizmu,sjecam se jednom,sin dok je bio u osnovnoj skoli,bio se odrekao slatka 40 dana pred Uskrs i u razredu jedna kolega je slavio rodendan i donio tortu i ovaj moj odbije,a onda ga uciteljica pitala,a zasto neces,a on njoj obajsni da se odrekao do Uskrsa ,ona se zacudila i rekla mu zar ima jos uvijek da neko posti,post nije samo da se odreknes mesa vec mozes puno stvari se odreci za zrtvu.

Svrha svih postova je da pokusas da imas vlast nad sobom i svojim strastima a ujedno i jacas sam sebe.
Znas nas temelj nosimo iz kuce sve ostalo je samo nadogradnja i ako ti temelji nisu cvrsti onda jako tesko izgradis gradevinu odnodno svoju licnost znas moja mama je cijeli zivot bila vjernik mada je moja porodica sa obije strane mjesovita al me je mama naucila da upoznavajuci druge vjere nacije samo bogatis sebe, Njene dvije najbolje prijateljice nisu bile muslimanke al im to nije smetalo da budu prijateljice vise od pedeset godina i ja sam danas isla kod obadviju na cestitanje, A danas je osam punih godina kako je dusa mog oca otisla na neko mnogo bolje mjesto tako da sam i ja imala neke goste koji su podijelili sa mnom uspomenu na njega
Edited by MimaN - 11 years ago
MimaN thumbnail

Ma cim bude za nju nesto zanimljivo iskocice ona😃
Ik je otisla da pravi novi topik vidi ovaj smo skoro potrosile😆
Edited by MimaN - 11 years ago
kop93 thumbnail

Svrha svih postova je da pokusas da imas vlast nad sobom i svojim strastima a ujedno i jacas sam sebe.
Znas nas temelj nosimo iz kuce sve ostalo je samo nadogradnja i ako ti temelji nisu cvrsti onda jako tesko izgradis gradevinu odnodno svoju licnost znas moja mama je cijeli zivot bila vjernik mada je moja porodica sa obije strane mjesovita al me je mama naucila da upoznavajuci druge vjere nacije samo bogatis sebe, Njene dvije najbolje prijateljice nisu bile muslimanke al im to nije smetalo da budu prijateljice vise od pedeset godina i ja sam danas isla kod obadviju na cestitanje, A danas je osam punih godina kako je dusa mog oca otisla na neko mnogo bolje mjesto tako da sam i ja imala neke goste koji su podijelili sa mnom uspomenu na njega

Da Mima slazem se sa tobom,vazan je karakter osobe ,a ko si, sta si ,je nevazno,dzaba je i ako je moje nacionalnosti ,a karakter mu nula.🤢

O Mima nisam znala da ti je godisnjica od tate,zao mi je 😭,a sta ces valja ici gore kad Bog pozove..sve nas to ceka...
Lijepo je da imas tako brzine prijatelje uz tebe i njihovu podrsku.😛

kop93 thumbnail

Ma cim bude za nju nesto zanimljivo iskocice ona😃
Ik je otisla da pravi novi topik vidi ovaj smo skoro potrosile😆

Moze biti lako da je otisla srediti novi topik,da se osigura ,sa nama nikad nije na sigurnom,nekad usporimo,a neka osisamo zacas topik 😆