Returning of the written off #60 Invited only - Page 62

Created

Last reply

Replies

1k

Views

51.1k

Users

7

4.8k

Frequent Posters

nn027 thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Trailblazer Thumbnail + 2
Posted: 11 years ago

Originally posted by: Daltoni

http://www.youtube.com/watch?v=MaZ4jOaMljg&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

Evo jos neceg sto sam sinoc snimila..😃

Super je Dal 😃
Ja sam Leb i Sol prvi put slusala sad skoro, u jesen 1980 😉 😆

Lepo...njega vredi slusati..tu nema lazi nema prevare,cista umetnost..ne ko ovi sadasnji..
Jedan je Vlatko 👍🏼

Jedan jedini...😃 A da samo vidis kako je covek pristojan, fin..svakome izadje u susret,poprica..👍🏼
Pa obicno su veliki umetnici i jednostavni ljudi. 😃

Po nekom mom dosadasnjem iskustvu, umetnici su ljudi "na svoju ruku" ,nama smrtnicima neobicni i ekscentricni..obicno se drogiraju da bi sto bolje provozali i izrazili svoju "suptilnu" dusu i emocije...E sad, ima i onih koji su dokazano genijalni ali se ne opijaju,ne drogiraju i ostanu prizemni na kraju..samo su retki..

To sa drogom ne priznajem. Oni samo imaju vise novca od obicnog sveta a kreativnost im sluzi kao opravdanje i izgovor za slab karakter.
A sad nemoj da mi trazis ostavku na mesto predsednika 🤣
nn027 thumbnail

Kakvo je vreme sutra?
Oblacno, u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Sumadiji, Pomoravlju i na istoku zemlje kisa ili kratkotrajni pljuskovi . U Beogradu Kisa slabog i umerenog intenziteta.
😕 😕
Krace receno - nikakvo. 😕 😕
Edited by nn027 - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
12th Anniversary Thumbnail Sparkler Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail
Gde ste devojke ,ovde se djuska😆

Edited by Bikica - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Drya thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail

Originally posted by: Kety76

Drya,pripremas li se 😊

Pogled sa Ajfelovog tornja 😃
Edited by Drya - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Jos jedna od Merlina😊

nn027 thumbnail

Biki ❤️ Hvala.

😭
Drya thumbnail
13th Anniversary Thumbnail Rocker Thumbnail Commentator Level 1 Thumbnail

Originally posted by: nn027

A to nije ni malo lako samo da znas. Ona kad jednom zavoli to je bezrezervno i bez zadrske 😛

Al ne daj ti boze da nesto zgresi,onda je ugasio za sva vremena 😆
Bikica_Biki thumbnail
Jedna duhovna prica -Nikolaj Velimirovic
~IMA LI JOS UVIJEK ISTINSKIH HRSCANA?~

"Ima ih, ima puno. Da ih nema sunce bi se jarko ugasilo...
Bili smo proslog ljeta u Macvi. Na jednoj maloj stanici cekali smo voz. Ja smotrih jednu staricu seljanku pokraj sina. Uvelo staracko lice, no obasjano cudnom tajanstvenom svetloscu, koja se cesto zapaza na licima duhovnih ljudi. Upitah je: "Koga cekas ti, sestro?"
"Paaa, koga mi Gospod posalje", rece ona. Iz daljnjeg razgovora saznadosmo ovo: svaki dan ona dolazi na stanicu da vidi, hoce li naici neki siromasni putnik, koji bi potrebovao hleba i konaka. Pa kad se takav dogodi, ona bi ga primila radosno kao od Gospoda poslata. I vodila bi ga svojoj kuci, koja je tu na jedan kilometar daljine. Jos razumesmo iz razgovora, da ona cita Sveto Pismo, i dolazi u crkvu na sluzbe, i posti, i drzi sav zakon Bozji. Njeni susedi posle nam rekose, da je ta zena prava svetica. Na kraju ja pokusavah pohvaliti njenu evandjeosku gostoljubivost. No pre nego sto dovrsih ona uzdahnu i rece: "Zar nismo mi Njegovi gosti svaki dan, celog zivota?" I suze joj zasjase u ocima. O milostiva i slatka duso narodna! Moj mali prijatelju, ako se zoves uciteljem narodnim, mozes se cesto postideti, no ako se zoves ucenikom narodnim, neces se postideti nikada. Sveta milost Bozja neka te obasja."
I jedan citat
Edited by Bikica - 11 years ago
Bikica_Biki thumbnail
Dr. Arun Gandhi, unuk Mahatme Gandhija i osnivac M.K. Gandhi instituta za nenasilje, prilikom predavanja koje je odrzao na sveucilistu u Puerto Ricu, podelio je sledecu pricu kao primer nenasilja kod roditeljstva':

"Imao sam 16 godina i zivio sam s roditeljima na Institutu koji je osnovao moj otac u Juznoj Africi; duboko u unutrasnjosti zemlje, oko 18 milja izvan Durbana, u sredistu secerne plantaze.Nismo imali suseda, tako da smo se dve sestre i ja uvek radovali odlascima u grad i posetima prijateljima ili odlascima u kino.Jednoga dana otac me zamolio da ga odvezem u grad gde se odrzavala jednodnevna konferencija, na sto sam s radoscu poskocio. Buduci da sam ionako odlazio u grad gde bih bio celi dan, majka mi je dala listu namirnica koju je trebalo kupiti, a otac me zamolio da se pobrinem za neke tekuce poslove, kao na primer odvesti auto na redovan servis. Kada sam tog jutra odvezao oca, rekao mi je: Nadjimo se ovdje u 17 sati, i ici cemo kuci zajedno.'Nakon sto sam na brzinu obavio sve zadatke otisao sam ravno u najblize kino. Toliko sam bio zaokupljen dvostrukim filmskim programom u kojemu je glavnu ulogu igrao John Wayne da sam zaboravio na vreme. Bilo je vec 17,30 kada sam se setio pogledati na sat. Dok sam otisao u servis i preuzeo automobil te odjurio do mesta gde me otac cekao, bilo je vec 18 sati.Zabrinuto me je priupitao: "Gde si do sada?" Bilo me sram reci da sam gledao vestern Johna Waynea te sam odgovorio: "Automobil nije bio gotov, zato sam morao cekati."

Nisam znao da je on vec zvao servis. Kada me je uhvatio u lazi rekao mi je: "Nesto nije bilo ispravno u mojem odgoju sto ti nije dalo dovoljno samopouzdanja da mi kazes istinu. Kako bih vidio o cemu se radi, tj. gde sam pogresio, umesto da me odvezes, propjesacit cu 18 milja (29 km) do kuce te putem razmisljati o tome."Odenuo se, obuo cipele te poceo hodati u smeru kuce. Vec se bilo smrklo, ceste su bile neosvetljene a put uglavnom nepoplocan. Nisam ga mogao tako ostaviti pa sam pet sati i trideset minuta vozio iza njega promatrajuci ga kako prolazi agoniju zbog glupe lazi koju sam izrekao. Tada sam cvrsto odlucio da nikada vise necu lagati.

Cesto se setim te zgode i pitam se da me kojim slucajem kaznio na nacin kako mi kaznjavamo svoju djecu, bih li uopce naucio svoju lekciju. Ne vjerujem da bih. Bio bih kaznjen i malo bih patio te bih ponovo napravio istu stvar.No ta lekcija o nenasilju bila je toliko snazna da je ostala sveza u mom secanju kao da se dogodila juce. To je snaga nenasilja.

"Oprastanje je napustanje mog prava da te mrzim zbog toga sto si me povredio."